Alonso: Ostat ću ako budemo pobjeđivali u rujnu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 13 komentara

Fernando Alonso kaže da će napustiti ekipu ako ne budu pobjeđivali do rujna ove godine. Najbolji rezultat ostvario je u Španjolskoj s 12. pozicijom, a čak četiri puta je ostao bez plasmana. Dvostruki svjetski prvak ističe da je njegov glavni cilj i dalje osvajanje trećeg naslova.

“Moramo pobijediti. Ako budemo pobjeđivali prije rujna ili tako negdje – onda ću donijeti odluku i ostati.”

Njegovi komentari dolaze nakon oštrih izjava Zaka Browna o kojima smo pisali jučer.

“Zakovi komentari od jučer je ono što bi očekivali od njega.”

“Želi pobjeđivati, želi staviti McLaren u poziciju da se opet bori na vrhu za naslov. Nakon tri godine još nismo u toj poziciji.”

“Stvari se moraju promijeniti, pretpostavljam, za ekipu i za mene. Želim pobijediti i pridružio sam se ovom projektu jer sam htio biti svjetski prvak.”

“Ako ne vidite da se stvari mijenjaju i da niste kompetitivni – onda možda promijenite projekt.”

“Dok ne sjednem sam sa sobom tamo u rujnu ili listopadu ili kad god – ne mogu reći ništa sa 100% sigurnošću. Vrlo sam otvoren i nadam se da ću nakon ljeta donijeti najbolju odluku.”

Alonso nije isključio niti povratak u IndyCar ili neku drugu seriju gdje je ove godine na Indy500 vodio 27 od 200 krugova, a na kraju je morao odustati zbog kvara na motoru. Tako je barem zasad propao san o “trostrukoj kruni”, ali Alonso ne skriva da bi pokušao opet.

“To je bila novost za mene, ali osjećao sam da sam kompetitivan. Bio je dobar osjećaj u kvalifikacijama i neko vrijeme sam vodio u najvećoj utrci na svijetu. Prema tome, bio sam prilično sretan.”

“Mislim da sam razvio svoju vještinu vožnje F1 bolida u proteklih 16 godina prema tome najbolje od sebe još uvijek mogu dati u Formuli 1. Ne bojim se budućnosti.”

“Ako ne mogu uspjeti tu i osvojiti treći naslov – ja svejedno volim utrkivanje i mogao bi se natjecati u bilo kojoj seriji i znam da mogu pobijediti bilo koju seriju.”


Odgovor

13 komentara

  1. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Znaci nece ostati…



    11
    11

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Adio onda…..



    7
    7

    0
  3. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Što mu govore u McLH da zvuči ko napušen. Kako mogu pobjeđivati u rujnu a sad ne mogu odvozit 20 krugova. Jednostavno ne vjerujem kakve gluposti čujem.
    Iz McLH islaze gore bedastoće nego iz našeg sabora.



    21
    21

    0
  4. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Pazi ti Mclarena u koju se situaciju doveo…pa Mclaren je uz Wiliams i Ferrari sinonim za formulu 1,nikakav Red Bull,Mercedes.itd…



    18
    18

    0
  5. Mclaren
    KERS Prikaži

    Idi i ne budi ljude :) Ma kako loši bili i koje motore imali vratit ce oni, kad tad..tako to ide u zivotu..doci ce i sezone kad ce biti renault i Mclaren na vrhu..ako Bog da i ostatak grida koji je sad negdje u sredini poretka.



    3
    3

    0
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ajmo donacije da potplatimo vrh f1 i da nam Alonso ostane…Za sve daljnje informacije javljajte se u inbox. Znate da sam ja pozitivac pa sam zapamtio sam dio “otici cu iz EKIPE” ali ne i iz f1 hehe…Ajmo Alonso nrmoj mi sad odustat ?



    3
    3

    0
  7. zigorec Prikaži

    Pa odi više jednom, brate mili. Puno njih će za tobom plakati, ali će još više nas odahnuti. Jbt, naporniji mi je i od Red Bulla koji također kuka da će otići, ali ne barem toliko često. Alonsov je ego toliko napuhan da je to strašno. Bojim se da će doživjeti razočaranje (opet) kada na kraju ove godine shvati da ga najveće ekipe ipak ne žele uzeti, pa mu preostane samo netko iz sredine poretka, a i to je upitno. Nekako mi se čini da ne shvaća koliko ima godina i da nije više baš perspektivan vozač. Čovječe, ulovio si dva naslova svjetskog prvaka, budi sretan s tim i malo se opusti. Možda bi bilo dobro da se nađe netko na svijetu i objasni mu kako nije najbolji vozač u povijesti, taj bi ga šok mogao malo prizemljiti tako da počne malo realnije sagledavati stanje u F1.



    4
    4

    0
  8. Ferrari
    Korisnik Prikaži

    McH pobjeđuvati do rujna ove godine? jel se to on šali?



    2
    2

    0
  9. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Nista onda molit Boga da se nebo otvori nad Hungaroringom :D



    3
    3

    0
  10. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    – Mansor Ojjeh approached Mercedes about supplying them

    – Around the start of April a deal between Mercedes, Honda and Mclaren for technology transfer was agreed.

    – Deal fell apart apart partly because FI were hostile to the idea, but also because Honda were reluctant to receiving help from a competitor.

    – Honda are working with Ricardo on electronics, Mario Illen on the ICE, and are talking with AVL about helping them improve the Sakura infrastructure, but McLarens patience has run out and no longer have faith in Honda.

    – During the weekend of Barcelona, ​​an agreement was signed between McLaren and Mercedes concerning the supply of the German Power Unit over the next few years in the event that the Woking squadron could get rid of the multi-year contract with the Japanese giant.

    – Divorce will be messy, Honda have a long term deal and contribute $100 million dollars per year to McLarens budget.

    – Poor results are affecting FOM payments, Sponsorship and Mclaren are also at risk of losing their top engineers, Zak has concluded these issues outweigh Hondas money.

    – Alonso far more likely to stay if Mclaren switch to Mercedes for 2018

    – Mclaren are starting the project for the 2018 car at Woking and a mock up of the Mercedes PU is being used.

    – Mclaren are also banking on Mercedes reverting back to engine only supplier for 2020 onwards, this way they become de facto works team

    -Mclaren want Honda to trigger the split because it’s expensive if Mclaren do it. They are hoping Honda will leave them if they increase the pressure



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.