Potvrđeno: Charles Leclerc dolazi umjesto Kimija Raikkonen koji odlazi u Sauber!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 117 komentara

Ferrari je upravo potvrdio kako će iduće sezone za njih voziti Charles Leclerc umjesto Kimija Raikkonena. Finac će iduće dvije sezone voziti za Sauber.

Raikkonen je debitirao u Sauberu 2001. godine, a onda se priključio McLarenu godinu kasnije. U švicarsku ekipu će se vratiti, a u to ime je na svom Instagram računu napisao:

“Pogodite tko se vraća?! Slijede dvije godine u momčadi Saubera!”

Svjetski prvak iz 2007. nije pobijedio u utrci još od 2013. godine, a njegov dolazak u Sauber mogao bi pomoći Antoniju Giovinazziju koji je kandidat za drugo mjesto umjesto Marcusa Ericssona.

S druge strane, Ferrari će po prvi put u prvu ekipu promovirati vozača iz svoje juniorske kategorije. Charles Leclerc ove godine je sve oduševio debitantskom sezonom u Sauberu, a 20-godišnji Monegažanin je na svom Twitteru napisao da se “snovi ostvaruju”, te je u poruku uključio pozdrav svom pokojnom ocu Herveu, te prijatelju Julesu Bianchiju.

“Beskrajno sam zahvalan Scuderiji na prilici. Hvala Nicolasu Todtu što me podržavao od 2011., hvala mojoj obitelji. Osobi koja više nije na ovom svijetu, ali komu sve dugujem – mome ocu.”

“Hvala Julesu na svemu što me naučio, nikad te nećemo zaboraviti. Hvala svima koji su me podržavali i vjerovali u mene. Radit ću napornije nego ikad i neću vas razočarati.”

“Ali najprije, ispred mene je završnica sezone u ovoj nevjerojatnoj ekipi koja mi je dala priliku da se borim i pokažem potencijal.”

Leclerc je osvojio titule u GP2 i Formuli 2 godinu za godinom, što je uvjerilo Ferrari da ga promovira u Formulu 1 odmah iduće godine. Najbolji rezultat mu je 6. mjesto u Azerbajdžanu, a trenutno je 15. u prvenstvu.


Odgovor

117 komentara

  1. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Konačno… sretno Kimi ali bilo je vrijeme!



    6
    6

    0
  2. Ferrari
    jura718 Prikaži

    ajde, i vrijeme je, hvala Kimiju na svemu, ali neka je Ferrari dao šansu budućem svjetskom prvaku, budućnost je svijetla
    #forzaFerrari



    7
    7

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Sauber bi za par godina uz ovako iskusnog vozaca mogao biti san svakog mladog talenta.

    BTW mora da se Ricci lupa po glavi. Mislim da mu ionako RB ne bi dao da čeka toliko dugo s odlukom, a i pitanje je kada je to Sergio potpisao ugovor s Leclercom….ali sigurno je da se sad češka po glavi



    1
    0

    1
    • Felipe Massa
      Warrior Prikaži

      Ne mora se češkat. Leclerca ne bi potpisali da ne misle da je izvanredan, a u protivnom bi najvjerovatnije ostao Kimi. Ricciardo je tu imao najmanje šanse (uz to i još staro rivalstvo s Vettelom).



      1
      1

      0
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Neki novi momci.
    F1 ostaje u dobrim rukama … Gasley, Norris, Leclerc.
    Mercedes mora nesto poduzeti po pitanju svojih mladića. Barem osigurati jedno mjesto u Williamsu.



    2
    2

    0
  5. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    Kolko god mi bilo drago radi Leclerca, isto tako mi je zao jer nas Kimi napusta. Nadam se da ce ostvariti makar jednu pobjedu do kraja sezone, da se na lijep nacin oprosti od Ferraria.



    9
    8

    1
  6. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ovo je prvi put da Ferrari koristi svoju akademiju clap clap na tome, a ovaj malac je zaslužio da bude Ferrarista.

