Hamilton uspoređuje titule sa Schumijem: Svoje sam osvojio prirodnim sposobnostima

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 77 komentara

Michael Schumacher u Ferrariju F248, Monza 2006.

Michael Schumacher u Ferrariju F248, Monza 2006.

Lewis Hamilton se opet našao u centru pažnje, a sada je razbjesnio mnoge fanove Michaela Schumachera, a reagirao je i predsjednik fan kluba Schumacher, Reiner Ferling. Naime, nakon osvajanja treće titule svjetskog prvaka, Britanac ne prestaje s kontroverznim izjavama, pa tako ni ova ne odstupa od ostalih:

“Nikad nisam napravio stvari koje je Michael radio da bi osvojio titulu. Ja sam svoje osvojio prirodnim sposobnostima.”

Ne zna se na koje je stvari mislio Hamilton (relacija Ferrari – Bridgestone, nesuglasice s Barrichellom), no očito je da nije pravi trenutak za to. Reiner Ferling je ubrzo odgovorio:

“Hamilton bi mogao uključiti svoj mozak prije nego što počne govoriti. Mogao bi naučiti mnogo o tome što je Michael postigao. Ponos dolazi prije pada.”


Odgovor

77 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Hamilton se posvađao s mozgom otkako je osvojio titulu.


    0
    0

    0
  2. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Umišljen je malo previše


    0
    0

    0
  3. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mnogo puta je doazao, da mu inteligencija i nije bas na visokom nivou.


    0
    0

    0
  4. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Kakv je to umišljeni jazavac!!


    0
    0

    0
  5. Jure-Ok Prikaži

    Mučki provokator! :D Neka malo… da ga nije bilo bi dosadno – na stazi i van staze!


    0
    0

    0
  6. Blackhawk Prikaži

    Koliko je dobar vozač toliko je čista nula kao osoba


    0
    0

    0
  7. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Njegov “uzor” Senna se zabio u Prosta za titulu ,a on spominje Šumia…jao Hamdija sta ti je sa glavom.


    0
    0

    0
  8. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Ma nema frke.. sljedeću će sezonu Vettel dobiti samo zbog prirodnih sposobnosti Ferrarija i opet dobro. :mrgreen:
    Pozlatile se Ferlingove zadnje riječi. -‘Ponos dolazi prije pada.’


    0
    0

    0
  9. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    I onda vi mene pitate volim li ga ili ne?! Tko će ovakvu spodobu voljeti osim njegovih slijepih navijača uz sve zdrave oči.


    0
    0

    0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      izvini ali ja jako dobro vidim, nikada nisam imao problema sa očima, pogotovo ne onda kada bi ta “spoboda” preticala i dobijala na stazi grupu vozača za koje navijaš ;)


      0
      0

      0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        O čemu ti Heat govoriš?


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @heat, navijao ti za Lewisa ili ne, ako je ovo izvalio, pretjero je da valja. Glupost godine u F1, da ne kažem decenije.
        Dobro mu je ovaj čiko odgovorio.


        0
        0

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        skontaj sam jbt, hoćeš da ti i to crtam i objašnjavam :chill:


