1. predsezonski test
27. veljače 2017. u 9h

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Na današnji dan: Prije 22 godine započela tragična Imola

Na današnji dan prije točno 22. godine započeo je, kako je legendarni komentator Murray Walker rekao, najcrniji vikend u povijesti Formule 1. VN San Marina 1994.

Bio je to vikend u kojem su svoje živote izgubili početnik u Formuli 1, Roland Ratzenberger, te nikad prežaljeni Ayrton Senna. Sve je započelo još u petak, 29.4.1994., strašnim i skoro pogubnim izljetanjem mladog Rubensa Barrichella, koji je uz puno sreće iz ove nezgode izašao živ.

Nakon ovih tragičnih događaja u Formuli 1, dogodile su se veklike promjene po pitanju sigurnosti, a Jules Bianchi je prvi vozač koji je poginuo u F1 bolidu nakon ovog tragičnog vikenda. Ipak, u srcima mnogih F1 fanova, zbog crne Imole 1994. godine ostala je velika praznina i tuga.

Ne želite gledati reklame?
Vezane teme: #Na današnji dan

Komentiraj

4 komentara

 1. Je**š taj život kad pogineš na 1. svibnja 🙁

  R.I.P Ayrton R.I.P Roland R.I.P Jules

  0

  0
 2. slika je fascinantna

  0

  0
 3. Naravno, da ću u ovome postu pisati o 1. svibnju 1994. – to je moja bolna točka. Svakako žao mi je Rolanda Ratzenbergera. Još više mi je žao za Julesa Bianchia. Pa npr. Philipea Streifea ( koji nije poginuo ). Martina Donnelyija, itd.,….. – da ne odem u širine i dubine,…..
  Ovaj vikend se “MORAO“ dogoditi, tj. sve je bilo kao uvertira za 1. svibanj 1994. Kao da se sve ovo NIJE MOGLO IZBJEĆI.
  ( Manipulativna ) osovina moći Bernie Ecclestone – Max Mosley, i njhovog osoblja iz doba Brabhama koja je i danas prisutna u F1 ( Charlie Whitning, itd.,… ) je pokazala svoje pravo lice, vrlo rano. Slomilo se sve na ovim ljudima koji su ostavili svoj život na stazi , i na onima koji su nastradali ovaj vikend. Jedan od njih je i Frank Williams i njegova ekipa – ostavilo je to traga na njima.
  F1 je tog vikenda dobila težak udarac – mi koji smo to gledali uživo ( pokraj TV ekrana ) – još ćemo se dugo sjećati ovog dana.

  0

  0
 4. Koliko god da je proslo, uvijek je tesko sjetiti se te suncane i proklete nedjelje (kao i citavog vikenda ).

  0

  0
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kakve su vam prve reakcije na nove bolide?

Rezultati

Loading ... Loading ...