    Kimi će opet biti dio nas, drago mi je što nije otišao iz F1, on će mnogo pomoći Sauberu, a kud ćeš ljepšeg kraja karijere i to tamo gdje je sve započelo…



    16
    16

    0
  7. Kimi Raikkonen
    bobo Prikaži

    Ode naslov ove godine u Mercedes. Sad Kimi teško da će voziti za Seba. Sretno mu bilo u Alfi (Sauberu).


    0
    -1

    1
  8. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Na kraju mi je drago što je otišao u Sauber jer previše ga se pljuje zadnjih godina… Poželjno je uvijek da karizmatični i vrhunski vozači poput Kimija, Fernanda, Lewisa ostanu što duže… Kimi može puno donijet Sauberu i pokazao je ove godine da se korozija nije dobro primila za njega… LeClerc se upušta u dosta nezgodno sjedalo, iako je vrhunski talent, ne vjerujem da će u iduće godine, dvije dobit Vettela, bit će to vrlo nezgodno razdoblje za njega…
    #naprijedsauber!!!



    6
    6

    0
  9. Haas
    V-T-L Prikaži

    Leclerc nema što naučiti u Sauberu uz Ericsona ali sticati iskustvo u Ferrariu uz Vettel-a je prilika koju je dobio rijetko koji vozač.
    Sa nestrpljenjem čekam rezultate i nadam se uspjesima Leclerca.



    8
    8

    0
  10. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Nadam se da ovo neće utjecati na performanse do kraja sezone. Sretno Kimi!
    Mislim da je Leclerc dovoljno pametan da ne izgori u prvoj sezoni, nek se razvija pa onda neka zapapri i Sebu ;) E kad bi mogao dva bedža koristiti dogodine :D



    1
    1

    0
  11. Bridgestone
    Loki18 Prikaži

    Bravo kimi nema bolje nego zavrsit karijeru tamo di si je zapoceo a leclerca cemo vidjet kako ce se snac u puno brzem bolidu, sve upucuje na dobru 2019



    5
    5

    0
  12. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Drago mi je zbog LeClerca ima talent i dobro vozi. Kimija mi je malo žao, ali vrijeme je za mlađe. Na kraju sezone kad se Alonso povuče moram odlučit kojeg vozača ću podržavati, a izbor pada na dvojicu Gasly ili LeClerc.



    1
    1

    0
  13. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    da ponovim sa foruma: prvo i osnovno zadovoljan sam što je kimi konačno napustio ferrari.
    drugo – drago mi je da ga je lec zamijenio
    treće-drago mi je da kimi ostaje u f1 i ide u sabuer. tu mogućnost sam još prošle godine spominjao. :)



    16
    14

    2
  14. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    “Stalna na tom svijetu samo mijena jest.”

    Razumna odluka Ferrarija, ma koliko meni osobno mrska bila.
    Malo manje razumljiva odluka Kimija, ali valjda čovjek zna što radi,
    Ugl jedna era je na zalasku dok nova zora sviće.
    Sretno svim njubarama u f1, radujem se novoj sezoni.

    Nadam se da mali Charles nece dodatno narusiti vec poljuljano samopouzdanje Prime balerine.



    4
    1

    3
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Sauber je klupa za rezerve, zato i Kimi na dvije godine.
      Ako puknu stvari između Vettela i Leclerca, Vettel će izvući deblji kraj, a s klupe za rezerve će se 3. put vratiti Iceman s kojim sigurno drame ne bude.



      1
      0

      1
  15. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Ocekivano, ali opet “wow”!