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Tebe nitko ne može skontat…


        0
        0

        0
      • avalon Donator Prikaži

        HeatBlast44 … ne samo da jako dobro vidiš nego ti je vid dostojan mikroskopa ( i to ne svjetlosnog nego elektronskog koji je 100 X jače razlučivosti ) pa zato i vidiš ono šta niko u ovom članku na ovoj stranici ne vidi . a s obzirom da su u zadnje vrime izjave LH bahate , sulude možda ih gledaš dvogledom ali sa obrnute strane pa sve vidiš umanjeno uprkos jako dobrog vida koji posjeduješ . šta misliš bi li svim ostalim koji ne dijele tvoje mišljenje pomogla poluklinika svjetlost da im ispravi vid pa da vide ono šta za sada samo ti vidiš ? zaključak … kako bilo ko od kolega LH ( nekdašnjih , bivših i sadašnjih ) može očekivat ljudsko poštovanje od bahatog brbljavca kad taj ni svoga oca koji je u sina uložija dio sebe da bi sad bija ovde ne poštuje ? pošto se referira na MS onda je dobro znat i ovo … kad je michael u F 1 zaradija veči veči novac kupija je roditeljima kuću . LH je svome ocu obećao dati nekoliko milijuna dolara ( možda da mu se oduži za sve šta je anthonu učinija za njega ? ) , koje anthony ni dan danas nije vidio. Na pitanje zašto ih nikad nije dobio, odgovorio je “Ne znam zašto. Nemam odgovor na to pitanje, jednostavno se nikad nije dogodilo, no ne smeta mi. To nije moj posao. No, ako je nešto rekao učiniti, pa to ne napravi, onda čini štetu sebi. ” ovo vjerovatno nisi “vidija” jer na takve stvari ka i na plasmane od osvajanja prve titule ( 4. i 5. mista ) do 2014. kad se poprilično toga izminilo u F 1 i kad je opijen uspjehom tvoj fan “prolupa” se jednostavno zatvara oči . vidite samo preticanja i pobjeđivanje onih vozača za koje navija npr Ciki-F1 ? verovatno nisi bija navijač LH prije merca jer da si onda bi zna da je u 6 sezona McL tek 21 X pobjedija konkurente ( znam , znam … previše kavarova McL inaće bi on i tada hahahahahaha ) , a od kad je doša u ovakav V6 mercedes ( jer sa “starim” V8 je ostvarija samo JEDNU pobjedu nad drugima ) je u nepune 2 sezone ostvarija 21 pa ga je sad puklo u glavu i kenjka ka kokoš po dvorištu . onaj kojegh svojim izjavama sada blati , osporava mu vrhunski talet i “prišiva” ga sebi je posli 6 sezona ( i prije dominacije ferraria ) već ima 2 TITULE i 27 pobjeda ali niko nije čuja da se michael ovako pro*erava zbog svoga uspjeha . ni posli 91. pobjede ..veselija joj se izvevši svoj karakteristični skok na podiju ka da mu je ta 91. bila .prva . a “ovo” ? pa to teško da mogu volit i otac ( kojega je natega lažnim obečanjem ) ili majka sa kojom je živija posli razvoda no ona ga je “isporučila” ocu . valjda je već tada iša na kur čak i najbližima , samo ne fanovima ma šta radija , priča , izvodija


        0
        0

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        UU kako me ovo zabolilo Heat. od srama se ne bi javio na forumu da jedan od grupe mojih favorita reče ovakvu glupost.
        Drago mi je da nikad nisi imao problema s očima i nadam se da nečeš.


        0
        0

        0
    • Lewis Hamilton 44
      rizla Prikaži

      Ciki cemu vrijeđanje navijaca? Ferrari je “najbolja” momcad svih vremena a imali su sramotnih i kontroverznih scena vise nego sve ostale momcadi zajedno..


      0
      0

      0
      • mm777 Donator Prikaži

        Avalone zar ti ništa u životu nemaš raditi nego blebećeš na ovom forumu i svakom soliš pamet, sve znaš, najpametniji si, ma daj skini se već jednom, šta si član Lewisove familije pa i to znaš…da jesi, isprdak u kutu…i kad već toliko voliš pisati molim te upiši osnovni tečaj hrvatskog…ne zamjeri


        0
        0

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        A koga i kako sam to uvrijedio?? I ako jesam (a siguran sam da nisam) , ispričavam se, bilo je u trenutku nevjere u pročitano.


