Verstappen pohvalio Hondu nakon njihovog prvog podija od povratka u F1

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 9 komentara

Nakon što je na jučerašnjim kvalifikacijama četvrtim vremenom uspio razdvojiti dva Ferrarija, danas je Max Verstappen uspio završiti ispred oba te tako uzeo podij u prvoj zajedničkoj utrci Red Bulla i Honde.

Verstappen je u utrci na stazi prestigao Sebastiana Vettela za treće mjesto, dok je u cilju bio manje od 2 sekunde iza drugoplasiranog Hamiltona. Njegov se momčadski kolega Gasly s druge strane mučio sa sestrinskim Toro Rossom Daniila Kvjata te je utrku završio na 11. mjestu, tik izvan bodova.

Verstappenov podij prvi je podij za Hondu od njihovog povratka u F1 2015., odnosno prvi nakon VN Velike Britanije 2008., kad je Rubens Barrichello s tvorničkom momčadi također bio treći.

“Vrlo sam sretan što sam treći ovdje. Naravno da sam prije svega sretan zbog momčadi, ali i zbog Honde. Otkad smo počeli raditi zajedno, bilo je fantastično, stvarno uživam u tome. Zaslužili su ovo.”

Verstappen je, kao i svi ostali, samo jednom promijenio gume. Startao je na softu, a zatim je prešao na medium na kojem se osjećao puno bolje:

“Kad sam bio na najmekšim gumama, čim bih došao na sekundu i pol zaostatka, one bi se jednostavno vrlo brzo pregrijale. Zato sam morao popustiti i pokušati sačuvati svoje gume te jednostavno nastaviti voziti jer sam osjećao da ne mogu pokušati napasti. Zato sam to i napravio kako bi produžio stint 10 krugova više od Seba [Vettela].”

“Čim sam prešao na medium gumu, osjećaj je u bolidu bio zbilja dobar. Imao sam stvarno dobar balans te sam samo polako pritiskao prema njemu, ali bez uništavanja guma, i čim sam imao priliku, krenuo sam, i srećom, isplatilo se. Zatim sam se približio Lewisu.”

“Generalno sam imao malo više brzine od Seba. Mislim da smo bili brži od njega, ali na ovoj je stazi tako teško pretjecati.”

– Max Verstappen, Red Bull Racing Honda

Odgovor

9 komentara

  1. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Koliko kod ga ovdje ljudi mrzilo Maks je klasa i RB je fantastična momčad koja nikad ili rijtko griješi. Gasly mora puno više od ovoga ako želi ostati. Ža mi je što je Rikardo otišao i čini se da će njegove frustracije ove sezone biti još veće.
    Nije se mogao sa nekim stvarima miriti ka i svi mi na svom poslu a i očito lova je lova pa će mo viditi jeli je njegova odluka ispravna.



    17
    15

    2
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Izgleda da je definitivno RB taj koji ce Hondu izvest na pravi put.. Kao i uvijek, svaki im potez ima i glavu i rep.. Poslali TR godinu dana da izvide situaciju .. A i top speed pokazuje da su dns odlicno radili u Australiji..



    10
    10

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    čestitke maxu i rb-u na dugočekanom prvom podiju od povratka!
    sljedeći cilj: pobjeda.



    10
    10

    0
  4. Honda
    I2oni Prikaži

    bravo mali. bravo i za rusa :)
    mali gasly je prezelen. nije naučio startati nikada a da ne govorimo da ne može obići TR sa svježim mekim guamama?!
    mislim se nešto, da je max bio na tom mjestu preskočio bi i kyata i strolla zajedno :)
    uglavnom neloš vikend za bikove i hondu



    5
    4

    1
  5. Max Verstappen
    Franol1ki Prikaži

    Trenutno na gridi ima najviše podijuma zaredom, barem tako na Rb Instagramu piše u objavi.


    0
    0

    0
  6. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Prošle godine Merc je imao loš race pace zbog problema sa gumama i bio je dostižan. RB je bio brz na zavojitijim djelovima i tamo bi kupio ružičaste sektore sada to pravi Merc. RB je prošle godine mogao dugo sa istim gumama i imati brzinu,sada to radi Merc,baš sam pratio vrijeme zadnjih 5 krugova prije nego je Ver išao u box Bot ga je ostavljao skoro sekundu po krugu na istim gumama. Sve se bojim da će Merc opet biti nedostižan i dosadan.



    4
    4

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ovo jucer je bila igra macke i misa. Eto u tom lovu na brzi krug se vidjelo da Mercedes u odnosu na ono sto je vozio je kadar na kraju utrke ako treba podici tempo za jednu sekundu. Da su jucer gazali kako spada cijelu utrku i Ferrari bi bio krug iza. Ok Ferrari je ukenjao strategiju plus problemi kod Vettela no opet je razlika prevelika. Mislim da ce jako jako tesko im itko pomrsiti racune. Prosle godine je ovakva razlika bila jedino na stazi u singapuru gdje je Ferrari fulao nadogradnje. Jedina nada je fulan setup no ocito je iz aviona da ovaj tempo kakav je imao Bottas ostali ne mogu pratiti. U prosjeku do izmjene guma su ostali kasnili oko 7 desetinki po krugu a kasnije i vise.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.