Verstappen nezadovoljan bolidom: Nismo ni zaslužili biti na postolju

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 5 godina 3 min 23 komentara

Max Vestappen je u Red Bullu na Velikoj nagradi Bahreina završio četvrti. Da ga u tome nije spriječio safety car, Verstappen bi najvjerojatnije prošao i Charlesa Leclerca, koji je pred kraj utrke imao problema s motorom, i stao na postolje.

Međutim, Verstappen je nakon utrke izjavio da nije previše razočaran činjenicom da nije stajao na pobjedničkom postolju te objašnjava da on i njegova momčad to nisu niti zaslužili, jer im je nedostajalo brzine.

Na pitanje je li bolid bolji u utrci, nego u kvalifikacijama u kojima su i on i momčadski kolega Pierre Gasly bili nezadovoljni, Verstappen odgovara:

„Ne, apsolutno ne. Previše preupravljanja.“

„Niti u jednom krugu nisam dobio dojam da je dobro. Bilo je to samo pitanje preživljavanja.“

– Max Verstappen

Dok je Leclerc vodio u utrci, Verstappen je za njim zaostajao oko 30 sekundi. U Australiji je na kraju utrke imao 22 sekunde zaostatka za pobjednikom Valtterijom Bottasom.

„Promjene postavki bolida za kvalifikacije su promašene, nakon toga ih više ne možete mijenjati tako da ni u utrci nije bilo dobro.“

„Mučio sam se s gripom, proklizavao sam posvuda i pazio na gume do kraja.“

– Max Verstappen

Verstappen je i nakon utrke u Bahreinu treći u ukupnom poretku:

„Osvojili smo više bodova, nego što smo očekivali. Ako to tako gledamo, izvukli najbolji mogući rezultat.“

„Moramo se poboljšati. Prvenstvo je dugo, a trenutno se mučimo. Moramo se pobrinuti da ne prospemo previše bodova.“

– Max Verstappen

Verstappen se dotakao i snažnog vjetra koji je puhao u Bahreinu te rekao da „u svakom slučaju nije pomogao“, ali i da nije siguran ni da je pogoršao situaciju.

Njegov je šef iz momčadi Christian Horner, pak, uvjeren da je vjetar bio jedan od čimbenika:

„Mislim da je vjetar jako loše utjecao na nas. Nisam siguran je li na nas utjecao više ili manje, nego na druge momčadi, ali dosta nam je škodio.“

„Mislim da nismo uspjeli izvući najbolje iz guma ni u kvalifikacijama, ni u utrci. Vozači su odradili odličan posao ne bi li izvukli najbolje iz bolida. Međutim, prema njihovim komentarima nisu sretni s okvirom u kojem je bolid dobar.“

– Christian Horner

Na pitanje jesu li naznake toga bile vidljive i u Barceloni, odnosno Australiji, Horner odgovara:

„Dobivamo varljive znakove. Mjeseci su prošli od Barcelone, imamo više podataka, više informacija, važno je kako ih koristimo u napretku za sljedeći mjesec i, naravno, razvoju koji slijedi.“

– Christian Horner

Rezultati VN Bahreina 2019.
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

23 komentara

  1. Japan
    Turkoglu Prikaži

    Pa i niste…gedore u ruke..



    8
    8

    0
  2. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    RB je definitivno napravio dva koraka nazad. Realno mjesto im je u sredini samo Max ih drži tu di jesu za sada.. Mislim da su zeznuli sa šasijom aerodinamikom i nadam se da će to uspjeti uskkoro i riješiti jer za Mercom i Ferarijem kaskaju jako jako puno.



    7
    6

    1
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    biće bolje…nadam se.



    2
    1

    1
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Malo je rano za analize, ali kao sto sam i pretpostavio. Promjena pravilnika najvise udara na RB, izgubili su jednu zaokruzenu cjelinu s promjenom prednjeg krila koja ih je krasila ovih godina.
    Nije ni Gasley bedak pa da ne zna voziti, auto je los.
    Sainz je hvatao Maxa dok nije doslo do kontakta i odustajanja.
    Hondu ne smatram da je pobacila ili neš, cak sam zadovoljan s ucinjenim, ali ajmo vidit kolika im je pouzdanost, trenutno bolja od Ferrarija i Renaulta.
    Summa summarum, RB je na čelu sredine poretka.



    2
    2

    0
  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ne moze ni Honda nakon 3 sezone katastrofa odjednom proraditi i postati najbolji motor… Toro Rosso je prosle sezone bio poprilicno spor samo sto je imao bolju pouzdanost s Hondom nego Mclaren u 2017. U Bahreinu ni Gasly, a ni Toro Rosso nisu trebali zavrsiti u bodovima prema tome pred Red Bullom je zadatak otkriti slabe tocke sveukupnog bolida. Izjave da je Honda najbolji dio bolida, da su brzi od Mercedesa ili Ferrarija i da je Mclaren 9. momcad neka sacuvaju za druge dane. Cini se da oni u svojem timu imaju vise problema nego bilo koji od spomenutih timova.



    6
    4

    2
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Pa ne bih se složio. Gledavši prošle godine utrku u Spa, jasno sam vidio dvoboj Hartleya u TR i Ericssona u Sauberu u koje je Torro Rosso s Hondinim motorom parirao Sauberu i to na Kemmelu, gdje je bitan top speed, tkd je brzina već tada postojala.