        0
        0

        0
      • avalon Donator Prikaži

        mm777 …. ma šta bi ti zamirija ? to šta si me pročita ka knjigu i pred svima raskrinka pogodivši da u životu nema šta radit osim blebletanja na ovom forumu ? ili šta si me pristojno zamolija da upišem osnovni tečaj hrvatskog jezika ? prije nego si napisa ovi mudri savjet možda si treba provjerit šta je i od čega se sastoji hrvatski jezik jer nekakva definicija bi bila “Hrvatski jezik ponajprije obuhvaća standardni, odnosno književni ili opći hrvatski jezik te SVE NARODNE GOVORE KOJIMA SE SLUŽE HRVATI . U genetsko-lingvističkom smislu hrvatski jezik je sustav triju narječja : štokavskoga , kajkavskoga , ČAKAVSKOG narječja koje je jedno od triju glavnih narječja od kojih je satkan hrvatski jezik . s obzirom na ovo izvini ali ne mogu prihvatit tvoj cijenjeni prijedlog da upišem osnovni tečaj hrvetskog jezika jer vidi vraga … ispada da je hrvatski jezik satkan od kajkavskog , štokavskog i ČAKAVSKOG narječja . srića šta takvi stručnjaci za jezike nisu ocjenjivali ko je otac HRVATSKE književnosti jer da jesu to nikad ne bi bija marko marulić splićanin koji je pisa čakavštinom ;) evo … opet bleblećem . a šta se tiče soljenja pameti .. pa solim je onima kojima treba soli , a sa drugima izmjenjujem komentare makar se i ne slagali . sve ostaje u granicama korektnosti . ne znam sve ali dosta znam o mnogim stvarima , a ono šta ne znam pronađem i ispravno koristim ka i svi pametni ljudi . pitaj npr blažićka zna li on sve kad prenosi trku ili se sprema i zapisuje ka podsjetnik ono šta bi mu moglo zatrebat . fala ti na komplimentu ali urođena skromnost mi ne dozvoljava da prihvatima da sam najpametniji kako mi pišeš . rekoh ( to ti je aorist ;) ) da ispravno koristim ono šta mi treba i zato iako nisam član familje LH znam šta je anthony izjavija o onim miljunima koji nikad nisu došli jer se sve ( i puno više ) šta sam CITIRA ( jesi primjetija navodnike ? ) nalazi u arhivi GP1 portala u članku “Anthony Hamilton: Kao menadžer nikad nisam dobio plaću” ako je anthony laga novinarima onda sam i ja vama , a ako nije onda blebleće neko drugi , a ne ja . a ovo “ma daj skini se već jednom” kome da se skinem ? tebi ? zar te jašem ? s obzirom da uprkos mojoj jezičnoj , intelektualnoj i drugim manjkavostima ipak pročitaš moje komentare ( a ne moraš zar ne ? ) onda si možda moga primjetit da ja nikad nikome nisam nešto tako napisa jer me niko ne “jaše” komentarima pa mi se niko ni ne treba skidat . nisam ni iznerviran nečijim komentarima ma koliko taj blebleta . dakle , odma na GP 1 , pronađi izjavu anthonya u arhivi , a ja neču na osnovni tečaj hrvatskog :) :) :)


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @avalon, To si mu dobro odgovorio. Ne znam što nekog smeta nečije narječje. Konkretno, čakavština mi je simpatična, a ne smeta me nimalo ni ekavica kolega iz Srbije. To što sam ja već neko vrijeme izbacio moj karlovački kajkavski na ovom portalu i što se trudim što ispravnije pisati, ne stavlja me, a ni nikoga drugoga u, nazovi, neki bolji položaj. Glupost je nekome osporavati njegov govor ako se razumije, a ne može se reći da da se tebe, mzf1 i druge ne razumije zbog čakavskog nariječja. Na GP1 je jedan član koji piše komentare tako da malo toga i sam može razumjeti i bez nekog smisla, koji samo on zna što je htio reći. E, to je nešto drugo. To zavređuje kritike. Ti i ostali pišite kako ste navikli, a koga to smeta ne mora ni čitati. Komentirajmo o onom što pišemo, a ne kako to činimo.


        0
        0

        0
  10. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Trebao si biti dvostruki svjetski prvak a ne trostruki. Najveca nepravda sporta što Massa nije postao svjetski prvak. I uvijek ce mi biti zao što nije postao svjetski prvak.


