Renault četvrta ekipa koja je otkrila datum predstavljanja bolida

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Renault je upravo postao četvrta ekipa koja je obznanila kad će javnosti predstaviti svoj novi bolid za iduću sezonu – 21. veljače, dan prije Force Indije.

Renault se nada da će ove godine napraviti veliki pozitivan skok u performansama, obzirom da je promjena tehničkog pravilnika prilika za sve da krenu iznova, a rezultati od povratka u Formulu 1 su bili sve osim zadovoljavajući.

Datumi predstavljanja bolida
Renault – 21. veljače 2017.
Force India – 22. veljače 2017.
Mercedes – 23. veljače 2017.
Ferrari – 24. veljače 2017.

Međutim, treba napomenuti da su okolnosti bile takve jer je kupovina Lotusa ostvarena krajem 2015. godine pa su na tim klimavim temeljima odradili prošlu sezonu. RS16 nije imao dovoljno downforcea, motor nije isporučio dovoljno snage, vozači su se često žalili da je težak za vožnju po grbavim dijelovima staze, a kada se usporedi s konkurentima – uglavnom je konkurirao za ulazak u drugu kvalifikacijsku rundu i pokoji bod u utrci.

Kroz sezonu su uspjeli poboljšati neke od boljki, ali je fokus vrlo rano prebačen na 2017. i stoga je razvoj starog bolida bio kompromitiran.

Iako se često priča o krizi upravljačke strukture u Renaultu, do javnosti dolaze i dobre vijesti. Infrastruktura se poboljšava, šire se prostorije u Enstoneu, zapošljavaju se novi ljudi i očekuje se da će se to nastaviti i narednih godina. Pretpostavlja se da će motor dostići rivale 2018. godine u kojoj ciljaju na značajnije rezultate.

Pretpostavlja se da Renault radi na velikom tehnološkom partnerstvu s britanskom naftnom kompanijom BP (British Petroleum), a kao dobra akvizicija mogao bi se pokazati i Nico Hulkenberg koji je došao iz Force Indije i koji će biti partner Jolyonu Palmeru za kojeg će ovo biti pravi test i pokazatelj ima li za njega budućnosti u Formuli 1.


Odgovor

5 komentara

  1. Nando
    Matek14 Prikaži

    kako to da su ove godine predstavljanja i testovi tako kasno? obično budu krajem 1., početkom 2. mjeseca predstavljanja, a prvi testovi početkom 2. o.O
    mislim sezona počinje 10 dana kasnije nego inače, al ovo je skoro mjesec dana kasnije što je fkt puno :(


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    jel se oni natječu ko će prvi predstavit bolid ili šta? Prvo 24, pa 23., 22., 21. :D


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.