Racing Point će koristiti Mercedesov zračni tunel

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Racing Point će početi koristiti zračni tunel od svog dobavljača motora Mercedesa u svrhu razvoja bolida kasnije ove sezone.

Momčad koja je bila prethodno poznata kao Force India je koristila Toyotin zračni tunel u Kölnu od 2015.

Još uvijek nije poznato hoće li iznajmiti vrijeme u Mercedesovom trenutnom tunelu koji koristi modele koji su 60 posto dimenzija pravog bolida, ili njihovu stariju verziju koja koristi modele od 50 posto. Međutim, s obzirom da je momčad prethodno koristila šezdeset postotni tunel, najveći dozvoljeni tunel prema F1 pravilniku, malo je vjerojatno da su spremni preći na manji model.

Racing Pointov glasnogovornik je rekao kako ih privlači ideja korištenja Mercedesovog zračnog tunela jer je blizu njihovoj bazi u Silverstoneu, kao i mogući dobici u učinkovitosti i rezanju troškova.

Međutim, ta selidba bi mogla izazvati spekulacije kako se momčad želi pomaknuti bliže tome da postane Mercedesov „B-tim“ po uzoru na Haasov dogovor s Ferrarijem.

Haas u potpunosti koristi pravila koja dopuštaju momčadima da nabave „navedene dijelove“ od suparničkih momčadi te nabavlja motor, mjenjač i ovjes od Ferrarija. Racing Point već nabavlja motor, mjenjače, elektroniku i hidrauliku od Mercedesa, ali dizajnira i radi vlastiti ovjes.

Prema pisanju portala RaceFans, Racing Point će početi koristiti Mercedesov zračni tunel u drugoj polovici ove godine kad započne s razvojem bolida za novu F1 sezonu 2020.


Odgovor

3 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Smak svijeta će preživjeti samo dvije stvari – žohari i Force India (Racing Point)

    Nevjerojatno je kakav su tim, koliko u sebi imaju sportske kompetitivnosti i kakve rezultata nude uz mali budžet. Svaka čast na žilavosti i borbi, a pripomoći će i Strollov novac.



    14
    14

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Bez sarkazma,…. imaju taj pravi natjecateljski, sportski F1 duh.
      Duh Jordan ekipe je još uvijek prisutan kod ove momčadi drugog naziva i drugog vlasnika. Malo me podsjećaju na ekipu Lotus iz 1970 – tih. A malo i na Minardi iz 1980-tih.



      1
      1

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.