    0
    0

    0
  11. cezar Donator Prikaži

    verovatno je mislio kako je MS osvojio prvu titulu .Znaci covek kad je vec zeznuo bolid spucao se u Hila i tako izbacio i njega iz trke .Znaci postuje to sto je MS ima sedam titula i dok ga neko ne predje ostaje najveci ,ali ostaje cinjenica da je izbcivanje Hila sraman potez a isto je probao da uradi kasnije i Vilnevu ali nije mu uspelo cak su mu te sezone uzeti svi bodovi .Po meni su i Hamiltonove i Vettelove i Alonsove titule mnogo postenije nego MS kako je pojedine osvajao


    0
    0

    0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      ‘Tuđa te slava neće proslaviti ako nisi stekao svoju’, a Hamilton sa ovakvim jezikom će biti samo najveća alapača, a daleko od velikog. I btw. da bi bio velik, trebaš biti unikatan, izvlačit pouke od starijih kolega, ali isto tako učiti od njih i ono najosnovnije poštovatI ih. Jedan je Senna, MS i ostali, takav treba biti i Hamilton, ali hebiga za to treba mozak.


      0
      0

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Pogledaj malo snimak tog sudara.
      Hill ni jednog momenta nije bio ispred MSa, došao mu je do pola bolida.
      Ovaj ga je zatvorio. I ja bi to uradio. I Senna i Prost bi to uradili (Senna i Prost su u principu to već radili jedan drugom)
      Hill je vidio je da MS ima problem i da je znatno usporio, i ispao je glup jer je samo trebao pričekati 1-2 zavoja i lagano ga obići.
      https://www.youtube.com/watch?v=MBBoNMBZZ0o
      Što se tiče situacije sa Villeneuevom. Prilično drugačija stvar. Villeneuve ga je već bio dobro “prošao”. To je bio sraman potez.
      https://www.youtube.com/watch?v=3E5Pxmvz0r8
      I ja sam prvi kao veliki navijač Ferrarija i MSa rekao da je dobio ono što je tražio. I neka su mu oduzeti bodovi.
      A zašto Hamilton onda ne pomene svog idola. Pa i on je imao sličnih situacija.
      I koje su MSove titule, pošto aludiraš da ih ima više, osvojene nepošteno?
      Eto, i da se složimo da je ova iz 1994. nepoštena, ne zbog ovog sudara, već zbog nekih drugih stvari, koja je to još “nepošteno” osvojena?


      0
      0

      0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Pa njegov “uzor” Senna je također izbacio Prosta da bi osvojio titulu…ne vidim problem.
      Isto tako što bi on komentirao prvu Šumijevu titulu?


      0
      0

      0
    • gigas Donator Prikaži

      jeli ti zanaš da je vilnev te večeri, nakon utrke izjavio, a to je potvrđeno ,da bi izletio sa staze da ga schumacer nije udario i da je bio prebrz u tom zavoju.


      0
      0

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        On ne zna (mislim na cezara, ne na Lewisa). Ali zna James Allen. Što je i iznio u jednoj od svojih knjiga (vezanoj za MSa). A ubijeđen sam da bi i Lewis napravio slične stvari i Hillu i Villeneuevu. Zato, neka malo razmisli (ako može) prije nego nešto izjavi.
        Jbte, neko nedavno ovdje napisa. Kad je u bolidu, na stazi, skoro da je fenomenalan, čim izađe iz bolida i “skine” kacigu, ko da “skine” iz mozga svu pamet koju ima.


