Ricciardo tvrdi da je utrka u Kini pokazala kako Renault može biti najbolji u sredini poretka

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

Renaultov rezultat na VN Kine je pokazao kako momčad ima brzinu da bude najbolja u sredini poretka, rekao je Daniel Ricciardo nakon utrke koju je završio na sedmoj poziciji.

Ricciardo se našao odmah iza Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla te tako osigurao svoje prve bodove otkako se pridružio Renaultu ove godine.

Međutim, proveo je većinu druge polovice utrke pod pritiskom Racing Pointovog vozača Sergia Pereza.

„Bio sam pomalo iznenađen Perezovom brzinom u utrci“, priznao je Ricciardo. „Idealno, htjeli bismo povećati prednost u odnosu na druge momčadi, ali je on odvozio sjajnu [utrku].

Tako da mislim kako definitivno postoje područja u kojima možemo napredovati. Ali općenito, ukoliko odradimo vikend [bez problema], trebali bismo biti na vrhu te skupine.“

– Daniel Ricciardo

Ricciardo je bio jedini vozač koji je utrku započeo na korištenim mekanim gumama te je utrku završio s jednim prolaskom kroz boks.

„S obzirom na to da smo isto pokušali u Bahreinu i nije funkcioniralo, drago mi je da smo danas uspjeli.

Nije bilo lako. Perez je zapravo bio jako brz te me pritiskao cijelu utrku. Pokušavao sam održati razmak u odnosu na njega, ali se približio te sam jednostavno morao otići [u boks].

Pri kraju je postajalo malo zeznuto, ali mislim da je on imao problema, također. Stoga, nije bilo prenapeto zadnjih nekoliko krugova.“

– Daniel Ricciardo

Odgovor

6 komentara

  1. Master_F1 Prikaži

    Što se mene tiče, kompletan srednji red podbacio. Velik zaostatak za Red Bullom. Volio bi ako neko ima vremena svih vozača i svih krugova da postavi link, da se uporede vremena. Meni lično je Sainz bio najbrži od vozača iz sredine poretka. Nekako mi je ostavio dojam dobrog race-pace kada je završio 14. Završio je u istom krugu kao i Ricardo na 7. mjestu sa zaostatkom od 35 sec za njim, a znamo da je bio 50 sec iza Wiliamsa u 2. krugu utrke.



    2
    1

    1
  2. Alpine
    Alpine Prikaži

    Da, McLareni su jako dobro izgledali u utrci. Bili su 4 momčad.
    No moram reći da je zbog strategije 1 zaustavljanja u boxu Renault izgledao kako je izgledao, tj. lošije nego je realno. I oni su sposobni za puno bolji race pace.



    8
    7

    1
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Ne bih bio optimista po ovoj trci, pa da je Kimi drzao gume u optimumu, imao je šansu za 7 mjesto, obzirom da su mu gume bile najočuvanije i najnovije.
    Mada svi su tu negdje zavisi od staze do staze


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.