Mick Schumacher bit će član Ferrarijevog programa za mlade vozače

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 5 godina 1 min 33 komentara

Ferrarijev program za mlade vozače pokazao se veoma uspješnim zadnjih godina, a najveći talent je nakon samo jedne godine završio i u Scuderiji, Charles Leclerc. Izgleda da se programu pridružio još jedan mladi i talentirani vozač – Mick Schumacher.

Sin Michaela Schumachera bio je izvrstan u svojoj drugoj sezoni u Formuli 3, osvojivši naslov utrku prije kraja prvenstva. Prije dva tjedna mladi je Nijemac potpisao za Formula 2 momčad Prema Racing. Momčadski kolega bit će mu Sean Gelael, indonezijski vozač koji je ove sezone nekoliko puta dobio priliku u Toro Rossu.

Iako je Toto Wolff izjavio da bi Micka u Mercedesu dočekali raširenih ruku, Motorsport Italija izvještava da je Schumacher odlučio otići u Ferrarijevu školu za mlade vozače.  Šef Scuderije, Maurizio Arrivabene, nedavno je rekao:

“S takvim prezimenom, kojim je ispisana Ferrarijeva povijest, vrata su uvijek širom otvorena.”

Maurizio Arrivabene




Odgovor

33 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Mick izgleda i ponaša se kao sin na kojeg svaki otac može biti ponosan, pa tako i Michael koji eto bar i dalje prati utrke no sada preko malih ekrana.

    Svaka čast Ferrari.



    9
    9

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Tako jeeee, vec sam se plasio da ce mozda zavrsit u mercedesu…. slavna kombinacija ???



    3
    3

    0
  3. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Da nije sin Šumija, bili dobijao ovoliku paznju? Kao i pozive u akademije. Treba spustiti loptu. Svi sada ocekuju od njega pobjede i titule. Nikad, nikad sinovi, brace, rodjaci sampiona nisu uspjevali u F1…Nadam se izuzetku ali trebamo spustiti loptu i pritisak na malog.



    4
    0

    4
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Odlično, plašilo me da možda padne u ruke Mercedesa. Sretno Mick !



    6
    6

    0
  5. Bmw
    matej2018 Prikaži

    To vec sam rekao da Vettel ima sveti cilj bit mentor Micku prenjet na njega svo svoje znanje i na kraju karijere predpustit mu mjesto u Ferrariu… nadam se da cemo opet slusat na kraju trke rijeci komentatora SCHUMACHER WINS!!!!



    7
    7

    0
  6. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Odlično.
    Za početak.



    1
    1

    0
  7. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Drago mi je da će biti vezan uz Ferrari, a ne za Mercedes, ako od njega šta ozbiljnog bude. Ali treba pričekati šta će imati za pokazati u Formuli 2, zasad barem za 70% njegove popularnosti je zašlužan Micheal, budimo realni.

    Osobno, mislim da Mick nema potencijala koliko ga Leclerc ima i ne bih volio da ga se nameće kao budućnost Ferrarija samo zbog prezimena, dok ne demantira ovu moju tvrdnju ili bar pokaže da može biti u korak s današnjim mladim nadama Formule 1.



    5
    4

    1
  8. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Primjer Ocona je bio dovoljan razlog da izbjegne Mercedes. Mercedesov pipeline je prepun, Ferrarijev je prazan…. Sasvim logičan odabir.

    U nabrajanju uspješnijih sinova zaboravili ste flambiranog Josa i Maxa Verstappena.



    10
    10

    0
  9. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Činjenica je da Micku prezime pomaže u karijeri, ali isto tako je činjenica da je on pokazao dovoljno da bi ga se ozbiljno uzelo u obzir.

    Odlično je krenuo 2016. kad je krenuo s jednosjedima, vozio je talijansku i njemačku F4 i u obje osvojio drugo mjesto. U Formuli 3 se nije najbolje snašao otpočetka, mislim da je 2017. uspio ostvariti tek 1 podij, a ni ova sezona nije krenula bajno. Već sam ga mislio otpisati kao novog Bruna Sennu, ali onda je na polovici sezone preokrenuo formu, krenuo nizati pobjede i na kraju je s velikom prednošću osvojio naslov.

    Smatram da je pametno s njegove strane/strane njegovog menadžmenta što ide polako, mnogi bi sigurno već sad forsirali prelazak u F1, ali Mick ide korak po korak i to će mu sigurno pomoći. Iduće sezone nastavlja s Premom, ovaj put u F2, te me zbilja zanima kakav će biti u toj kategoriji. Ne vjerujem da će doći do debakla, stoga očekujem da će 2020. ili 2021. biti u F1.



    9
    9

    0
  10. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Sprema se mjesto u Sauberu 2021.



    8
    8

    0
  11. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ovo mi je baš drago čuti, mali je jak kao stijena. Zna u kakvom je stanju njegov otac, možda i zbog toga vozi srcem – zbog njega.

    Otići u Ferrari i nastaviti tradiciju Schumacher prezimena je velika stvar, jaka stvar – motivirajuca. Iskreno se nadam da će Ferrari ozbiljno računati na njega, a sasvim sigurno je tu i uticao Vettel, kako god jako mi je drago, ovo je odlična vijest, bravo Mick.



    14
    14

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.