Williams u problemima: Propuštaju prvi dan testiranja

Izdvojeno

Williams će sutra propustiti početak predsezonskog testiranja u Barceloni zbog toga što kasne u proizvodnji njihovog novog FW42.

Momčad je već otkazala filmski dan ovog vikenda, a sada je objavljeno da neće biti spremni niti za prvi dan testiranja.

O svemu se oglasila šefica momčadi Claire Williams:

“Nažalost, primorani smo odgoditi početak našeg predsezonskog testa u Barceloni do utorka ujutro,” rekla je Williams.

“Imali smo nevjerojatno zauzetu zimu u Groveu s proizvodnjom bolida za novu sezonu. Unatoč velikim naporima cijele momčadi, potrebno nam je dodatnog vremena prije nego ćemo biti spremni za izlazak na stazu.”

Williams ulazi u novu sezonu nakon razočaravajuće 2018. koju su završili kao najgora momčad prvenstva. Na kraju prošle sezone krenuli su s reorganizacijom s ciljem da stvari krenu na bolje, no zasad se čini da su i dalje u velikim problemima.

“Naš apsolutni cilj je da uvijek osiguramo da dovedemo naš bolid na stazu u najboljem mogućem izdanju, a ponekad to traje nešto dulje od očekivanog. Naravno da ovo nije idealno, ali nije ni kraj svijeta.”

“Očito je da ćemo morati nadoknaditi izgubljeno vrijeme, no pred nama će biti još sedam dana testiranja i dat ćemo sve od sebe kako bi pripremili bolid za prvu utrku.”

-Claire Williams

Williams će ove sezone imati novu vozačku postavu. Ekipi su se pridružili Formula 2 prvak George Russell te veteran Robert Kubica. Uz to, ROKiT je novi naslovni sponzor britanske momčadi.


Odgovor

26 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Žao mi je kad legende ovako pate.



    10
    10

    0
  2. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Sve je upućivalo na ovo nakon otkazivanja filmskog dana. Stvarno je mučno gledati šta se događa jednom ovakvom divu..



    10
    10

    0
  3. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Steta , ali nekako je mirisalo na to. Nadajmo se da ce bolid biti spreman makar za sezonu , da nebudu bas puno puno losiji od ostalih



    6
    6

    0
  4. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    A 14-e i 15-e su bili treći …! Jao.



    8
    8

    0
  5. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Nadam se da ih neće zateći sudbina Lotusa (onog Chapmanovog, naravno), Brabhama, ……, pa čak niti Tyrrella (iako je Tyrrell preko BARa, Honde i Brawna “postao” današnji Mercedes)



    4
    4

    0
  6. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Mislim da je kod Williamsa problem u rukovodećem kadru.. Claire očito nije još uvjek dorasla tom zadatku.. Ok mlada je i nije dugo u ovom sportu kao vođa cijele momčadi ali uz oca je već do sada mogla jako puno naučiti.. Šteta za jednu takovu ekipu.. Nedavno se slavilo 40 godina postojanja.. Ako ovako nastave 50 obljetnicu neće dočekati.. Bojim se da ako uskoro ne krenu sa začelja prema sredini da bi ih mogla dočekati sudbina svih onih manjih momčadi koje su jednostavno nestale.. Kupi ih velika tvornička ekipa i gotovo.. A u ovom slučaju to bi mogao biti Merc.. I imali bi svoju “B” momčad.. Red Bull ima Torro Rosso Ferrari ima Alfa Romeo a Meca još nema nikoga.. A mislim da će to za koju godinu biti upravo Williams.. Ako nastave ovim putem..



    7
    6

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Jooooooooooj! Pa do kad ja trebam tupit jedno te isto. Samo RB ima B momčad. Nitko drugi u F1 nije vlasnik dvije momčadi.



      4
      4

      0
      • Ayrton Senna
        FerrariF1 Prikaži

        Ma naravno da Ferrari nije vlasnik Alfe ali.. Budimo realni.. Na papiru i izvana je to sve onako kako se svima prikazuje ali.. Ponavljam.. Budimo realni..
        Nebi me puno iznenadili da čak možda nekim čudom i Renault za koju godinu kupi Williams.. Ako stvarno misle ozbiljno nešto ostvariti sa Hulkom i Riccijem.. Ja bih to napravio da sam na njihovom mjestu..



        6
        5

        1
    • Maurizio Arrivabene
      Dean 13 Prikaži

      Šta nije Racing Point u neku ruku Mercova b ekipa?