        0
        0

        0
  12. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Primitivac i seljačina! Ništa što već nismo znali, ne znam zašto ste iznenađeni! :D


    0
    0

    0
  13. Marros Donator Prikaži

    Ne blatim ga, ne branim ga. Nisam njegov navijač a ne želim mu ni pakao. Ali htio bih nešto reči. Zašto? Zašto se izlazi sa izjavama ove vrste. Ne od Lewisa nego od medija. Da bi se ljudi možda svađali? Da bi se dizala prašina? Ne znam. Naime VN Meksika gledao sam na austrijskoj televiziji. Imaju predogled cijeli sat prije utrke pa sam ga pogledao. Ne gledam ga uvijek no evo sada sam ga pogledao. I na njemu intervju sa Lewisom. Govor je bio o djeci, bolesnoj. Lewis, ma koliko god bio okarakteriziran kao ne baš inteligentan, izjavio je stvari koje bi mogao izjaviti samo čovjek sa osječajima. Pa mi sada nekako sve skupa ne štima. Da mediji vole vatru, vole je. Da itekako znaju prikazati stvari iz konteksta i ne prikazati cijelu priču, znaju. Da je to još jednostavnije učiniti putem, rekao bih žutoga tiska, jednostavnije je. Pa sada nekako dolazim do zaključka da se sve više radi o “rekla kazala” a da ljudi skaču ko da ne kažem šta, a mediji si u to vrijeme trljaju ruke i smješkaju se. I zato sada imamo izjave tipa idiot, majmun, kreten itd. A u stvari ne znamo cijelu priču ili cijeli razgovor. Sada, ako se je Lewis Hamilton postavio na vrh Big Bena i derao na glas da je on jedini i najbliži Bogu ( naravno ako učini grešku i Bog to iskoristi) onda je zbilja blesavi idiot. No ako je nešto izjavio u podužem razgovoru argumentirano a onda je to novinarska ruka oblikovala po svoje da bi se palila vatra onda se zna tko je mutan a tko na kraju ispada idiot, majmun itd. I to što sam sada napisao što se Hamiltona tiče važi i za puno drugih javnih osoba. Na papiru potpuno drugačije dijeluju nego kada u živo otvore usta.


    0
    0

    0
  14. moto66 Donator Prikaži

    Kako ono ide ona narodna-daj čovjeku vlast/moć i vidjet ćeš kakav je…i zato meni nikad nije bila bitna samo brzina kod nekog vozača da bi navijao za njega.
    Još su mi bolja prepucavanja po forumima u stilu VI protiv NAS,skulirajte se gospodo,niti ste VI (npr Ferrari) niti su ONI (npr Mercedes).
    To me malo previše podsjeća na nogometne “navijače”,nadam se da takvih ima što manje u ovom sportu i ovom forumu.


    0
    0

    0
  15. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    budalo on je jedan od onih koji ti je napravio ono što danas voziš, iz penzije došao natrag i pomogao stvoriti ovakav dominantan bolid. Srami se.


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Između ostalog.


      0
      0

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Još ima i šarafe u kombinezonu kojima je šarafio prošlogodišnji mercedes. Ajde ne glupiraj se. Nikakve veze nema on sa tim bolidom. Kao ni Hamilton , niti Rosberg. To je djelo Coste, Bella i ostale grupe izvrsnih inženjera.


      0
      0

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ne može imati šarafe u kombinezonu. Nije mogao šarafiti prošlogodišnji Mercedes.
        Zato što je, na žalost, 29.12.2013. bio na skijanju.
        I ti daješ izjave kao i tvoj pulen za koga navijaš.
        PS. W05 i W06 su najvećim dijelom maslo Rossa Browna. Taj recept je potekao iz njegove kuhinje. Ovi koje pominješ su odlični kuhari koji su se poslužili Rossovim receptom.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Opet krivo. Brawn nije kreator iliti dizajner tih bolida. On je šef tima.
        w05
        Designer(s) Aldo Costa (Engineering Director)[1]
        Geoff Willis (Technology Director)
        Paddy Lowe (Exec. Technical Director)
        w06
        Designer(s) Aldo Costa (Engineering Director)
        Geoff Willis (Technology Director)
        Paddy Lowe (Executive Technical Director)


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ne kontaš.
        Znamo svi dobro koji je Rossov posao, tj. da nije dizajnirao bolide.
        Da ponovim.
        Brawn je “zamutio” taj recept, tu čudesnu formulu, koja je Benzu omogućila 2 godine dominacije, tj. ove bolide sa ovim PU, još tamo nekad 2011. godine.
        On je, dakle, “izmislio” temeljni recept.
        Trojica koje nabrajaš su izvrsni kuhari koji su se poslužili njegovim receptom i servirali odlično jelo (vjerovatno su dodali malo svojih detalja, da se tako izrazim, kao i svi vrhunski kuhari).
        Nešto slično kao što je uradio i sa double-deck difusorom. Ni taj “detalj” nije on lično “crtao i konstruisao”, ali je njegovo maslo.


