Perez: U utrkama sam bio bolji od Ocona

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 16 komentara

Sergio Perez tvrdi da je bolji vozač od Estebana Ocona, iako ga je Ocon ove godine uvjerljivo porazio u kvalifikacijskim dvobojima. Meksikanac je uvjeren da je njegov tempo u utrci superiorniji, a u njegov prilog ide i konačan poredak ove sezone u kojem je 12 bodova ispred svog timskog kolege.

Ipak, gledajući kvalifikacije i brzinu u jednom krugu – Ocon je bio brži čak 16 puta u 21 utrci, a prosječni razmak iznosi ogromnih 0.448 sekundi.

“Mislim da je u kvalifikacijama imao bolji tempo iako je razlika između nas dvojice bila uglavnom manje od desetinke. Bio je češće ispred nego ja. Ali, mislim da je u utrci razlika veća nego u kvalifikacijama. U utrci sam činio veću razliku, uvijek u tempu… Tempo je bio malo jači u utrci. Bili smo blizu, ali mislim da je on bio mrvicu bolji u kvalifikacijama, a ja sam bio prilično bolji u utrkama.”

— Sergio Perez

Perez će iduće godine imati novog timskog kolegu – Lancea Strolla, čiji otac vodi grupaciju koja je vlasnik momčadi.

Istovremeno, Ocon je ostao bez vozačkog mjesta i bit će rezervni vozač Mercedesa.


Odgovor

16 komentara

  1. Antonio Giovinazzi
    Mazzacane Prikaži

    Bili smo blizu, ali mislim da je on bio mrvicu bolji u kvalifikacijama, a ja sam bio prilično bolji u utrkama.

    Kvalifikacije: 16-5 za Ocona.
    Utrke koje su oba završili: 9-5 za Ocona.



    23
    22

    1
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    “ali mislim da je on bio mrvicu bolji u kvalifikacijama, a ja sam bio prilično bolji u utrkama.” Mislim da bi bilje pristajalo , bili smo jako blizu u utrkama i zavrsio sam samo 12 bodova ispred ocona koji je doslovno jos uvijek pocetbik za pereza. A u kvalif8lacijama me razvalio ko beba zvecku. Kada se sano sjetim sigapura to bodvno stanje bi bilo blizu par bodova razmaka da to nije napravio oconu. A da nepricam o broju odustajanja kroz sezonu. Ocon



    7
    6

    1
  3. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Da ne donosi toliki novac, ne bi taj više vozio u f1. S obzirom koliko je bolida uništio , nije baš ni fi previše profitirala od njega.


    0
    -4

    4
    • avalon Prikaži

      koliko je to bolida uništija perez ? kroz tim je “prodefiliralo” više vozača . 7 ih je osvajalo bodove . FI je od pojavljivanja u F 1 osvojila 1098 bodova , a najviše bodova im je “priskrbija” perez ( 400 ) , zatim hulkenberg ( 289 ) , ocon ( 136 ) , sutil ( 123 ) , di resta ( 121 ) , liuzzi ( 21 ) te fisico ( 8 ) . osim toga da nije bilo “beskorisnog” pereza danas bi imali tek 1 postolje fisica ( 2 . misto u belgiji 2009 . ) , a ovako ih imaju 6 … zahvaljujući perezu . ove sezone se vodija poredak F 1 u ” B segmentu” ( the best of the rest ) i pobjednik je bija hulkenberg je “osvojia” hulkenberg plasmanom na 7 . misto iza vozača mercedesa , ferarria i RB . to je OK zar ne jer NH je to i zaslužija svojom vještinom , talentom . ali ko je tu “titulu osvaja” 2016./17. ? da nije možda onaj koji da ne donosi toliki novac ne bi više ni vozija F 1 ? koliko možeš nabrojit vozača koji su u solidnim bolidima ostvarili više podija od SP ? ;) osim toga svaki osvojeni bod timu donosi određenu količinu novčića u konstruktorskom pa bi se valjda moglo izračunat koliko je novca SP priskrbija FI , a koliko “oduzeja” uništavanjem bolida . e da , znam da ćeš mi odgovorit koliko je bolida sergio uništija … ili ti se neće dat tražit ali onako “kroz maglu” znaš da ih je bila gomila :) :) :) :)



      8
      3

      5
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Jesi prenormirao bodove prije 2010?



