VN Kanade
9.-11. lipnja 2017.

Steiner: Haas će ostati u sredini

Esteban Gutierrez, Haas

“Ovo je kao pobjeda za nas!” Uzviknuo je Romain Grosjean svojoj oduševljenoj ekipi preko radija u počasnom krugu. Zaista, bila je ovo povijesna i sjajna utrka za debitante iz SAD-a. Grosjean je pružio upravo ono što se od njega očekivalo – hladnokrvnu, sigurnu i smirenu vožnju koja je s odlično odrađenom strategijom donijela šesto mjesto i prve bodove.

“Osjećamo se kao da stojimo na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, bila je ovo nevjerojatna utrka i nevjerojatan vikend. Australija nikada nije bila blaga prema meni, ali s promjenom ekipe skinuo sam prokletstvo.”

Bio je ovo veliki korak za momčad Haas koja se susrela s dječjim bolestima na predsezonskim testiranjima. Manjak željene kilometraže u Barceloni smanjio je i očekivanja na puko završavanje utrke ili na poneki bod, ali ovo nitko nije očekivao.

“Rekao sam momcima da auto ima sjajan potencijal, tako da je ovaj rezultat veliki moralni plus za cijelu ekipu. Ključ je u strategiji i crvenoj zastavi – mogli smo promijeniti gume tako da smo imali besplatan “pit stop” i uspjeli smo ostati na srednje tvrdim gumama svih 39 krugova do kraja. Nije bilo jednostavno jer nismo imali reference o tome što staviti na auto, što promijeniti u aero paketu, ali smo uspjeli. Imamo još mnogo područja u kojima se možemo poboljšati.”

Guenther Steiner priznaje da je ekipa nadmašila vlastita očekivanja, ali da i u budućnosti očekuje slične rezultate. Kada su ga upitali hoće li se Haas boriti s Force Indijama i Williamsom – automobilima koji su u prvoj utrci završili iza Grosjeana – Steiner je rekao: “Da. upravo to očekujem.”

“Bit će, naravno, utrka kada ćemo biti iza, a u nekim utrkama očekujem nas ispred njih. Ali, mislim da smo tu negdje. Nisam stigao još detaljno analizirati vremena, no mislim da su razlike u desetinkama. Iskreno, mislim da je Williams brži i mislim da je Toro Rosso danas podbacio jer su i oni brži. Nakon subote nismo očekivali šesto mjesto. Očekivali smo da ćemo uz dobru strategiju i malo sreće završiti možda deveti ili 10., ali nikako šesti. Biti konkurentan na stazi je ipak najveće zadovoljstvo.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

Jedan komentar

  1. mislim da će ekipa biti na kraju 6-8. Objektivno, ne bi trebali više, ali i to je uspjeh
    0
VN Monaka - raspored vikenda
1. trening 25. svibnja u 10:00
2. trening 25. svibnja u 14:00
3. trening 27. svibnja u 11:00
Kvalifikacije 27. svibnja u 14:00
Utrka 28. svibnja u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će pobijediti u Monaku?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!