Ralph Boschung kompletirao Tridentovu vozačku postavu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

21-godišnji Švicarac Ralph Boschung nastavit će svoju trkaću karijeru u Formuli 2. Nakon dvije sezone u Camposu i MP Motorsportu, Boschung će voziti za Trident.

Time je kompletirana potpuno nova vozačka postava talijanske momčadi za sezonu 2019. – podsjetimo, prošle su sezone za Trident vozili Arjun Maini, kontroverzni Santino Ferrucci koji je na polovici sezone dobio zabranu nastupa na dva trkaća vikenda, a ubrzo i otkaz zbog sukoba s Mainijem i momčadi te mladi Alessio Lorandi koji je zamijenio sadašnjeg vozača IndyCara Ferruccija.

Prvo mjesto u Tridentu ranije je zauzeo debitant Giuliano Alesi, sin bivšeg F1 vozača Jeana te član Ferrarijeve vozačke akademije.

“Bio sam u kontaktu s njima [Tridentom] nekoliko godina te sam presretan što su se napokon posložili uvjeti da radimo zajedno.”

“Momčad je na visokoj razini s tehničke i ljudske strane te sam siguran da će doći do kemije koja je potrebna za vrhunsku sezonu. Jedva čekam povratak na stazu.”

– Ralph Boschung

Boschung zasad nije imao bajnu karijeru. 2017. je sa samo dva 8. i jednim 7. mjestom sezonu završio kao 19., dok je prošle sezone s MP Motosportom završio tek jedno mjesto više sa 7 plasmana u bodovima. Na posljednja dva GP vikenda zamijenio ga je Niko Kari.

Ipak, treba naglasiti da je Boschunga prošle sezone pratila loša sreća – imao je čak 9 odustajanja u 20 utrka, uz niz od 5 odustajanja od glavne utrke u Španjolskoj do glavne utrke u Francuskoj.

“Ralph je vrlo kvalitetan vozač i neosporiv talent. Zajedno s Giulianom Alesijem formirat će komplementarnu postavu s velikim potencijalom.”

– Giacomo Ricci, šef momčadi

Nakon ove objave, na gridu su ostala još samo tri slobodna mjesta – jedno u Camposu i oba u MP Motorsportu. Favoriti za mjesto u Camposu su Dorian Boccolacci i Roberto Merhi, dvojac koji je dobio po tri dana testiranja sa španjolskom momčadi.

Za MP Motorsport su testirali njihov bivši vozač Jordan King, novak Mahaveer Raghunathan i Richard Verschoor koji je prije nekoliko dana potvrđen za MP-ovu F3 momčad. Vidjet ćemo hoće li King i Raghunathan dobiti ta mjesta ili će u momčad upasti netko treći.

Vozačke postave za 2019.

MomčadVozačVozač
CarlinLouis DeletrazNobuharu Matsushita
ART Grand PrixNikita MazepinNyck de Vries
DAMSSergio Sette CamaraNicholas Latifi
UNI-VirtuosiGuanyu ZhouLuca Ghiotto
Prema RacingMick SchumacherSean Gelael
Sauber Junior Team by CharouzCallum IlottJuan Manuel Correa
Campos RacingJack Aitken
MP Motorsport
BWT ArdenTatiana CalderonAnthoine Hubert
TridentGiuliano AlesiRalph Boschung

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.