        1
        1

        0
      • Kimi Raikkonen
        zoka Prikaži

        Sa znatno slabijim bolidom na postolju su bili Vetel, Hamilton, Alonso, Raikonen i to više puta, kao i Perez. Sve su ovo odlični vozači!!
        Grozan, Maldonado i Strol su takođe pozitivno iznenadili po jedanput.



        1
        0

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Stani malo, ne misliš valjda da je onaj Lotus bio znatno slabiji bolid? Koji je to Hamiltonov bolid bio znatno slabiji? Ili Alonsov?



        4
        2

        2
      • avalon Prikaži

        wapi … nisam , a i zašto bi ? prenormiranjem bodova bi situacija bila drastično drugačija ? ma da , kako ne … sutil koji je vozija FI 2008./09. kad se bodovalo drugačije bi ima 15 bodova više ( po današnjem sistemu bodovanja ) = 138 , a fisico 23 boda više = 31 bod . ostalo bi sve bilo isto jer hulkenberg , di resta , ocon su vozili FI posli 2010 .



        1
        1

        0
      • avalon Prikaži

        zoka … drago je meni šta sam dobija odgovor na pitanje ” koliko možeš nabrojit vozača koji su u solidnim bolidima ostvarili više podija od SP ? ” iako nije postavljeno tebi . da seb , lewis , alonso , kimi su sa tek solidnim bolidima bili više puta na postolju … ka i perez . moram priznat da su McL lewisa , renault alonsa , RB seba , lotus kimija bili tek solidni bolidi u rangu saubera i FI zar ne ? pokuša sam “prodat” prevaru ali si me raskrinka :( solidne bolide sa kojima su osvajali podije u novijoj F 1 su vozili tek heidfeld , kubica , frentzen i možda tu i tamo neki od vozača ( npr seb jedan podij u TR ili rozberg 2 u willimsu 2008 . ) koji su ostale podije ostvarivali kad su prešli u top timove . perez nikad nije vozija top bolide kao šta ih nisu vozili ni heidfeld , kubica , frentzen , a svi su se penjali na podije više puta . ovi šta ih spominješ kako su “pozitivno” iznenedili JEDAN put ne spadaju u kategoriju jer sam pita za one koji su u solidnim bolidima ostvarili više podija od SP ;)


        0
        0

        0
  4. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Da , nekad ga je i izbacivao iz utrke da ne kvari prosjek :D



    3
    1

    2
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    krivo misliš.



    1
    -1

    2
  6. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Poljubi u dupe ljude iz TelCela i zahvali im što voziš formulu.



    1
    -4

    5
  7. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Tolilko hejta za vozaca koji ima 8 podija sa 4-5-6 najbrzim bolidom na gridu, a toliko simpatije za vjecnog talenta hulkenberga.
    Nije najbrzi na jednom krugu ni od hulka a ni od ocona, ali kad je nedjelja znam na kojeg vozaca stavljam novce.
    Mislim da ipak zasluzije malo vise kredita.



    5
    4

    1
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      I mene fascinira taj hejt prema Perezu, odnosno uzdizanje Hulkenberga. Svih 8 Perezovih podija (pogotovo oni u istom bolidu kao i Hulkenberg) su puka sreća, ali je zato Hulkenbergov famozni pole position iz Brazila 2010. čudesan prikaz njegovih jednako čudesnih vozačkih vještina. Da me ne bi Hulkovi simpatizeri napali – poanta koju ističem nije da je Hulk loš, već da je Perez užasno podcijenjen.



      3
      2

      1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.