Racing Point će promijeniti ime prije početka sezone

Iako je na nedavno objavljenom službenom popisu sudionika za sezonu 2019. momčad navedena pod imenom Racing Point F1 Team, to se ime neće zadržati do početka sezone.

Riječ je samo o privremenom nazivu kojeg je momčad iz Silverstonea uzela na nagovor FIA-e. FIA je naime inzistirala da momčad koristi ime Strollove kompanije stvorene prilikom stvaranja momčadi kako bi se ona razlikovala od Force Indije koja je prestala postojati uoči VN Belgije. Podsjetimo, od te se utrke momčad zvala Racing Point Force India.

Lawrence Stroll nije veliki ljubitelj ovog imena, stoga se trenutno raspravlja o novom imenu pod kojim će se momčad natjecati od iduće sezone.

“Ovo [ime] samo čuva mjesto kako bismo ukazali na buduću promjenu koja će se dogoditi i biti objavljena prije sezone 2019.”, rekao je Otmar Szafnauer, šef momčadi.

Promjena imena momčadi i šasije više nije komplicirana kao nekad; više nije potrebna dozvola F1 komisije, niti podrška rivala. Potrebno je samo poslati zahtjev FIA-i te pratiti proceduru.

Još za vrijeme Force Indije u vlasništvu Vijayja Mallyje pričalo se o promjeni imena momčadi radi internacionalizacije i privlačenja više sponzora. Promjenom vlasnika, odnosno stvaranjem nove momčadi, dobili smo tek djelomičnu promjenu imena, a konačno novo ime momčad će napokon dobiti početkom 2019.

Što se tiče boja bolida Sergija Pereza i Lancea Strolla, prepoznatljiva BWT ružičasta bi, prema riječima Otmara Szafnauera, “99% sigurno” trebala ostati u F1 i treću godinu zaredom.

F1puls je otvorio svoj webshop. Jednostavno, brzo i jeftino do majica s F1 motivima.Leave me alone!- Pogledaj majice i cijene
- Najprodavanija majica

Komentiraj

19 komentara

 1. Dante Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Možda u “No Points Stroll”?  1

  2
 2. dFixxx3r Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  ajde nadam se nekom dobrom imenu, i nadam se da . će roza ostati jer je top. prepoznatljiva i drukčija. na gridu . se svi dobro vide i zapravo jedino nekakva zelena fali (pamtim godine kada je bilo previše tamnih bolida)  4

  0
 3. Ferrari Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Govorite o tati Strollu što želite…ali on je spasio cijelu jednu F1 ekipu i to ne neku bezveznu već Force Indiju koja je uspješna u F1 već dugi niz godina.

  Uopće nisam ljut što je Stroll kupio i što će njegov sin voziti slijedeće sezone…bitno da je ekipa ostala na okupu, a vidjeti ćemo napokon da li Stroll doista valja ili je loš jer nema opravdanja slijedeće godine u ovakvoj ekipi protiv Pereza koji je Top 10 vozač na gridu i u njegovoj 3. sezoni.  18

  1
 4. Frantic Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Power Point F1 Racing Team ??
  Lawrence of Arabia F1 Racing Team ??  4

  0
 5. Montoya Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Pretpostavio sam da će tako bit. Nekako bi baš ovaj Rejsing Pojint nije atraktivno ime. Mogli bi nekavu anketu ili nagradnu igru bacit koje ime predviđamo. Nešto s Canada, ili Stroll ili nešto vezano za njegove firme ili ………  2

  1
 6. Krstas Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Family Stroll Racing Team  8

  1
 7. OnlyAlonso Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  U Stroll Point hahahaha  3

  1
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...