Luca Di Montezemolo: Gledati Schumachera u ovoj situaciji je strašno

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

Montezemolo, Schumacher, Todt

Nakon teške skijaške nesreće od koje je prošle gotovo dvije godine, još uvijek se ne zna kakvo je realno stanje Michaela Schumachera, iako nije teško za pretpostaviti da je vrlo teško. Luca Di Montezemolo, bivši šef Ferrarija, ponovno je izrazio žaljene zbog situacije u kojoj se nalazi njegov stari prijatelj. Za njemački RTL je rekao par riječi:

“Michael je bio od temeljne važnosti za Ferrari, za mene, za naše živote. On je izvanredan čovjek, koji je bio timski igrač i u natježim trenucima. Vidjeti ga sada u ovoj situaciji je strašno, ne znate što biste učinili. Stoga se pokušavam sjetiti sretnih trenutaka koje smo proživjeli zajedno, mislim na njega kao sjajnog vozača, čovjeka i prijatelja.”

“Divim se njegovoj obitelji, koja je smogla snage i hrabrosti za ovako tešku situaciju u kojoj pomažu Michaelu. Iz dubine duše se nadam da ću uskoro čuti neku dobru informaciju.”

Montezemolo se prsjetio i dana kada je Michael upućivao Ferrari na Sebastiana Vettela i prije nego je osvojio pobjedu za Toro Rosso.

“Prvi koji nas je obavijestio o Sebastianu je bio Michael. Rekao nam je da je mladi Nijemac brz i pouzdan.”

Ipak, u Ferrari je tada doveden Fernando Alonso, koji se već u prvoj godini borio za naslov do zadnje prvenstvene utrke.

“Bili smo u potrazi za nekim s više iskustva. Odabrali smo Fernanda, koji je – nemojmo to zaboraviti, proveo četiri vrlo uspješne godine u Ferrariju. Ali, uvijek smo mislili na Sebastiana, posebno nakon velikih uspjeha koje je postigao u Red Bullu. Došao je u pravom trenutku u Ferrari, kada može napraviti novi ciklus i pobjedničku eru, kao što su to napravili Niki Lauda i Michael Schumacher. I on može biti dio povijeti Ferrarija. Za njega želim samo najbolje.”


Odgovor

2 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Kad ćemo ponovno vidjeti ovaj osmjeh? I hoćemo li ikada :(
    Ajde gazda znamo da ima još snage u tebi.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.