Kubica: Nije bilo lako odbiti Ferrarijevu ponudu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Robert Kubica kaže da nije bilo lako odbiti Ferrarijevu ponudu da bude njihov testni vozač za 2019. godinu. Obzirom da su Daniil Kvyat i Antonio Giovinazzi otišli na mjesto stalnih vozača Toro Rossa, odnosno Saubera, Ferrariju je trebao novi čovjek. Ipak, Kubica je prihvatio ponudu Williamsa.

Pobjednik VN Kanade 2008. godine će tako iduće godine biti timski kolega Georgeu Russellu.

“Znao sam što želim raditi, ali ponekad su stvari kompliciranije nego to izgleda izvana. Imao sam neke prilike koje su bile vrlo zanimljive i kojima nije bilo lako reći ne. Na kraju krajeva, ja sam trkaći vozač i iako se dugo nisam utrkivao – to je moj mentalitet i to je prevagnulo. Sretan sam što sam ovako odlučio jer se radi o velikom izazovu.”

Kubica je prije nekoliko mjeseci potvrdio da je trebao biti partner Fernandu Alonsu u Ferrariju 2012. godine, ali ga je u tome spriječila ozljeda ruke. Povratak na grid ove godine bit će njegova prva GP utrka nakon VN Abu Dhabija 2010. godine. Ipak, vjeruje da je apsolutno spreman za drugu fazu karijere.

“Nije lako postati F1 vozač, nije lako uvjeriti ljude da to možete raditi i nije lako stvoriti reputaciju u F1 paddocku.”

“Morate imati puno elana jer sam kroz ovo prolazio prije 12 godina i na kraju krajeva sam znao da imam energije za ponavljanje toga. Nisam zabrinut ni uplašen zbog ovog izazova i mislim da mogu to obaviti.”

“Dobio sam sjajnu priliku i to je sretan završetak mog dugačkog putovanja.”

Kubica uloga u Ferrariju bila bi slična onome što je radio u Williamsu, iako s manje prilike da vozi na stazi.

“Kad vozim bolid moram imati na umu da trebam dati povratne informacije i da moram isporučiti dobra vremena bez ikakvog rizika. Moram taj pristup malo promijeniti jer sad radim i za ekipu, ali i za sebe. Moram se usredotočiti na različite stvari što može biti korisno kad se utrkujem. Pristup je malo drukčiji.”

— Robert Kubica

Odgovor

2 komentara

  1. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Želim ti dobar Wiliams!



    7
    7

    0
  2. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Ovako barem ima šanse da pokaže koliko može,a kao test vozač nebi imao puno prilika,valjda Williams neće opet zabrljati sa bolidom??


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.