Massa: Poznajem Binotta odavno, i iskreno – njegov dolazak može biti dobra stvar

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Bivši F1 vozač Felipe Massa vjeruje da se od Ferrarija očekuju samo pobjede, i to je po njemu problematično. No, novi šef mogao bi popraviti stanje u ekipi. Massa je u Ferrariju proveo čak 8 sezona, te pobijedio na 11 utrka, a kaže da su dečki u Maranellu odradili sjajan posao oko bolida koji je kroz prošle dvije sezone bio sposoban izazvati Mercedes.

Ipak, kao negativnu stvar je spomenuo kulturu koja se razvila od odlaska Jeana Todta s čela ekipe:

“Puno stvari se u Ferrariju događa unutar ekipe, a tiče se pritiska. Oni to jako osjete. U ekipi je uvijek bila takva situacija. U jednom periodu se to manje osjećalo jer su rezultati bili bolji, to je bilo u vremenu Jeana Todta.”

“Jean je bio tip koji je sjajno vodio ekipu u svakom aspektu. Mogao je spojiti dva odsjeka da rade zajedno bez pritiska. Nakon njega su se stvari počele drukčije odvijati.”

“Ferrari sad ima konstantan pritisak i obvezu pobjeđivati, a to je problematično.”

Massa podržava Mattiju Binotta i kaže da bi promjena na čelu ekipe mogla biti dobra stvar:

“Binotto je miran tip. On je onaj tip koji može mirno raditi i možda smanjiti taj pritisak. Ali, ovo je za njega nova uloga. Nikad prije nije bio šef ekipe. Vidjet ćemo kako će mu ići, radi se o važnoj promjeni.”

“Postat će šef, ali će ostati i na tehničkoj strani. Iskreno, to može biti dobra stvar. Želim mu sve najbolje jer ga poznajem otkad sam se pridružio Ferrariju.”

Ferrari je za 2019. odlučio zaposliti Charlesa Leclerca umjesto Kimija Raikkonena.

“Ekipa ima kompetitivnu tehničku strukturu i vrlo dobre vozače. Što se mene tiče – ovo što rade s Leclercom je vrlo dobro. Taj dečko može biti sjajan prvak u budućnosti. Nadam se i navijam da to bude u bližoj budućnosti.”

– Felipe Massa

Odgovor

4 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Sinoć sam sanjao da sam prespavao kvalifikacije u Melbourneu i da sam uključio stream kad su vozači izlazili iz bolida. Na poleu Leclerc, Vettel drugi, na trećem mjestu Hulkenberg…

    Ne znam šta bih rekao :D



    26
    25

    1
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Binotto mora biti cvrst, pravi voda tima. On mora znati posao i s lakocom ga kontrolirati, bas onako kako su to cinili Ross Brawn, Ron Dennis i ona kontroverzna ikona Flavio Briatore koji koliko god je bio negativan lik, znao je svoj posao i u Benettonu, a kasnije i u Renaultu (do 2008.) ili kako ga sad obavlja Toto Wolff. Na stranu sad sve politike o favoriziranju jednog vozaca u timu, ali ti timovi su funkcionirali niz godina na samome vrhu sporta, a to je ono sto Ferrariju treba. Pocelo je dobro 2015. , a sada je vrijeme za novi level.



    8
    7

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.