VN Kanade
9.-11. lipnja 2017.

Button: Morate biti dobri i izvan bolida, inače nećete trajati u ovom sportu

Jenson Button, McLaren Honda

Jenson Button, McLaren Honda

Jenson Button je u razgovoru s Damonom Hillom za britanski Sky Sports komentirao svoju osobnost u i izvan bolida, pritom se dotaknuvši i mlađih vozača.

Button, za kojeg je poznato da je u dobrim odnosima sa sponzorima poput Santandera, tvrdi da nema ništa za dokazati nakon 16 godina u sportu, a da će novi dečki tek shvatiti da nije sve u sirovoj brzini.

“Ako ne možete biti druga osoba van bolida – to je slabost. Mislim da u bolidu morate biti određena vrsta osobe. Dat ćete sve od sebe, svoj maksimum. Osjećam da ne postoji bolji od mene u tom segmentu kroz trkaći vikend.”

“Kad ste van bolida morate imati drukčiju osobnost jer u protivnom sponzori neće htjeti imati posla s vama. Partneri također. Vaša karijera bit će vrlo kratka, bez obzira koliko ste brzi na stazi. Morate biti cjelokupan paket i to je nešto na čemu se radi s vremenom. Novi klinci će morati naučiti to vrlo brzo.”

Button je prošle godine skoro otišao iz Formule 1, a kako sam kaže, ostao je jer su ga iz McLaren Honde uvjerili da su ozbiljni u namjeri da se vrate na vrh grida.

“Iznenadilo bi me da netko tko sad ima 18 ili 19 godina potraje 17 godina u ovom sportu. Svijet se promijenio. Mislim da sam imao sreće da sam mogao rasti s godinama, ne samo izrasti u dobrog vozača već u cjelokupan paket, što je neophodno za uspjeh u ovom sportu.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

8 komentara

  1. button je najveca legenda i gospodin od svih trenutnih vozaca
    0
  2. Velika istina, i drago mi je da ju je izrekao, pošto nije baš čovjek od samopromocije, bar ne one jeftine.
    0
VN Monaka - raspored vikenda
1. trening 25. svibnja u 10:00
2. trening 25. svibnja u 14:00
3. trening 27. svibnja u 11:00
Kvalifikacije 27. svibnja u 14:00
Utrka 28. svibnja u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će pobijediti u Monaku?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!