        0
        0

        0
  16. mm777 Donator Prikaži

    Cezar, svaka ti čast, ovi na forumu, njih dvije trećine nikad neće prihvatiti Lewisa, on je dečko iz naroda i k tomu tamnoput, svi su im drugi bolji od njega i tako će i dalje biti. Rekao je samo istinu ( nema prgavijeg vozača od šumija ) služio se svim i svačim, al svaka mu čast, zato ima 7 titula i tu je njegova veličina, a ovim naci forumašima to nikad neće biti jasno jer razmišljaju isto ko i onaj u grobu koji se okreće po stoti put jer mu crnja osvaja titule za merc. Palite minuse do mile volje, baš me briga, jer ste većina na forumu ali Lujo će vas godinama još bacati u depresiju


    0
    0

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Šta si zatrljao na Hamdiju…
      Uostalom što je bitno to što je on tamnoput?
      Bio je i Montoya i nije osvojio titule pa je dan danas omiljen jer nije totalni idiot u glavi…isto tako taj isti Montoya bi razbijo Luju na stazi u njegovom bolidu.


      0
      0

      0
    • Rover
      zjurina Prikaži

      Ma može on biti ne “dečko iz naroda”, može biti s Marsa ili Plutona, ne tamnoput, već ljubićasto-plavi na zelene pruge…
      Ego je gadna stvar, pogotovo kad te strefi kao što je strefio ovog mladića.


      0
      0

      0
    • avalon Donator Prikaži

      mm777 … neču ti palit minus ali bi te nešto zamolija s obzirom da o MS pišeš “služio se svim i svačim” … bi li mi nabrojia bar 10 “nečega” od toga čime se sve michael u 20 sezona F 1 služija da bi doša do 7 titula i mnogih rekorda ? nemo samo špekulacije tipa ” rubens ga je moga pobjeđivat ali nije smija , massa mu je bija vodonoša isto ka i irvin ” i takve “kvake” . mislim da unaprid znam koje ćeš primjere navest ;) :)


      0
      0

      0
    • Blackhawk Prikaži

      mm777 – najveća glupost koju netko može provaliti, a koju je Hamilton tako uspješno posijao, jest da je “on iz naroda”. Hamilton nema pojma što je to siromaštvo, i to što je tamnoput mu nikada nije odmoglo u karijeri, dapače, na početku mu je itekako pomoglo. On je obično razmaženko, jer ljudi iz naroda nikada ne postaju bahati niti arogantni već su uvijek skromni. Pogledaj malo “ljude iz naroda” koji su uspjeli i pogledaj kako se oni ponašaju. I onda usporedi s Hamiltonom – nigdje sličnosti


      0
      0

      0
  17. Rover
    zjurina Prikaži

    Na stranu Senna i Schumi, kakvi god majstori bili, sa njihovim grijesima & njihovim kvalitetama.
    Na stranu Lewisove kvalitete, kao vozača, a i karakterne osobine, kakve god da jesu.

    Ima i jedna druga stvar :-)
    DVA VREMENSKA PERIODA – 2014 & 2015ta g. – & Period PRIJE !

    Lewis je lani i ove godine u ukupno 36 utrka “utrpao”
    31 podij, 21 pobjedu, 18 pp, 13 n.krug i 2 naslova

    Dok je u od 2007-2013(uključno) – dakle 7 GODINA: 129 UTRKA,
    54 podija, 22 pobjede, 31 pp, 12 n.krug i 1 naslov

    Nije da nije, (ali nemojmo krivo shvatiti) – U TAKVOJ USPOREDBI
    PRIJE nije napravio praktički, maltene NIŠTA.