    0
    -1

    1
  16. FSV Prikaži

    Citam komentare i neverujem kolike gluposti pisete.Mali je doveden kao i Botas prosle godine bice vozac broj 2,sto je Lujo u Mercedesu to je Vetel u Ferariju,samo ako ferari napravi opet vrhunski bolid znace se tacno ko je broj 1 a ko broj 2.Ne lupajte gluposti o nekom kidanju malog Leklerka.Ima da cuti i slusa sta mu se kaze kao i vodonasa Botas inace moze da se pozdravi sa ferarijem.Ne sumnjam da ce doci i Leklerkovih 5 minuta ali do tada ce da saceka on malo….Tako da momci manite se bajki o nekim pritiscima na Vetela i slicno.Ko zna sta se i sad sa Kimijem desilo posle Italije.Zao mi je Kimija ali ove godine je vise odmogao Vetelu nego pomogao.A sto se tice naslova ove godine od toga nema nista Vetelu morace da se bukvalno bori protiv svih a poznavajuci kako puca pod pritiskom kao sto sam i napisao ranije.Vise srece sledece godine



    10
    -4

    14
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ja vjerujem da ce mali biti bolji od Kimija sto znaci da nece biti tako daleko bodoovno od Seba. Ako seb koju utrku kiksa kao ovr godine tko kaze da to CL nece iskoristiti? jesi to mislio i za Lewisa kada je dosao u McL? Ovaj decko je dominirao u nizim serijama i daleko je bolji od momcadskog kolege. Kada mi nesto nerikne na bolidu ili kad ga netko nenapuca mali je u bodovima. Ako tako vozi za sauber tesko da moze biti losijiji od Kimija. Kimi ima previse oscilavija i previse peha a uz to se ove godine bas i nepokazuje kao timski igrac. Tako da mislim da je ispravan potez. Isto tako mislim da vi previse razlike na gridu gledate kao utjecaj vozaca. Stavi ih sve u isti bolid od prvog do zadnjeg nece biti sekunda razmaka . Ako mali moze voziti u rangu Bottasa to je vec odlicno za pocetak. A ja vjerujem da moze i bolje. Drugo Bottas je doveden s jednim ciljem a to je da nakon Rosberga nemaju vise krs i lom u ekipi te da imaju no1 i no2 vozaca. CL ce vrlo vjerovatno kad tad biti Ferrarijeva prva violina. Pogotovo ako u dogledno vrijeme Seb s ovakvim bolidom bude i dalje radio ovakve kikseve.



      3
      1

      2
  17. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Naslijedio si Kimija, sad u njegovoj maniri naslijedi i njegovo osvajanje naslova u debitantskoj sezoni za Ferrari :)



    9
    6

    3
  18. Marlboro
    Alonso65 Prikaži

    Hoce se netko kladiti da Kimi osvaja naslov?



    2
    -2

    4
  19. Sebastian Vettel 5
    Ronin Donator Prikaži

    Dvije sezone prekasno! Ferrari došao pameti, hvala Bogu.



    8
    -1

    9
  20. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Prije par tjedana (ne znam tocno) sam se smijao na jedan komentar di kolega pise da bi Kimi mogao voziti za Sauber.
    S razočaranjem priznajem da je kolega to dobro procijenio. Ne mogu vjerovati da jedan Kimi ide iz Ferrarija u Sauber. To mi je kao da jedan direktor ide opet raditi kao neki pomocni radnik di je jednom zapoceo karijeru.
    Razocaran sam. Jedino me malo tjesi podatak da je mozda postao jedan od vlasnika pa i kad ode ce se tu i tamo pojaviti na gridu.
    Lecler, sretno. Ne mislim da ces zadati ikakve glavobolje Sebu ili ga unistiti….. Mislim da je prebrzo ali neka bude na razini zadatka pa je ok.



    5
    2

    3
  21. Charles Leclerc 16
    CRooY3 Prikaži

    Stvarno sam iznenađen činjenicom da Kimi ide u Sauber. Očekivao sam potvrdu LeClerca u Ferrariju, ali sam u tom slučaju očekivao da Antonio Giovinazzi ode u Sauber. Što se Kimija tiče, moje razmišljanje je bilo da bi on mogao dobiti mjesto samo u Haasu ako se odluče razići s Grosjeanom.



