Konkurenti iznenađeni McLarenovim napretkom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 5 komentara

McLarenov tempo na slobodnim treninzima jučer iznenadio je mnoge njihove konkurente u sredini poretka. Lando Norris jučer je bio brži od oba Red Bulla, a iako se ponekad na treninzima hvataju nerealni brzi krugovi – ovaj put izgleda kao da je McLaren zaista konkurentan.

Norris je na drugom treningu bio 5., dok je Carlos Sainz razdvojio dva Red Bulla na 7. mjestu. Situaciju je sigurno maskirala i činjenica što Max Verstappen nije uspio složiti reprezentativan krug, ali je McLaren svejedno imao ogromnih 7 desetinki ispred najboljeg od svojih uobičajenih rivala, što je ovaj put bila Alfa Romeo.

Daniel Ricciardo je bio prvi u nizu iznenađenih:

“Mislim da smo mi imali vrlo dobar stint na hard gumama na 2. treningu, ali Lando je također bio na tim gumama i bio je 4 ili 5 desetinki brži od nas.”

“To je još uvijek velik zaostatak. Jednostavno izgledaju brzo. Mislim da su bili ispred oba Red Bulla. Po onom što sam vidio – imaju jako dobar tempo.”

– Daniel Ricciardo

McLaren je trenutno vodeći u borbi za 4. mjesto u poretku konstruktora iako su Haas i Renault nekoliko puta ove sezone imali brži bolid.

Haasov Kevin Magnussen je također bio iznenađen:

“Izgleda kao da ovog vikenda imaju dobar bolid. Jako je teško namjestiti bolid po ovim visokim temperaturama, a možda je njima to uspjelo. Možda je to razlog zašto su brzi, ili su pronašli nešto drugo.”

– Kevin Magnussen

Alex Albon, čija ekipa Toro Rosso je već tri utrke u nizu završavala u bodovima – kaže:

“Iznenađeni smo. Bili su brzi odmah od početka, zar ne? Mislim da smo došli na stazu koja im zaista odgovara. Izgledaju jako impresivno i očigledno bolje upravljaju gumama nego bilo koji bolid iz sredine poretka.”

– Alex Albon

McLarenov Zak Brown nedavno je bio jedan od rijetkih koji je stao uz Mercedes kad je bilo govora o promjeni guma i povratku na staru specifikaciju.

Renault ima problema s gumama

Ricciardo pretpostavlja da je McLaren donio neke nadogradnje na ovu utrku jer je njegov Renault lagodno kontrolirao sredinu poretka na prošloj utrci u Kanadi.

Međutim, i Renault ovdje donosi nadogradnje:

“Pokušavamo shvatiti gdje su drukčiji od nas. Izgleda kao da imaju malo više downforcea, samo gledajući brzinske klopke i to.”

– Daniel Ricciardo

“Naša nadogradnja je jako dobra, ali se to trenutno ne očituje na poziciji. Mi smo bili brži na hardu nego na softu. Mislim da nam fali nešto oko guma, ne toliko oko bolida.”

“Ne vjerujem da je bilo loše kao što je izgledalo. Zapravo je bio relativno dobar dan, samo nam je nedostajao pravi krug na softu u simulaciji kvalifikacija.”

“Zapravo mislim da su nadogradnje funkcionirale jako dobro, sad je samo zadaća složiti sve kako treba.”

– Daniel Ricciardo

Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Neka se to odrazi i na utrku pa nitko sretniji od nas



    5
    5

    0
  2. Master_F1 Prikaži

    Ako tjeraš bolid na treningu, možda i pronađeš desetinku ili dvije…


    0
    0

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    svaka čast mclarenu!
    na onim predsezonskim predviđanjima stavio sam ih na zadnje mjesto iza williamsa. :epicfail:
    očekivao sam solidan napredak dogodine, ali su me preduhitrili. :)



    5
    5

    0
  4. Excisys Donator Prikaži

    Mclaren je u francusku dosao na nadogradnjom ovjesa. Koriste identičan sistem kao i Mercedes. Sa dodatnim “zglobom”. Inace zanimljivo ferraijeva ideja koju su koristili u prošloj sezoni ali iz nekog razloga odbacili.



    5
    4

    1
  5. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Gume, gume…



    2
    0

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.