    Ove dvije godine, 2014 &2015ta. su takav koncentrat, da je to nešto
    nevjerovatno – a ponajviše to može ZAHVALITI MERCEDESU !

    A ne njegovim “prirodnim sposobnostima”. Let me laugh !


    0
    0

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Hebi ga, Zjurina. Cak i te kao “slabe” godine su nevjerovatne. Pa pogledaj ih van konteksta. On ponajvise moze zahvaliti sebi sto je presao u mercedes. A ne on mercedesu. Nemam sada volje da ganjam statistiku, ali cisto sumnjam da je njih vise od par imalo bolju prije svoje ere. Ako je iko i bio bolji do te ciste dominacije ( i sta je u nojoj do sada postigao) u karijeri. Mislim da se ekipa opasno nozila kontra Lewisa. Ustvari, pamtim isto sa Vettelom kao i sa MS. Ne sumnjam da bi i sa velikanima prije MS bilo drugacije da je tehnologija bila kao sada. Olabavite ka Lewisu, ovo vise ne lici ni na sto.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Pa normalno da je i ovo prije impresivno kada je i prije imao jedne od najboljih bolida. 2007, 08 i 12-e najbolje na gridu.


        0
        0

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Ako je impresivno onda je impresivno a ne normalno. A izmedju navedenih godina kada, po tebi nije imao jak bolid, uzeo je nekih 8 pobjeda. A prije toga je po tebi imao neke od naj bolida. Znaci uspio je uzeti 8 pobjeda sa slabijim bolidom od onih sto su bili “po najbolji” (ne najbolji) na gridu. Znaci, stvarno impresivno.


        0
        0

        0
      • avalon Donator Prikaži

        vlado … je , tih 8 pobjeda dobro zvuči ako se ne uzme u obzir da su došle kroz 3 sezone ( 2009./10./11. ) pa prosjek pobjeda u sezoni iznosi 2,6 pobjeda šta i nije impresivno . ima je i ricciardo lano 3 pobjede u RB sa evidentno slabijim motorom renaulta i to protiv ovako dominantnih mercedesa . i seb ove sezone pa ? jesu li zbog toga impresivni ?


        0
        0

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Avalon, pitaj Vettelove navijace sta misle o njegovim pobjedama ove sezone. A dobro pamtim koliko su se cijenile Riccardove prosle…


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Dvostruka mjerila i standardi vrijede na ovome kao i na gp1 sajtu. Nema smisla boriti se protiv crvenog jednoumlja iste razine jedino u Sjevernoj Koreji.


