Alonso: LMP1 i Indy su mi pomogli da uvjerljivo porazim Vandoornea

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Fernando Alonso smatra da su njegove ekskurzije u LMP1 i IndyCar pomogle kako bi u Formuli 1 bio uvjerljivo dominantan u kvalifikacijama protiv svog timskog kolege Stoffela Vandoorea.

Alonso je svake subote ove godine bio brži od Vandoornea, a posljednji put kad je izgubio kvalifikacijsku bitku bilo je na VN Malezije prošle godine. Ne očekuje da će se vratiti na grid nakon što je otišao iz McLarena i u Abu Dhabiju se oprostio s publikom i navijačima.

“Teško je znati koliko je točno brz vaš bolid. Možete samo slijediti brojeve, a ove godina je bila moja najbolja po pitanju kvalifikacija.”

“Osjećam da sam kompetitivan i brz. Vjerojatno se osjećam kao bolji i kompletniji vozač nakon testnog dana u Indyju i programa u WEC-u ove godine.”

“Bolje razumijem ponašanje bolida, drukčije tehnike vožnje, drukčije načine čuvanja energije i guma. Imate više informacija od inženjera, drukčije perspektive… To vas možda čini boljima ili pruža širi pogled na motorsport.”

“Kad uskočite u F1 bolid onda vjerojatno imate dodatno mišljenje, čak i ako nije iskoristivo u F1 bolidu. Mislim da vam drukčije filozofije pomažu kao vozaču.”

— Fernando Alonso

Nakon Alonsa ove godine je i Charles Leclerc bio prilično uvjerljiv protiv Marcusa Ericssona. Leclerc je bio brži 17 puta, a Ericsson samo 4. Treći najuvjerljiviji bio je Sebastian Vettel s 16 pobjeda naspram 4 Raikkonenove.


Odgovor

8 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Vratiti će se on.



    11
    11

    0
  2. Michael Schumacher
    Dodi_napalm Prikaži

    Who cares?
    Idi i suti.



    3
    -14

    17

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.