Ferrari pozvan na saslušanje o pregledu Vettelove kazne; Vettel suzdržan u izjavama

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 2 komentara

Nakon što je ranije ovog tjedna Ferrari službeno podnio zahtjev za ponovnim pregledom Vettelove kontroverzne kazne iz Kanade, predstavnici talijanske momčadi pozvani su na saslušanje gdje će moći predstaviti nove dokaze koji bi mogli promijeniti mišljenje sudaca.

Podsjetimo, Sebastian Vettel je na VN Kanade ciljem prošao prvi, ali je zbog ranije dodijeljene vremenske kazne od 5 sekundi u incidentu s Lewisom Hamiltonom Britanac proglašen pobjednikom. Ta je kazna izazvala buru reakcija iz cijelog svijeta Formule 1, a većina smatra kako kazna nije ispravna.

Iako će na VN Francuske suditi potpuno drugi suci, na saslušanju će biti prisutni suci s VN Kanade – Emanuele Pirro, Gerd Ennser, Mathieu Remmerie i Mike Kaerne. Saslušanje će se održati sutra između dva slobodna treninga, u 14:15.

Očekivano, novinari su “bombardirali” Vettela pitanjima o kazni i saslušanju, no Nijemac je ostao prilično suzdržan u izjavama.

“Prije svega, pregled služi kako bi se slučaj ponovo otvorio i dobio novi pogled. Mislim da donosimo određene informacije koje suci tada možda nisu imali pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

– Sebastian Vettel

Na pitanje o tome misli li da će ovime dobiti pobjedu, Vettel odgovara:

“Ne znam, ali ja na ovo gledam isto kao i prije dva tjedna. Vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Na pitanja o podršci ili kritici brojnih svjetskih prvaka nije dao značajne odgovore, a na pitanje o tome što se dogodilo s FIA-inim obećanjem o slobodnijem utrkivanju jednostavno je rekao: “Ne znam.”

Očekuje se da će Ferrari prilikom saslušanja koristiti GPS podatke i Vettelovo svjedočenje o incidentu, što će biti prvi put da će Vettel moći iznijeti svoje mišljenje pred sucima, s obzirom na to da je kazna dodijeljena za vrijeme utrke. Vettel nije htio odgovoriti na pitanje o tome misli li da Ferrari ima dovoljno dobre dokaze za promjenu sudačke odluke, ali je dao odgovor kad su ga novinari pitali za mišljenje o kaznama za vrijeme utrke, gdje vozač nema priliku iznijeti svoju stranu priče:

“Mislim da se na to pitanje ne može odgovoriti. Da i ne, ovisi. Ako prebrzo vozite u pitlaneu, trebate li onda stvarno ići kod sudaca i ponovo pogledati situaciju? Ne bih rekao. Znate što mislim. Ovisi o situaciji.”

Za kraj je dodao kako on i svi ostali vozači jednostavno žele konzistentne odluke:

“GPDA [Udruga GP vozača] govori u ime svih vozača i mislim da smo više puta izjavili da želimo konzistentnost u odlukama. Jasno nam je da nije uvijek lako i da nije svaki slučaj ‘crn ili bijel’, ali upravo smo zato zatražili da nas puste da se utrkujemo, da nam daju prostora i tako dalje.”

“Mislim da je to ono što mi, a u konačnici i svi ostali, želimo.”


Odgovor

2 komentara

  1. Fia
    Realista Prikaži

    5 sekundi kazne za ponovno pregledavanje



    5
    4

    1
  2. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    šta će bit.ništa. izija vuk magarca i nikom ništa.sve je to show. triba uvest kazne ka prije u školi,kad faliješ ovi ili ova te opizdu po gnjatima,ili prstima pa da te vidim oš jopet napravit pizdariju.naravno samo zezancija da se ne uvridu naši vridni članovi portala. nažalost ništa bitno se neće prominit.ot kad znam za f1 NIKAD se nije vratilo bodove nikome,pa ni vettelu,za kojega tvrde da je bija u krivu.pa ti dokaži obrnuto.zato Seb i mući,ne priča ništa od utrke.daj bože da san u krivu.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.