      0
      0

      0
  6. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Fi su sve one fore “mi smo ispred Ferraria tik uz Mercedes” ili “borit cemo se za naslov”…? Šta je alkohol popustio pa sad tek vidite jasnije ili…?



    5
    1

    4
  7. Mclaren
    KERS Prikaži

    Nije svaka staza ista, ali da su pali u krizu ili bolje receno padaju u krizu jos je prerano za reci…Mozda su ocekivali da ce Honda bolje funkcionirati ko zna..Bitno da vas Mclaren šišne..(makar je i Mclaren jos daleko od vrhunskog no bar je uhvatio uzlaznu putanju).



    5
    5

    0
  8. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Biće da je Hondina PU prelagana i premala pa im pravi probleme. :zubo:



    1
    0

    1
  9. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Razlika Leclerca i verstapena je bila veca od pola minute. Prvo je Hamilton skinuo njegovu prednost od 9 sekundi. Nakon toga je Bottas imao oko 28 sekundi zaostatka a za njime je jos verstapen kasnio oko 7 sekundi. Druga varijanta da je kasnio vise je zaostatak vettela nakon zadnjeg boksa i promjene krila. Vettel je kasnio 1:12;000 za pobjednikom utrke a vettel je bio iza maxa nekih pola minute i takvo je odstojanje bilo cijelo vrijeme izmeeu njih dvoje. Stoga po meni je max bio iza leclerca oko 45 sekundi.



    1
    0

    1
  10. Nigel Mansell
    dusko Prikaži

    Ne znam… ja i dalje mislim da RB ima dobru šasiju. Mislim da je preoptimistično da je Honda baš uhvatila Mercedes i Ferrari. Gasly mi je za sada razočarenje, ali Max je ipak suvereno ispred ostalih (ne-tvorničkih ekipa F i M)…

    Ako Honda ipak nije na razini F i M (a to mislim da nije), na bržim stazama oni moraju igrati po pitanju kompromisa brzine i downforcea… a to treba pogodit savršeno da izvučeš maximum brzine iz motora a da šasija dovoljno bude upravljiva…



    2
    2

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      No opet ako pogledas da je TR na granici bodova u prve dvije utrke i sasvim solidno izgledao ispadne da RB ov bolid nije dominantan naspram njih. Treba uzeti u obzir i vozace jer ovo sto radi Max naspram Gaslya je do vozaca pa bi prije usporedio njega sa dvojcem iz TR a kad tako gledamo ispada da RB i nije nesto bajno bolji od sestrinske ekipe. Bolji je, ali ne kako je bio lani bolji od ekipa na renaultu. Gledano sa strane motora i oko prelsaka na Hondu meni se zasad cini bolji izbor Honda jer bar nekrepa od 4 , 3 auta na stazi. Nemaju jos meh problema a po brzini na pravcu su solidni. Ovo je bio primjer da je RB ov bolid jos daleko od nekog vrhunskog nivoa . Nije ni Honda uhvatila Merc i Ferrari ali ni sasija nije kao proteklih sezona. Jedno vrijeme je on bez problema pratio bottasa dok se nije pozalio na gume pa se razmak povecao na 7 sekundi. Ima Honda brzine no svi segmenti na tom bolidu kaskaju za vodecima jer RB bi obicno radio razliku u sektorima gdje je bitan bolid , a to ovdje nevidim. Sto se tice prolaska mclarena kraj maxa u onom djelu gdje se dogodio sudar njih dvojice nije to do motora nego do drs a koji ima daleko veci utjecaj nego prije. I Leclerc je proletio Vettela slicno tako. Rb se muci apsolutno sa svime od guma do motora i bolida pa cak trenutno mozda je motor stvarno najbolji dio jer nekrepava i solidan je dok Gasly s tim autom izgleda kao da vozi TR. A taj isti TR ima hondin motor takoder znaci tu trenutno radi razliku Max i nesto bolji auto.



      2
      2

      0
  11. Honda
    Red Bull no1 Prikaži

    Nezaboravite Andrijana Njuija kao nekog ko ce zasigurno odreagovati na ovaj ocigledni problem.Sto se Honde tice ako nista drugo za sada je pouzdanost bez greske.Pogledajte Renault u dvije trke vec tri odustajanja i izgleda da nisu rijesili problem od prosle godine sa ovim poboljsanim MGU-K koji im je defakto prosle godine testirao Red Bul.Honda je pronasla pravac i vjerujem da ce sledeca nadogradnja biti ta koja ce snagom biti jednaka Mercu i Ferariju.


    0
    0

    0
  12. Master_F1 Prikaži

    Red Bull je imao extra šasiju dok je bio sa Renaultovim motorom. Dugogodišnja suradnja i stalno nadograđivanje na istu šasiju su urodili plodom. Promjenom pogonske jedinice, šasija se pravi ispočetka, nisu svi dijelovi na istom mjestu niti su iste veličine, tako da se mora krenuti od nule. Da li će RB tokom sezone vidno poboljšavati, napredovati i nadograđivati svoju šasiju ili će to biti sljedeće godine, to ćemo da vidimo.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.