Druga pobjeda sezone za Aitkena na sprint utrci pred domaćom publikom!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 1 komentara

Jack Aitken stigao je do svoje druge ovosezonske i treće pobjede u Formuli 2 na sprint utrci pred domaćom publikom na britanskom Silverstoneu. Aitken je uspio nadmašiti Švicarca Louisja Deletraza koji četvrti put u karijeri završava nadomak pobjedi, iako je vodio većinu utrke.

Treće mjesto pripalo je Nycku de Vriesu koji je time ponovno povećao vodstvo u ukupnom poretku. Četvrti je završio polesitter Callum Ilott, domaći vozač nakon lošeg starta do kraja utrke nije uspio prestići de Vriesa unatoč konstantnom pritisku.

Peto mjesto pripalo je de Vriesovom glavnom konkurentu u borbi za naslov, Nicholasu Latifiju koji je jučer završio drugi. Latifi je uspio obraniti poziciju od odličnog Micka Schumachera koji se s 11. na startu probio na šesto mjesto u cilju. Krug osvajača bodova zatvorili su Nobuharu Matsushita i Guanyu Zhou.

Start je još jednom prošao mirno po pitanju incidenata, ali ne i po pitanju promjena – Ilott nije uspio iskoristiti prednost pole positiona te je izgubio mjesta od Deletraza, de Vriesa i Aitkena. Ipak, utrka nije prošla bez sigurnosnog automobila koji je izašao u drugom krugu nakon što je Giuliano Alesi stao na stazi. Francuza je straga pogodio Arjun Maini, na isti način na koji je Maini jučer udario Nikitu Mazepinu. Jučer je dobio vremensku kaznu nakon utrke, a danas je morao odslužiti drive-through kaznu.

Akcija se nastavila u četvrtom krugu, a u sedmom krugu dolazi do promjene na drugom mjestu – Aitken agresivno napada de Vriesa u zavoju Loop, a zatim nakon utrke na pravcu prolazi s vanjske strane Brooklandsa. Dva kruga kasnije se u Stoweu izvrtila Tatiana Calderon, no nije bilo potrebe za prekidom s obzirom na to je da odmah nastavila vožnju.

Ključni trenutak utrke dogodio se u 17. od 21 kruga – Jack Aitken ponovno agresivno napada s unutrašnje strane, ovaj put u Brooklandsu, te prolazi Deletraza za vodstvo utrke koje do kraja nije ispustio. Uz to je uzeo i dodatna dva boda za najbrži krug utrke. U istom je krugu jučerašnji pobjednik Luca Ghiotto ušao u boks zbog probušene gume, dotad je držao šesto mjesto.

Nimalo bajnu utrku nije imao ni jučer četvrtoplasirani Sergio Sette Camara, Brazilac je s petog mjesta na startu odmah pao izvan top 10, a cijelu se utrku mučio s Juanom Manuelom Correom u borbi za 11. mjesto. Na kraju Sette Camara udara u Amerikančev stražnji kraj i lomi svoje prednje krilo zbog čega je morao u boks te je završio tek 17.

Iduće utrke voze se za tri tjedna u Mađarskoj!

Vozač Momčad Zaostatak
1 J. Aitken Campos Racing
2 L. Delétraz Carlin 4.997
3 N. de Vries ART Grand Prix 8.194
4 C. Ilott Sauber Junior Team by Charouz 8.850
5 N. Latifi DAMS 16.203
6 M. Schumacher PREMA Racing 19.222
7 N. Matsushita Carlin 19.666
8 G. Zhou UNI-Virtuosi Racing 20.181
9 J. King MP Motorsport 21.731
10 J. Correa Sauber Junior Team by Charouz 25.820
11 A. Hubert BWT Arden 34.309
12 N. Mazepin ART Grand Prix 37.426
13 A. Maini Campos Racing 40.581
14 D. Boccolacci Trident 47.259
15 L. Ghiotto UNI-Virtuosi Racing 57.696
16 T. Calderón BWT Arden 59.998
17 S. Sette Câmara DAMS 69.991
18 M. Raghunathan MP Motorsport 70.157
G. Alesi Trident

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

1 komentar

  1. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Dobra utrka, čini mi se da je Deletraz imao problema sa štednjom guma. Schumacher je opet dobro odvozio, u jednom trenutku se borio za peto mjesto, odlično se obranio od Zhoua i Matsushite.



    1
    1

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.