Perez: 2014. sam mogao biti u Ferrariju

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 14 komentara

Racing Pointov vozač Sergio Perez otkrio je kako je 2014. mogao dobiti mjesto u Ferrariju.

Meksikanac je u Formulu 1 stigao 2011. kao član Ferrarijeve juniorske akademije. Prve dvije sezone proveo je u Sauberu, a ona druga bila je posebno impresivna. Perez je uspio ostvariti čak tri postolja, a u Maleziji je gotovo pobijedio.

Mnogi su ga tad vidjeli kao budućeg prvaka, a kad je za 2013. potpisao za McLaren, to se činilo još realnije. Na njegovu žalost, McLaren je upravo 2013. započeo svoj pad od kojeg se još uvijek nije oporavio. Danas smatra kako je prelazak u McLaren bila greška te kako bi dodatna godina u Sauberu i prelazak u Ferrari 2014. vjerojatno bila bolja opcija. Naime, Perez je na stolu imao predugovor za 2014., no odlučio se za McLaren i napuštanje Ferrarijeve akademije.

“Mislim da je za mene s obzirom na McLarenovo tadašnje stanje to mjesto došlo u pogrešnom trenutku. Jer ako se vratim u 2012. kad sam bio član Ferrarija, tad bih dobio ugovor za 2014., morao bih ostati u Sauberu još jednu godinu, a onda bih dobio mjesto u Ferrariju.”

“Otišao sam u Maranello kako bih popričao s Domenicalijem [tadašnjim šefom Ferrarija, op.a.] koji mi je rekao da složimo predugovor za 2014.”

– Sergio Perez

S obzirom na njegove sjajne rezultate iz 2012., interes za Pereza je bio velik. Imao je priliku birati između nekoliko top momčadi, a odlučio se za onu u kojoj je mislio da će najbrže stići do uspjeha.

“U to vrijeme su zainteresirani bili Mercedes, Ferrari i McLaren, stoga sam bio u stvarno jakoj poziciji. Rekao sam sebi kako moram doći do konkurentnog bolida zato što mogu osvojiti naslov.”

“Stigla je prilika s McLarenom, a McLaren je osvajao utrke, borio se za naslove zadnjih pet godina, kako bi mogli reći ne? Bilo je prilično jasno.”

“Morao sam se pozdraviti s Ferrarijevom akademijom i otišao sam u McLaren. Mislim da je pogreška bila u potpisivanju jednogodišnjeg ugovora. Moj tadašnji menadžment nije odradio dobar posao oko ugovora.”

Perez je u konačnici s McLarenom osvojio manje bodova te završio jedno mjesto niže nego sezonu ranije sa Sauberom. Smatra kako je ta sezona naštetila njegovoj reputaciji, ali je sretan što je uspio pronaći utočište u trenutnoj momčadi. Perez je za Force Indiju vozio od 2014. te je ostvario 5 od njihovih 6 postolja u povijesti, a ostao je u momčadi i nakon prošlogodišnjeg preuzimanja od strane konzorcija Lawrencea Strolla i preimenovanja momčadi u Racing Point.

“To je bilo tužno. Mislim da je naštetilo mojoj reputaciji u Formuli 1. Međutim, onda sam stigao u fantastičnu momčad i imao sam dobar uspjeh s njima.”

[vozac broj=”11″ ime=”Sergio Perez” momcad=”Racing Point” sezona=”2019″]


Odgovor

14 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Bome bi dobro zapaprio Alonsu, a kasnije bi rekli da je Fernando zbog njega pobjegao u McLaren!

    Oba su ista – pakleni vozači sa prgavim karakterom.



    10
    8

    2
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Vettel-Perez umjesto Vettel-Kimi. To bi bilo zanimljivo za gledati, čisto zbog Perezovog temperamenta.



    5
    4

    1
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Dobar je al osobno nikad nebi mogao prihvatiti kao ponajboljeg na gridu…kad ode iz F1 nece faliti nimalo.
    Nekak ni smrdi niti mirise…



    7
    -1

    8
  4. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    A joj, mislim da bi trebao biti sretan jer je još uvijek u f1. Kamui Kobajashi je pokazivao puno veću srčanost od njega a nema ga već dugo… Može zahvaliti Telcelu što je tu, već davno je trebao nestati….



    5
    -1

    6
  5. Nando
    rajus Prikaži

    Bolje da nijesi… Ovako si vozac slobodan… Tamo bi bio frustriran i dobijao naredbe propusti ovog propusti onog



    2
    2

    0
  6. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Alonso 2. ☺️
    Nebi se nesto usrecio s Ferrarijem od 2014. U bilo kojoj kombinaciji. Mislim da nije kapacitet za prvaka, i u najboljem slucaju solidan. Realno, bez telemexa nebi ni znali za njega.



    2
    0

    2
  7. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Mogao sam prije 5 godina raditi u Južno afričkoj republici, ali nisam…..
    Mogao sam ranije završiti fakultet, ali nisam…..
    Mogao sam se bolje oženiti, ali nisam…..
    Mogao sam odrasti u Francuskoj, ali nisam,……



    1
    -1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.