Sainz: Zabrinjava nas Hondina forma u kvalifikacijama

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Carlos Sainz kaže da je forma Honde u kvalifikacijama na prošlom GP vikendu u Japanu zabrinjavajuća, ali je Španjolac i dalje uvjeren da ih Renault može pobijediti u utrkama.

Dva Toro Rossa su u Suzuki uspjela ući u posljednju kvalifikacijsku rundu, ali su u utrci pali izvan top 10, dok je Carlos Sainz došao do jednog boda.

“Mislim da je teško reći tko je brži u kvalifikacijama. U utrci smo definitivno mi. Ne vjerujem da smo iza Honde po tempu u utrci.”

“Uspio sam proći obje Honde tijekom utrke u Japanu što znači da imamo bolji tempo od njih, a to je dobar poticaj za nas,” kaže Sainz.

“Međutim, oni su napravili veliki korak u kvalifikacijama što mislim da nas počinje zabrinjavati. Recimo samo da su oni u kvalifikacijama napravili taj korak koji mi nismo uspjeli, a to ih je lansiralo u Q3.”

Sainz kaže da su do Hockenheima u Renaultu bili sretni s onime što imaju po pitanju motora, ali su onda upali u probleme kad je Ferrari donio nadogradnje za svoj motor.

“Teško je kompenzirati zaostatak motora s aerodinamikom. Mislim da je sve uglavnom dominirano snagom motora.”

Jučer smo pisali o tome kako Renault za 2019. godinu sprema potpuno nov dizajn motora, a Sainz je optimističan jer iako odlazi iz Renaulta, taj motor ga čeka u McLarenu:

“Još uvijek mislim da će Renault i McLaren napraviti korak naprijed iduće godine. Zahvaljujući tome trebali bismo biti bliže svojim rivalima.”

“Trebali bismo prestati kompromitirati postavke stražnjeg krila za određene staze i zahvaljujući tome bismo se mogli početi boriti s Mercedesima i Ferrarijima ne samo u zavojima, već i na pravcima.”

“Uvijek sam optimističan u ovo doba. Vidim optimistične ljude i u Renaultu, u Viryju, a u ovo doba je to razumljivo. Možda će se moje lice promijeniti na zimskim testiranjima.”

“Dotad ću biti optimističan i vjerovati da će Renault isporučiti motor koji je približno na nivou Ferrarija i Mercedesa.”


Odgovor

3 komentara

  1. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Ne da Red Bull da se sasija razvija,hoce vidjet napredak motora uz istu sasiju,sad se prica da cemo nastupit s 2.0 spec motorom,jer Honda valjda uz spec 3 ima nesto novo,pa bi opet bilo grid penali,To sto imamo losiju strategiju,ne znaci da ste brzi u utrci,vi jos niste vidjeli cetvrto mjesto kao Renault tvornicka ekipa :))



    1
    0

    1
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    govoriti o Hondi u Torro Roau je meni ipak krivo gledanje slike. Oni mogu zasada pricati sto honda moze na pravcu a sto ce moci kao cjelina sa oravom ekipom cemo vidjeti nagodinu. Ako mogu sa TR biti na granici ulazka u bodove i boriti se sa jakim ekipama kao Renault ili McLaren uvjeren sam da ce ih u RBu nagodine pojest za dorucak. Mene ne bi iznenadilo da RB nagodinu jos cesce pobjeduje.



    4
    4

    0
    • OnlyAlonso Prikaži

      Ne vidim zasto nebi,pa usli su u sport prije 4 godine,pa mislim da bi bilo normalno da sa jednim RB se bore za pokoju pobjedu inace Honda nema vise sta trazit u F1,mislim da je 4 godine dovoljno da naprave nesto od motora,ako se RB mogao sa Renaultom borit za pokoje pobjede onda moze i sa Hondom…e sada kolko ce pobjeda bit,vidjet cemo…A vidjet cemo sto ce Renault donjeti sljedece godine posto ce imati potpuno novi motor,nadam se samo da nece biti radikalan kao Honda sto je mijenjala koncept 2016/2017…pa da ne dozive godinu kao Honda 2017 sa milijun kvarova.
      Zivi bili pa vidjeli


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.