    1
    0

    1
  22. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Srce kaže ne , ali razum da :(



    7
    5

    2
  23. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Hvala ti Kimi na svemu!! Zaista podsjeca na James Hunta osvojio je naslov svima dokazao da moze a onda nekako kao da je “stao” nikad nisam navijao za njega ali jedan od boljih vozaca novije ere u formuli… On je i poceo karijeru u Sauberu za ne?



    4
    2

    2
  24. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Bolje se rodit bez one stvari nego bez sreće.
    Dolaze lijepe godine za CL.



    6
    5

    1
  25. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Raikkonen vs Ericsson lets go a sljedece godine cemo vidjeti koliki je Leclerc talent.



    2
    1

    1
  26. renato2107 Donator Prikaži

    Rekao bi napokon.

    Prvo drago mi je zbog Lecreca. Zaslužio je to, Sauber je prerasao, iako mi se čini da bi mu bolja opcija bila godinu dvije u Haasu, ovo može biti uzlet ali i slom karijere. može biti jedan lud scenarij, pa Vettel ima loš start a on iskoristi sve što mu se pruža, slično kao Ric 2014. u RB, gdje bi se teško isfiltrirao da Vettel nije imao relativno lošu sezonu. Samo nek Lec lagano krene i ne radi prevelike korake u kojima griješi pa će se vidjeti.

    Za Kimija…koliko god je karizma i sve, smatram da je ovakav put loš, trebao je jednostavno u penziju i zbogom vožnji, nije da je u cvijetu mladosti. Iako, opet ako ima prste u vlasništvu i nije loša odluka, a opet timski kolega će biti dobro ocijenjen je li dobar ili ne. I neka to bude Gio.



    9
    7

    2
  27. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Grazie di tutto Kimi ! ! ! Benvenuto Charles !



    3
    1

    2
  28. Formula 1
    ivanP Prikaži

    I cinjenica je da kimi nije nista bolji od botasa,nego cak i gori,priznao to neko ili ne sve je jasno kao dan!ferari ceka na titulu 11 godina,bori se protiv najdominantnijeg tima u istoriji,i ti zbog toga sto neces dobit novi ugovor okrenes ledja i ferariju i “prijatelju” koji je u 18 od 20 trka brzi od tebe!!varaju se oni koji misle da ferari nema prvog i drugog od pocetka sezone,neko ce reci vozi za sebe odlazi kao veliki,a ne ne,vozio je taj i za masu,vozio je i za alonsa,ima li onih koji sumnjaju da ne bi vozio i za vetela da je imao vazeci ugovor za sled godinu, cak i ta 2007 je bila srecna god i uz pomoc mase!



    6
    -1

    7
    • FSV Prikaži

      Kimiju svaka cast,ali ako je znao za to pre Italije i zato je onako odmogao Vetelu stvarno nije u redu.Realno covek je pred penzijom uveliko nema neke velike sanse za obaranje nekih rekorda u F1 vozio je on za dobre ekipe i nije postigao puno.Po meni je trebao da pomaze Vetelu i bilo bi bolje i za njega i za Ferari.Mislim da je Vetel kompletniji vozac od njega puno nije dzabe toliko bodovna razlika izmedju njih dvoje.Kako se kaze ako ih ne mozes pobediti,pridruzi im se….Zao mi sto ide ali mislim da je vreme za promene.



      4
      3

      1
    • FSV Prikaži

      U pravu si jednim delom,videlo se u Francuskoj kako je to mercedes izveo isto tako je trebao i Ferari nego kimi se branio protiv Vetela umesto da ukoci Hamiltona….Po meni ne kazem da Seb nije kriv ali puno bolje je mogao i Kimi i lagano bi imali 1-2 ovako svi znamo kako je zavrsilo



      4
      2

      2
  29. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Iznenaden san sto kimi ide u sauber najvise, ali ja mislim da je to iz ferraria gledaju na nacin ako leclerec i vettel budu bodovno blizu i tenzije visoko onda ce vettel papa dok bi se kimi vratio pomagao leclerecu


    0
    -3

    3
  30. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Never forget Jules!



