VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Ekipe se napokon složile: Zahtijevaju povratak na stare kvalifikacije

FIA, Formula 1

Iako je starom dobrom metodom nepravedne raspodjele novca pokušano osigurati da se to ne dogodi i da momčadi budu konstantno razjedinjene – sada ih se svih 11 napokon složilo i unisono traže od FIA-e da vrate kvalifikacije kakve smo gledali prošle sezone.

I Jean Todt i Bernie Ecclestone su jasno rekli da takav scenarij nije moguć, pa će sada biti posebno zanimljivo gledati kako će se rasplesti cijeli slučaj. Čini se da smo u pat poziciji jer Todt i Ecclestone ne žele više ovu farsu s eliminacijama, a momčadi će forsirati upravo to sve dok ne dobiju povratak na stare kvalifikacije kao opciju.

Prošli put kad je Todt pokušao provući kompromisno rješenje s izmjenama samo za treću rundu – neke momčadi su odbile, a to je sada postao stav svih ekipa: ili će se vratiti na ono što već poznamo otprije ili će se nastaviti sramotiti s ovim što smo gledali u Australiji i Bahreinu. Potez je na Todtu i Ecclestoneu, ali već sama složnost momčadi je nešto na što sigurno nisu računali da se može dogoditi.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

6 komentara

 1. hattrick Donator

  Ma cijela ta farsa je bila nepotrebna.. čak sumnjam da je izrežirana kako bi fanovima skrenuli pažnju sa bitnih problema. Mala politička škola drame.. prvo ljudima uzmi igračku, pa im vrati da budu sretniji.

  Eto.. sad samo “dobili” stare kvalifikacije.. juhu, sad je F1 u puno manjem šitu, zar ne :D
  0
 2. Mogli bi u kini imati dobre kvale i nadam se dobru utrku kao prve dvije. Nadam se da ce stvari u f1 uskoro pocet sjedat na svoje mjesto i da cemo uskoro imati zestoke borbe za prvenstvo
  0
 3. Ante Vetma administrator

  Prve info kažu da FIA neće više tražiti alternativu nego su odlučili ipak se vratiti na stari sistem iz 2015., i to već od Kine.
  0
 4. Kako se sramoti F1 kao sport sa ovim aferama..strašno.
  Ovaj vikend Claire Williams kaže da ne želi povratak na stare kvale, a sada se složi za povratak na stare kvale?
  Nek prestanu hebat ekipu od koje žive…
  0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!