Mateschitz: Budućnost Red Bulla je pod upitnikom

Izdvojeno

stallone

Prije 8 godina 2 min 8 komentara

Red Bull

Vlasnik Red Bulla, Dietrich Mateschitz, kaže da je budućnost momčadi na duže staze pod upitnikom jer ako ne postanu konkurentni povući će se iz F1.

Ostanak Red Bulla u Formuli 1 je prošle sezone postao neizvjestan nakon raskida partnerstva sa Renaultom. Ipak, postignut je novi dogovor, tim će i dalje dobijati pogonsku jedinicu od Renaulta, ali pod imenom brenda TAG Heuer.

Međutim, vlasnik tima Dietrich Mateschitz kaže da je na duže staze budućnost tima ipak upitna i da treba osigurati kompetitivnije motore da bi ostali.

“Ako ne budemo konkurentni kada je u pitanju motor, odlazimo. Svakako ne želimo provesti sljedećih pet godina boreći se za petu poziciju,“ rekao je.

Mateschitz je po pitanju predstojeće sezone poprilično optimističan, on smatra da bi Red Bull mogao biti treći, iza Mercedesa i Ferrarija.

“Želimo da budemo odmah iza tih tvorničkih ekipa. Trebamo dobiti borbu protiv timova – klijenata Mercedesa i Ferrarija.“ izjavio je i dodao da je novi bolid jedan od najboljih koje su napravili do sada. “Performanse su sjajne. Jednostavno, to je još jedno remek-djelo Adriana Neweya i njegovog tima.“

On očekuje i dobre performanse Toro Rossa:

“Bolid je odličan. Ne bih se iznenadio ako bi Toro Rosso bio na istom nivou ili čak brži od Red Bulla na prvim utrkama. Toro Rosso bi trebalo da postigne nešto između četvrte i šeste pozicije u poretku konstruktora. Ali to je ono čemu smo se nadali svake godine do sada.“

Austrijanac je nezadovoljan time što proizvođači motora dirigiraju što će se događati, i smatra da nije Bernie Ecclestone taj koji je doveo Formulu 1 u nezavidan položaj, već proizvođači.


Odgovor

8 komentara

  1. Director Prikaži

    Ajde idite vise. Sto nas peglate.
    Ni prvi ni posljednji.


    0
    0

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      Istina “ni prvi ni posljednji”, ali je jedan od rijetkih koji imaju financijsku podlogu kao Ferrari i Mercedes. Što mi znači da RB ode i dođe jedan Caterham koji će se vuči na začelju?? Bolje neka oni kmeče a sudjeluju, nego da “odkmeče” iz F1.


      0
      0

      0
      • Director Prikaži

        Hah
        Pa ajmo se onda druze kolektivno skupiti i poceti svi plakati zato sto prijete odlaskom.
        Iiilll bolje da strajkujemo gladju il sjeceo vene.

        Druze jedna ptica ne cini jato…


        0
        0

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Ne znam dali ne kužiš ili ne želiš da kužiš. Nisam rekao da je uredu što kukaju, ali kukali su i Ferrari (više puta), Merc. Reno, ali su ostali, ima on koji su jednostavno otišl, BMW, Toyota…….., ali ako ode Caterham, bit će nam žao, ali se realno nije izgubilo puno, ako ode RB odlazi i TR, dva kvalitetna tima, RB akademija za mlade vozače koja je dala više kvalitetnih vozača neko 5 drugih timova zajedno. RB ima novca da investira u kvalitetan bolid, ljude, vozače….Što mi znači da dođe Volvo, Kia i Jeep ako neće imati više novca za uložiti od Saubera, to znači pay drivers, bolid za max. sredinu poretka. A na vrhu ostaju Ferrari i Merc i nitko ih ne može ugroziti. Puno vas se žali da je to obična tvornica pića i da stalno kukaju, ali bolje tvornica pića koja ima najbolji šasiju, aerodinamiku i vozače nego tvornica automobila na sredini poretka s pay driverima. RB je dao pun F1, dva tima, borba za vrh, kvalitetni vozači; Seb, Ricc. Max, Sainz, Kvyat, J.E. Vergne… Ajde mi na broji koje su to vozače dale druge momčadi u tako kratkom roku?? Neka kukaju, i mene nerviraju, ali nek su tu, kad bi (budu) otišli vjeruj mi da će se osjetiti razlika, oni su jak i kvalitetan tim, a takvi trebaju ostati jer se ne pojavljuje često.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @director; al’ kad je jato malo, svaka tica je bitna da jednog dana ne ostanu samo dvije tice, jer one onda ne čine jato nego samo jedan par, usamljenih, tičica


        0
        0

        0
  2. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Kmečavac


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Što je to Kuštelaar pogrešno rekao da treba dobiti ovoliko minusa? U Red Bullu su razmaženci – kao da im je F1 dužna osigurati pobjede! Ako ne ostvaruju rezultate koje žele mogu slobodno ići, tko ih zadržava? Što bi sad svi trebali plakati?


      0
      0

      0
  3. SV5 VR46 Prikaži

    Stete bi bilo po F1 da odu,ali i veca imena su odlazila.Po meni je Honda jedino resenje za njih.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.