    11
    11

    0
  31. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Tu je zapoceo karijeru tu ce je i zavrsit



    2
    1

    1
  32. Robert Kubica 1
    Stipe Prikaži

    Negdje na nekom forumu sam procitao da bi Vandorn moga zavrsiti u Sauberu obzirom da mu je sef u go2 bio upravo Vausser. Dali netko zna nesto vise o ovome ili je to samo navijacko naklapanje?


    0
    -2

    2
  33. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Više nego zanimljiv vozač! Na suhom je pokazao da je odličan, malo mi još nedostaje jedna cjelovita kišna utrka da vidim kako se tu snalazi. Mali mi je upalio sve radare i alarme čim se pojavio.
    A Kimi….. legenda! ?



    3
    1

    2
  34. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Super vijesti, zaslužio je šansu mladi Charles.
    A kako će to funkcionirati ako bude tu negdje sa Vettelom to ćemo vidjeti.
    Moglo bi biti veselo, ali neka ako mali bude brži super, Ferrari je onda našao svog Hamiltona.



    3
    0

    3
  35. Shell
    Roki123 Prikaži

    Tko je tu lud Charles bolji haha.. Charles 13 bod Kimi 164 bod .. Boze dragi.



    6
    -23

    29
  36. Red Bull
    grga Prikaži

    Malo tko se može pohvalit da su ga dvaput šutnuli iz ferarija. Za prvi odlazak stvarno nije bilo do njega, ali za ovo danas si je sam “kriv”.



    4
    3

    1
  37. Fia
    bodo Prikaži

    Daj Kimi imaj malo digniteta i časti. Razoračan sam pa to njemu stvarno nije potrebno i to još 2 godine. Pa nije valjda da je zbog love…..???
    Pala su jamstva, dogovor ili ugovor da do kraja sezone mora 110% biti podrška Sebu. Nema šanse da nešto napravi na svoju ruku, sve timski….Ma kakvi su to igrači , ali naučili su Mercedesovu školicu.
    Vjerovatno ugovor neće biti obvezujući, pa se može povući u svakom trenutku. Naravno, na startu sljedeće sezone vidjeti će se što će i koje će naljepnice biti na njegovom bolidu, boja i naljepnice na tuti i kapa. Nešto mi smrdi na slični model ugovorne promocije “Kimoa” branda što je omogućeno Fernandu (uvjetovano) tijekom boravka u McL. Bljak, bljak, bljak, sve je to corporatiive politics. Pa eto neka sada malo fanovi uživaju i razmišljaju.



    1
    -8

    9
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ferrarijeva objava o Kimijevom odlasku ne odaje da je Ferrari bio ucijenjen prije će biti da je Kimi pristao na ono što je Ferrari želio, jer budimo iskreni Sauber nema love za Kimija to plaća Ferrari. A zašto? Kad si ga tjerali radi Alonsa onda su raskidali ugovor na Ferarijevu štetu pa su mu morali platiti odštetu. Ovaj puta nema važećeg ugovora pa nije jasno zašto ga odlučuju plaćati još dvije godine.

      Jedna varijanta je da pomogne u razvoju Saubera, u sklopu cost capa bi moglo biti da će Sauber postati specijaliziran za nešto pa treba iskusnjara da bi se na tome radilo (SImone Resta je već tamo)

      Druga varijanta je da ako stvari proključaju u Scuderiji mogu napraviti brzi swap.

      Ja neki treći razlog ne vidim.