        0
        0

        0
      • avalon Donator Prikaži

        vlado … ne treba uzimat zdravo za gotovo ono šta navijači misle/pišu jer tu ima poprilično subjektivnosti mada mislim da u slučajevima ricciarda i seba ( koje sam spomenija u svom komentaru ) ta subjektivnost je minimalna . ne zato šta sam fan nekog od ove dvojice nego zbog nekih činjenica …. npr 2014. je bila prva sezona daniela u RB koji se u predsezonskim testiranjima poprilično obruka sa nepouzdanom i slabašnom renautovom PU . ricciardu je još i seb bija tim kolega sa još “friškom” 4. uzastopnom tiulom u džepu . ako se od nekoga očekivalo da sa tako nekonkurentnim bolidom u odnosu na mercedes nešto napravi … očekivalo se od seba , a desilo se obrnuto ( ne ulazeći u razloge ) e zbog toga bi se moglo naročito od starne navijača to “proglasit” impresivnim . a ferrari/seb ? pa lani je ferrari bija bez pobjede , sa tek 2 postolja i 4. u konstruktorskom . i RB i williams su ih “razbijali” , a o mercedesu da i ne govorim . ove sezone su sredili redove , nastojali napravit čudo s obzirom na lanjski zaostatak u svim segmentima , skromno priželjkivali 2 pobjede . došle su 3 i 14 postolja ( 7 X više nego lani ) , od toga 12 sebovih . nadmočno su 2. u konstruktorskom jer da ne osvoje boda u preostale 2 trke , a williams da otvari 1 i 2 u ovim trkama ( 100 bodova ) ferrari bi završija 2 u konstruktorskom . ja li iko osim najvatrenijih fanova očekiva ovakav uzlet posli 2014. ? čisto sumljam pa stoga i ove 3 pobjede i broj postolja može bit impresivan tim više ako je neko navijač ferraria . a onih 8 pobjeda LH u “lošem” periodu McL … mislim da taj period jednostavno nije bija loš samo se nastoji “isplest” legenda o tome . npr 2009. je li McL bija loš ? ako navijači misle da LH MORA uvik bit u bodovima onad je jer je npr 5 trkaa uzastopno bija plasmanom van bodova + 2 kvara , jedna dsq i jedan udes . seb je ima 5 odustajanja pa je ipak sezonu završija 2. sa 35 bodova više od LH jer je stalno ( kad nije ima problema ) skuplja bodove , nije ima “crnu rupu” u sezoni . McL je na kraju i u konstruktorskom bija recimo loš 3. možda je jedan od razloga zaostatka za 2. RB ( 82,5 bodova ) i ta šta je lewisu kovalainen bija tim kolega pa bodovno nije pridonosija timu u dovoljnoj miri ? 2010. mu je kolega bija button .. je li te sezone McL bija loš ? LH 3 pobjede , JB ( prva sezona u McL ) 2 pobjede , 15 postolja zajedno , McL 2. u konstruktorskom no LH opet 4. 2011. loš ? LH 2 pobjede , JB 3 pobjede , 18 postolja , 2. u konstruktorskom ( 122 boda isprid 3. ferraria ) , JB 2. u prvenstvu , LH tu sezonu lošiji nego prethodnu … 5. po svemu navedenom za te 3 sezone kad je navodno McL bija loš pa je uprkos tome LH ostvarija impresivnih 8 pobjeda u “kanti” broj postolja , 2. misto JB 2011. plasmani u konstruktorskom ( 2 X 2 . i 1 X 3. ) to se ne potvrđuje . McL je bija 2. bolid 2010./11. , a 2009. vrlo solidan 3. bolid po konkurentnosti , a s obzirom na sve navedeno 8 pobjeda mi ne izgleda impresivno . pa JB je kroz 2010./11. ostvarija 5 pobjeda … možda je to impresivnije jer buttonu je 2010. bila prva sezona u McL , a lewisu 4.


        0
        0

        0
  18. Mclaren
    raca Prikaži

    I Muhammad Ali je govorio za sebe da je najveći, a nakon toga znao dobiti batine, ali ljudi diljem svijeta su ga voljeli. Pričao je sve i svašta. Lewis je pomalo seljo-beljo, izvali ponekad glupost da se smrzneš, ali nije pokvarenjak. Njegov imiđ, njegove izjave i postupci su uvijek pod povečalom jer je prvak u popularnom sportu, jer je pripadnik jet-seta i uvijek će, kao i drugi, biti ili osuđivan ili branjen. Razni mediji prenošenjem izjava dovode nas u situaciju da se prepiremo ni za šta. Dobar je vozač. To što ima velike rezultate sa dominantnim bolidom, ne umanjuje njegovu vozačke sposobnosti da te rezultate i osvoji. Nama preostaje da se “koljemo” oko onog što nam je servirano


    0
    0

    0
  19. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ove izjave me nažalost podsjećaju tamo na 94. i Šumijeva baljezganja na račun Senne i kako su oni vozači i da im je to posao. Ne bi htio sa Lewis dalje nastavi sa ovakvim komentarima jer niti su trenutno primjereni, niti se treba opravdavati.


    0
    0

    0
  20. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Ma nije on crnac zbog rase, nego od peksinluka…


    0
    0

    0
  21. Mclaren
    raca Prikaži

    Ma vidi ti ovo. Tema nije završena neka utrka, a 73 komentara. Kako smo jaki. F1 puls, naravno


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.