Wolff: Posao još uvijek nije završen

Izdvojeno

Dvije utrke prije kraja prvenstva, konstruktorsko prvenstvo još uvijek nije odlučeno, no Mercedes je s 55 bodova prednosti na korak do svog petog naslova zaredom.

Bez obzira na četiri pobjede nakon ljetne stanke, nedavne utrke u SAD-u i Meksiku razlog su brige za Mercedesovog šefa Tota Wolffa.

“Posao još uvijek nije završen,” inzistira Austrijanac. “Naravno da smo sretni s petim vozačkim naslovom zato što je to prvenstvo bitnije.”

“Ali na stolu je i konstruktorski naslov kojeg također želimo osvojiti, a to nam neće biti lako. Uživamo u natjecanju, uživam u tome da nisam siguran jesmo li napravili dovoljno dobar posao. Sve prepreke čine dobre dane još slađima.”

“U 2016. smo imali 19 pobjeda u sezoni koja je imala 21 utrku. Tada je bilo lijepo i manje stresno, ali je postojala mogućnost da se prepustimo pretjeranom zadovoljstvu.”

“Međutim, stigla je promjena pravila i to nam je dalo dodatnog motiva kako bi postali prva momčad koja je osvojila prvenstvo pod novim pravilima, i uspjeli smo. A ove godine borba je bila nevjerojatna,” zaključuje Austrijanac.

Tijekom ove sezone, Mercedes je u prosjeku osvajao 30.7 bodova po utrci, a Ferrari 27.8. Njemačka momčad ima 9 pobjeda, dok je Ferrari na 6. Srebrne strijele odradile su 96.9% utrka, a Ferrari 94.9%. I na kraju, Nijemci imaju postolje više od Talijana.


Odgovor

11 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    A ne budi bezobrazan više..



    5
    1

    4
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Koji peško. :facepalm:



    4
    -2

    6
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    sad ga stvarno sere.



    5
    0

    5
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Kako sere? Rekao je istinu! Još nije gotov konstruktorski naslov.



      8
      5

      3
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @rapante

        Istinu? To je samo okrutna činjenica, stvarnost – da Merc još ni’ pokupio konstruktorski naslov.
        Termin / pojam ISTINA se koristi u drugim okolnostima……

        Znači, lik sere. A zašto? Jer još nije potvrđeno, ono što će ionako osvojiti. Mislim, to zna i vrabac na grani, da Merc ima i ovu godinu, pod kontrolom. Sada. Definitivno.

        Znači, lik sere. Ili kenja. Whatever. Peško.



        2
        -5

        7
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        pigmalion…zato si dobio za tvoj komentar 4 negativna(iako meni ne znače ništa),pa stari moj kako si uspio dati tako fino sročen i filozofski komentar vezano za sranje?? Jesi čitao puno u zadnje vrijeme o toj tematici “sranje”?Ionako će osvojiti?!! Možda a može se dogoditi i da možda neće!


        0
        -2

        2
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @rapante

        Da. Izražavam se prljavo i spominjem sranje i kenjanje – u metaforičkom smislu, komentirajući licemjernog Wolffa. Nešto sam, kao ogorčen – zbog dugotrajne Merc dominacije. Recimo.

        Prihvatimo se matematike. Kako Kimi, Sebastian i Ferrari mogu osvojiti konstruktorski naslov ove godine? Neka primjer bude trivijalan: ako Lewis i Valtteri odustanu u Brazilu i Abu Dhabiju, a Kimi i Sebastian budu prvi i drugi – Wolff je u pravu: posao još nije završen.
        Stohastika je na strani Wolffa; postoji mogućnost da se to ostvari / dogodi.
        Ali kolika je vjerovatnost, da se to dogodi – da oba Mercedesova bolida ne osvoje bodobe u posljednje dvije utrke? Vrlo, tj. jako mala mogućnost.

        Tako da, Mercedes vrlo lako može doći do konstruktorskog naslova već u slijedećoj utrci. Većina argumenata je na njihovoj strani. To znači, da je Mr. Wolff ziheraš i priča bullshit.


        0
        -1

        1
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        Jesi zaboravio da su ove godine oba mercedesa odustala zbog kvara u istoj utrci? Još nije gotovo…zato on ne sere jer nikad ne znaš kako se sve preokrene,i ja nisam mislio da će se opet Ferrarai vratiti pobijedama pa eto kako se vratio sa Kimijem itd….Vijerojatno će mercedes osvojiti i naslov,ali ja sam od onih kojih ne zaključuje nešto ishitreno.No da je Vettel bio na visini zadatka kao Hamilton danas nebi sa tobom o tome debatirao…čekam slijedeću sezonu kad se priključi i RB kako stvari stoje.


        0
        -1

        1
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    znači bottas opet wingman. :D



    3
    -2

    5
  5. OnlyAlonso Prikaži

    Hahaha…bez komentara



    2
    -1

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.