      6
      6

      0
      • Kimi Raikkonen
        zoka Prikaži

        Možda ga plaća manje, ali da ga Ferari nije želio, ne bi dobio mjesto ni u Alfi ni u Hasu.
        Druga mogućnost je da ga žele držati uz sebe još koju godinu, pošto Kimi zna mnogo o Ferariju, zamisli da je Merc odlučio Botasa ostaviti 1 god u FI ili Wilijamsu i uzeti Kimija da im kaže ponešto o Ferariju. A i u Alfi je kao rezerva za Ferari ako šta iskrsne, čisto za svaki slučaj.


        0
        -1

        1
      • James Hunt
        Luca Badoer Prikaži

        Ne vidim razloga za cudenje. Vecina vozaca je dosadna i medijski nezanimljiva, Kimi redovito vodi na anketama po popularnosti tako da nakon gubitka Alonsa je vjerovatno Liberty media ucinio sve da ga zadrzi.

        Budimo realni, team radia Alonsa i Raikkonena su gledanija od voznji i pretjecanja nekih drugih vozaca. Da nije toliko popularan ne bi ga ni Ferrari drzao 4 godine uz ovakvu vrlo prosjecnu voznju.


        0
        -1

        1
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        @Luca Badoer

        Alonso je nekad bio najpopularniji, vec 4 godine vozi u sjeni drugih vozaca, a i podjeljena su misljenja oko njega ili ga se bas voli ili ga se bas mrzi… s tim da je mnogima koji ga vole njegov sjaj zadnjih godina sigurno izblijedio, pa je moguce da vise nije toliko voljen nego samo drag… a Liberty Media mi ne slici na nekog tko bezuvjetno zeli zadrzati Alonsa a i Kimija.


        0
        -3

        3
      • James Hunt
        Luca Badoer Prikaži

        Pa upravo to…i mrznja je oblik popularnosti. Ja Pereza niti obozavam niti mrzim, niti mi je zanimljiv, a takvih ima mnogo. Sve isto mi je vozi li Perez, Sutil ili Di Resta.

        Lewis, Kimi i Alonso su i dalje kraljevi popularnosti i nitko se ne zeli odrec tog kolaca. Pogledaj samo koliko je ljudi upalilo LeMans ili Nascar a inace ne bi.

        Vozio je i Hulkenberg pa nikom nista.

        Isto ka sta se u nogometu kupuju igraci za prodaju dresova i marketing tako i ovo. Beckham je npr isplacen u Realu u tjedan dana a realno gledajuci na terenu i nije bas bio nezamjenjiv niti je nesto briljirao. Isto tako ce profitirat svaka naljepnica na Sauberu, od Fiata do nekog sladoleda.

        Reklama je danas sve



        5
        4

        1
  38. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Fantastična vijest. Momak je budući prvak svijeta, mlad je gladan je grize. Koliko mi god Kimi drag toliko mu je vrijeme da ide iz Scuderie.

    Drago mi je da će biti mentor nekome u Sauberu dogodine.

    Od iduće godine ću upariti najdražeg vozača i najdraži tim a to se nije desilo od Alonso – Ferarri kombinacije :D



    4
    2

    2
  39. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Dobar potez Ferrarija, koliko god je meni Kimi drag već predugo ne vozi na razini.
    Zanimljivo da jedino Merc i Haas ne mijenjaju vozače za iduću godinu (zasad).



    1
    0

    1
  40. Lotus
    weki66 Prikaži

    Pa Leclerc u Ferrari ocekivana vijest…ali Kimmi u Sauber…bas i ne tako ocekivana….ali drago mi je zbog obojce. Leclerc zasluzuje da dobije priliku pokazat talent,a Kimmi moze zavrsit karijeru u mocmadi u kojoj je i zapoceo F1 pricu…


    0
    0

    0
  41. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Kimi u Sauber? Prva misao koja mi je prošla kroz glavu – jel ovo neka zajebancija? Ali kad malo bolje razmislim, zašto ne? Radi ono što voli, i dalje je tu, prenosi iskustvo, a i sigurno neće biti beskoristan za momčad. Da je čudno – je. Ali opet, toliko je dugo tu da bi bilo čudno i da ga nema. U svakom slučaju, biti će zanimljivo gledati sljedeću sezonu.



