Vijetnam bi mogao dobiti F1 utrku od 2020.

Planovi za dovođenje Formule 1 u Vijetnam uskoro bi trebali biti službeno potvrđeni. Potvrda bi trebala stići do kraja tekuće sezone, a dogovor je navodno već pao.

O Vijetnamu se već dugo vremena priča kao mogućem dodatku F1 kalendaru, no zasad nije bilo konkretnih pokušaja. Čini se kako je sad došlo do dogovora s Formulom 1 te da bi prvu utrku tamo mogli gledati 2020.

Staza bi trebala biti locirana 12 km zapadno od glavnog grada Hanoija, a koristio bi se dio postojećih cesta, dok bi ostatak tek trebao biti izgrađen.

Charlie Whiting je prije VN Japana posjetio planiranu lokaciju te izjavio kako ne sumnja da bi staza mogla biti spremna za 2020.

“Nema napretka po pitanju izgradnje staze, ali lokacija je određena”, rekao je trkaći direktor Formule 1.

“Dizajn je u naprednoj fazi i mislim da, barem koliko ja znam, ciljaju na utrku 2020. To ne bi trebao biti problem sudeći po prijašnjim iskustvima.”

Potvrdio je kako će se dio staze izgraditi samo za utrku, nešto slično Singapuru:

“Većinom se nalazi na ulicama, ali postoji dio koji još nije izgrađen. To je otvoreno gradilište gdje će se sagraditi boksovi. Dio staze koji trenutno ne postoji će biti sagrađen tamo, ali će nakon toga postati dio ceste.”

Bude li ovaj projekt realiziran, bit će to prva nova staza uvedena u kalendar od strane Liberty Medije. Liberty planira dovesti F1 i na ulice Miamija, a uspije li u tome, kalendar će postati poprilično krcat jer trenutno imamo 21 utrku. Vidjet ćemo hoće li u tom slučaju doći do rekordno velikog kalendara ili ćemo ostati bez nekih utrka.

Komentiraj

5 komentara

 1. zekohonda Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  I love smell of octanes in the morning…  4

  0
 2. ArmandoŽ Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Pa nije mi baš drago čut ,još jedna ulična trka u F1…


  0

  0
 3. Loki18 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Dodu li vijetnam i miami bit ce previse ulicnih utrka, pocet ce se gubit klasicne staze 👎  8

  0
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...