Latifiju druga pobjeda sezone u novoj kaotičnoj utrci u Bakuu!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

Kanađanin Nicholas Latifi (DAMS) stigao je do druge ovosezonske pobjede u još jednoj ludoj utrci na Baku City Circuitu. Rezervni vozač Williamsa time je povećao prednost na vrhu vozačkog prvenstva.

Drugo mjesto pripalo je Sauber-Chaurozovom debitantu Juanu Manuelu Correi nakon sjajne obrane startne pozicije kroz cijelu utrku. Treće mjesto pripalo je jučerašnjem pobjedniku Jacku Aitkenu nakon velike borbe s Nyckom de Vriesom pred samim krajem utrke.

Mick Schumacher se uspio iskupiti za jučerašnje odustajanje završavanjem na petom mjestu nakon starta s 19. mjesta, odnosno iz posljednjeg reda.

Do bodova se s 14. startnog mjesta uspio probiti šestoplasirani Sergio Sette Camara. Sedmi je bio Dorian Boccolacci, dok je posljednji bod pripao Seanu Gelaelu koji je na početku utrke vodio. Ponovo smo imali samo 13 vozača u cilju.

Inicijalni start utrke je prošao bez incidenata, Sean Gelael se s trećeg mjesta briljantno ubacio u vodstvo do prvog zavoja, prošavši Mazepina i Correu. Ipak, akcija nije dugo trajala, prvi od tri safety cara izlazi nakon trostrukog odustajanja u drugom zavoju – Calderon se u pokušaju napada prekočila te iz utrke izbacila Boschunga i Deletraza.

Restart je obavljen u trećem krugu. Camposovi vozači Aitken i Boccolacci prošli su Mazepina za četvrto i peto mjesto, dok je Latifi, koji je startao četvrti, prošao Correu za drugo mjesto nakon odlične borbe. Tri kruga kasnije Latifi sustiže i prestiže vodećeg Gelaela kojem je od tog trenutka utrka krenula nizbrdo. Redom su ga prestigli Correa, Aitken, Ghiotto i de Vries.

U devetom krugu dolazi do drugog prekida, Giuliano Alesi je u pokušaju napada na Zhoua završio u zidu te tako izazvao drugi izlazak sigurnosnog automobila.

Utrka se nastavila u 13. krugu, no to nije dugo trajalo. Vidjeli smo agresivnu obranu Corree prilikom Aitkenovog napada, zbog čega se Amerikanac prekočio i na trenutak prošao ispred Latifija, jedva izbjegavši zid u prvom zavoju. Latifi je boljom trakcijom odmah projurio naprijed, no Aitken nije uspio proći. Ghiotto u idućem zavoju udara u Aitkenov bolid te završava u zidu, gdje su mu se pridružili Jordan King i Nikita Mazepin.

Treći i posljednji safety car je potrajao, stoga je i današnja utrka završila vremenskim ograničenjem. Safety car se maknuo sa staze manje od minutu prije kraja, stoga smo imali još samo dva kruga.

Na vodeća dva mjesta promjena nije bilo, ali je zato Jack Aitken uspio vratiti mjesto na podiju koje mu je Nyck de Vries uzeo na prošlom restartu. Mick Schumacher je vrlo agresivnim napadom u prvom zavoju prošao timskog kolegu Gelaela te tako došao do petog mjesta nakon starta sa začelja.

Sljedeće dvije utrke voze se za dva tjedna u Kataloniji!

Vozač Momčad Zaostatak
1 N. Latifi DAMS
2 J. Correa Sauber Junior Team by Charouz 0.961
3 J. Aitken Campos Racing 1.521
4 N. de Vries ART Grand Prix 2.602
5 M. Schumacher PREMA Racing 3.247
6 S. Sette Câmara DAMS 4.060
7 D. Boccolacci Campos Racing 6.503
8 S. Gelael PREMA Racing 7.724
9 C. Ilott Sauber Junior Team by Charouz 7.729
10 G. Zhou UNI-Virtuosi Racing 9.293
11 A. Hubert BWT Arden 11.074
12 N. Matsushita Carlin 11.235
13 M. Raghunathan MP Motorsport 17.584
N. Mazepin ART Grand Prix
L. Ghiotto UNI-Virtuosi Racing
J. King MP Motorsport
G. Alesi Trident
T. Calderon BWT Arden
R. Boschung Trident
L. Deletraz Carlin

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.