Vandoorne: Cilj mi je obaviti što bolji posao u Formuli E

Izdvojeno

Stoffel Vandoorne kaže da ne vidi Formulu E kao put kroz koji će se vratiti natrag u Formulu 1.

McLaren će sljedeće sezone promijeniti vozačku postavu. Carlos Sainz i Lando Norris dolaze kao zamjene za Vandoornea i Fernanda Alonsa.

Vandoorne je ove godine u potpunosti podbacio. Alonso ga je pobijedio u svim kvalifikacijama, a tek nedavno je prekinuo negativnu seriju od 14 utrka bez bodova.

Belgijac se već priprema za sezonu s Mercedesovom HWA momčadi u Formuli E, ali ne misli da će mu ovaj izazov pomoći da se vrati u Formulu 1.

“Radujem se novom izazovu u Formuli E. Ove zime ću biti bez odmora, odlazim direktno u novu momčad. Cilj mi je obaviti što bolji posao, teško je reći što će se dogoditi u budućnosti,” rekao je Vandoorne.

“Ovog je ljeta vozačko tržište bilo pomalo ludo, i nitko nije znao što će se dogoditi. Takve se stvari mogu ponoviti. Trenutno sam fokusiran na Formulu E kako bi obavio što bolji posao.”

Vandoorne osjeća da je prikupio iskustva vozeći u Formuli 1, no priznaje da su dvije sezone u sportu bile razočaravajuće.

“Sigurno je da ove dvije sezone nisu bile najbolje. Sjajno mi je bilo s McLarenom kroz juniorska natjecanja, puno su mi pomogli kako bi došao u Formulu 1.”

“Dvije godine u Formuli 1 bile su dobre što se tiče iskustva, ali volio bih da smo se borili za malo bolje pozicije. Mislim da je tajming za ulazak u Formulu 1 bio dobar i mislim da su momčad i njihova potpora također bili dobri.”

“Problem je bio što nismo bili dovoljno konkurentni, bilo bi ljepše da je taj dio bio malo bolji,” zaključuje uskoro bivši vozač momčadi iz Wokinga.


Odgovor

6 komentara

  1. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Nitko ništa da bi rekao! Imao je najtežeg mogućeg momčadskog kolegu od kojeg je uvijek bio za nijansu sporiji. Ali to ga je obilježilo. Uvijek sporiji i evo, noga. Žao mi je da nije imao prilike biti u boljem timu. Mislim da je u McLarenu motivacija svih skupa čista nula, pa se i on uz nemotiviranog Alonsa izgubio. Želim mu više sreće u Formuli E. E!



    3
    2

    1
    • OnlyAlonso Prikaži

      Odlicno napisano,samo bi nadodao da je imao kao sto kaze malo bolji bolid da bi puno vise pokazao,bas mi je zao sto odlazi iz F1,kad je dolazio u F1 vec sam ga zamisljao kako se bori protiv Max,Sainz,Ocon…itd ali na kraju nista od toga



      2
      1

      1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Žao mi je što je upao kod propalog McLarena i još k tome dobio Alonsa za kolegu – potpuna propast. Da je bio bilo gdje drugdje osim Williamsa znali bi od kakvog je materijala. Ovako ostao je u sjeni Alonsa i traktora koji su vozili.



      2
      2

      0
  2. Lotus
    weki66 Prikaži

    steta,simpa mi je Stoff,a i mislim da je puno bolji nego sto ostaje dojam sad nakon svega,ali bas mu se poklopilo masu krivih stvari u krivo vrijeme u McLu…. nadam se da ce se dobro snac u Formuli E


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Stoffelov je najveći problem bilo što nije imao pouzdan bolid dugi niz utrka, nije mogao uopšte uhvatit ritam dobrih vožnji i rezultata, a novom vozaču je se ipak teže nositi sa takvim stvarima nego li nekome iskusnom kao Alonso. Šta je utrka Stoffel odvezao bez adekvatnog treninga, ustimavanja setupa i bez long runa, to kad bi išli gledat… Što je najgore nekad kad taman ga krene, kad je brži od Alonsa, neki problem mu iskrsne i ode sve…



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.