      4
      4

      0
    • avalon Prikaži

      FerrariF1 … horner je posta šef RB sa 32 , claire williamsa sa 37 ;) kad je horner doša na čelo prve 4 sezone njegove “vladavine” RB je 3 X završija prvenstvo na 7 . i jednom na 5 . mistu . od 2009 . je započeja “uspon” tima pod njegovim vodstvom . 2011./12 . williams je prvenstva završava na 9 . i 8 . mistu . 2011. sa preiskusnim rubensom su osvojili tek 5 bodova u sezoni ! dolaskom claire 2013 . su završili na 9 . mistu takođe sa tek 5 bodova ka i 2011. ALI već 2014 . /15 . su završili na 3 . , a 2016 . /17 . na 5 . mistu . te sezone je williams bija vođen od clair koja je tada bila dorasla zadatku ili je čak 4 sezone uzastopno imala sriće ? tek lani su ponovno “pali” ka i npr 2011 . za to je kriva nedoraslost clair ? a da možda nije kriv npr paddy lowe koji je već početkom testiranja 2018 . “objavija” kako bolid nije dobar ? možda se calire pokazala nedoraslom jer je angažirala lowea koji i nije ima baš neke reference …. tek 30 godina rada u F 1 od čega 6 godina u willaimsu , 20 u McL , 4 , 5 u mercedesu . zašto žena ne bi mogla “startat” na čelu tima sa 37 , a horner je to moga sa 32 ? jer on dolazi iz obitelji koja je imala veze sa auto industrijom , a christian je i vozija trke ? pa briatore je bija vlasnik restorana , prodava osiguranje , nije ima veze sa F 1 , a bija je jako dobar ka šef benettona zar ne ? williams pod vodstvom claire ka jedan od najstarijih timova F 1 “rasprodaje” ugled , a to smeta fanovima ? “prodaje” li ugled i još stariji tim McL kojeg su vodili muškarci ….. npr i ron dennis kad su 2015 . završili 9 . i tek je marussia bila lošija od McL ? uostalo od 2014 . do 2017 . williams /calire je bija bolje plasiran od McL pod muškim vodstvom . nije ( po mome mišljenju ) claire nedorasla nego je williams nedorastao npr renautu , TR , ex sauberu , haasu ( di je ferarri “debelo” involviran ) u financijskom pogledu , a time i u organizacijskom jer teško je nešto koliko toliko dobro “posložit” kad nema dovoljno novca . jedina “čudna” iznimka je bila FI , a i oni bi bili “klekli” da nije “uletija” stroll Sr sa financijskom inekcijom …..



      5
      -1

      6
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        @avalon
        To što su oni 2015/2015 završili 3 nije pokazatelj njene sposobnosti niti njezine rukovodeće sposobnosti taj rezultat mogu zahvaliti isključivo Ultra dominatnom Mercedosovom motoru na početku hibridne ere i ničemu drugom.
        Od tog trenutka pa do danas momčad je u konstantnom padu a i dalje imaju taj dominantni motor.

        PS : Prije da je Paddy Lowe dobijo pedalu u Mercedesu nego što ga je ona dovela.



        7
        7

        0
      • Robert Kubica 1
        Stipe Prikaži

        @avalon,
        nije mi poanta biti nečiji odvjetnik, ali moran jer mi tvoj stil pisanja ide na nešto što neću napisat :). FerrariF1 je iznio mišljenje isključivo o Claire Williams, s kojim se možeš slagat ili ne. Nigdi u postu se ne spominje sposobnost nekih drugih ljudi pogotovo ne McLarena, koje on možda isto tako smatra nesposobnm, ali to ne znamo. Stoga nema potrebe za moraliziranjem i prosipanjem mudrosti oko nečeg što nije niti napisano.
        Lijep pozdrav



        4
        4

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Horner Nike šef RBa. On odlučuje o WC papiru i potpisuje sve što odluči Marko.



        2
        -1

        3
  7. Maurizio Arrivabene
    Dean 13 Prikaži

    McLaren, pa sad Williams. Teško je gledati kad ovakvi velikani muku muče.


    0
    0

    0
  8. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Teško mi je gledati kako se pate, ali ako će ima taj jedan dan pomoći da slože sve kockice na svoje mjesto kako bi bolid radio kao švicarski sat onda je i bolje propustit jedan – dva dana pripreme nego izletiti na stazu nespreman i brukati se kao prošle godine kada su vikali na sva zvona da je bolid savršen, kad ono čisti promašaj. 2013. su bili katastrofa, završili su na začelju poretka, da bi se 2014. skoćili u top 3. Nadams e da će to biti slućaj i ove sezone.


    0
    0

    0
  9. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Pa Renault je isto reka da mozda propustaju (iako na kraju ipak nece) sta dizete prasinu radi jednog dana, to.je po meni mozda i bolje jer bolid se mozda radio od nule posto je proslogodisnji bio promasaj..



    1
    1

    0
  10. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Mucno mi je pomalo vidjeti da se ovakva momcad muci, a nije ni pocela sezona. Nadam se da ce se Williams vratit na stare staze slave, ali im je potrebna velika reorganizacija vodstva jer je evidentno da Claire Williams nije za posao sefa momcadi.


    0
    0

    0
  11. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    “Na kraju prošle sezone krenuli su s reorganizacijom s ciljem da stvari krenu na bolje”

    Ako pod tim misle odlazak kvalitetnog kadra kao što je Rob Smedley ???.
    Njihova reorganizacija me podsjeća na naš rebalans proračuna iz šupljeg u prazno.??

    Claire očigledno nije dorasla zadatku nek samo bace oko na Sauber(Alfa) tko ih je vodio zadnjih par godina i gdje su bili i tko ih sada vodi i gdje se nalaze trenutno.
    Pametnom dosta.



    5
    4

    1
  12. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Prije par godina Force India nije imala love za doći na prva testiranja i odmah smo ih otpisivali. U sezoni su bez problema bili 4. a imali su i podij. Nadajmo se da će i Wiliams tako, ako ne četvrti, bar onda sredina poretka.



    1
    -1

    2
  13. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Ne sluti na dobro,nadam se da nije još jedna sezona za zaborav.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.