Brawn: Red Bull mora pomoći Hondi da shvati realnost Formule 1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Ross Brawn smatra da Red Bull mora osigurati da Honda bude povezana s realnošću Formule 1 kako bi uspjeli proizvesti kompetitivnu pogonsku jedinicu.

Honda je očigledno uvjerila Red Bull da je sposobna napraviti dobar proizvod nakon što su godinu dana surađivali s Toro Rossom.

“Tajna uspjeha Honde je određeno povezivanje inženjera s izazovima koje predstavlja Formula 1. Kad sam došao u Hondu inženjeri su bili malo odmaknuti od realnosti ovog sporta. Moj posao je bio povezati inženjere i osigurati da rade na pravim stvarima i da imaju prioritete, informacije, stvarnu sliku o onome što se događa.”

“Kad sam došao tamo smatralo se da imaju jedan od najboljih motora. Ja sam već poznavao Ferrari pa mi je bilo jasno da Hondin motor nije jedan od najboljih.”

“Prema tome, važno je bilo pojasniti na što se treba fokusirati, shvatiti koji su prioriteti i vidjeti jasnu sliku. Mislim da će Red Bull biti jako dobar suradnik po tom pitanju jer će im reći na što se treba fokusirati.”

Iz Honde su jasno rekli kako je komunikacija s Toro Rossom puno bolja nego protekle tri godine s McLarenom. Brown dodaje:

“Važno je znati gdje su vaše slabe točke, gdje je vaša jača strana, te osigurati da ste usredotočeni na prave zadatke. Ako uspiju u tome – nema sumnje da će biti u dobroj poziciji. Čini se da su puno napredovali ove godine. Mislim da je odnos s McLarenom bio narušen i bilo je ispravno krenuti dalje od tog odnosa.”

“Red Bull je strašna trkaća kompanija i rade odlične bolide. To je posebna prilika za Hondu da uspije. Očekujem da će Red Bull i dalje pobjeđivati u utrkama. Hoće li u prvoj godini biti dovoljno brzine da osvoje naslov – ne znam.”

“Bilo bi jako posebno ako uspiju, ali mislim da će iduća sezona biti prva za to partnerstvo koje će [jednom] donijeti naslove.”

— Ross Brawn

Odgovor

2 komentara

  1. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Sretniji smo bili sa ovim sportom kad nismo dobivali ove “informacije”.
    Odradi interview, 200 riječi, a ne reci ništa – show business at its best.



    1
    1

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    prve tri sezone sa mclarenom bile su i više nego dobar reality check.



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.