    3
    3

    0
  42. peglica Prikaži

    Volim Kimija ali NAPOKON!!!



    7
    7

    0
  43. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Odlične vijesti, čini mi se da ću sad imati za koga navijati dogodine :)

    Bilo je vrijeme za promjenu u Ferrariju, Kimi je nedvojbeno legenda ovog sporta, ali u zadnje četiri godine s Ferrarijem to je bio samo radi osobnosti. Osim pokojeg bljeska nije pokazao dovoljno s vozačke strane i takav vozač po meni ne zaslužuje mjesto u top momčadi. Nisam očekivao njegov odlazak u Sauber, čitao sam glasine o tome, ali nisam ih smatrao ozbiljnima, očekivao sam produljenje s Ferrarijem ili penziju, ovo me stvarno iznenađuje.

    Iznimno mi je drago da je Ferrari za zamjenu odabrao Leclerca, dečko je impresionirao u najjačim juniorskim klasama te ove godine u F1 i apsolutno je zaslužio priliku u top bolidu. Charles je zvijezda budućnosti i ne vjerujem da bi ga Ferrari zaposlio kao vozača broj 2. Kakav će biti u odnosu na Vettela ne znam, ali iskreno se nadam da će i u Ferrariju nastaviti impresionirati svojim vožnjama.



    10
    10

    0
  44. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Kimi ne smije u penziju jer bi vjerojatno Merc i ostale ekipe saznale za Ferrarijeve trikove… Ovako je u sestrinskoj momcadi, uzima novce, sve ovce na broju i svi sretni i zadovoljni…

    Forza Ferrari…



    3
    1

    2
  45. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Biće zanimljivo vidjeti najboljeg junijora još od Hamiltona protiv jednog od najboljih ikada.
    Lecler može biti novi Sumaher po pokazanom za sada.



    8
    8

    0
  46. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Kao prvo Ferrari je pljusnuo Vettela u lice jer mu je dao do znanja da im njegove zelje nisu ni najmanje bitne!.
    Drugo koji Sauber ?, radi se o Alfi i Fiat je taj koji je postavio Kimija na mjesto vozaca i Fiat je taj koji ce mu davati ogromne pare !, naime radi se i pozicioniranju Alfe kao premium branda i polako rade korake naprijed u cilju da budu sto konkurentniji.
    Kimi je ogroman markentinski plus jer ga svi obozavaju ,ja ga obozavam takoder , neznam tko ga nevoli!
    Ne sumnjam da cemo sljedece godine gledati brdo reklama sa Kimijem za Alfu Romeo i zato je doveden .



    8
    1

    7
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Dijelimo gotovo isto misljenje :)

      … koliko je samo navijaca Red Bullu privuklo novo i mlado lice Verstappen, tako jedno osvjezenje bi dobro doslo svima pa cak i Ferrariju, uz to Leclerc u ovom do sada pokazanom sve vise i vise obecava da bi jednog dana mogao ostvariti cilj = osvojiti sto se vise osvojiti moze

      Ne slazem se jedino da je ovo “pljuska Vettelu” ne zamislivo mi je da se Ferrari tek tako odrekne Vettela, barem ne u narednih par godina, ali i njemu ce jednog dana sigurno biti potrebna zamjena…



      1
      0

      1
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      ko o čemu mario o vettelu. i to odma na prvu…. kako ti se da?



      9
      9

      0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Kao prvo Ferrari je pljusnuo Vettela u lice jer mu je dao do znanja da im njegove zelje nisu ni najmanje bitne!.

      Koje želje? Hahah…
      Čovjek je više puta rekao da nema problem ni sa Riccijem ni sa Leclercom da dođu…a za Kimija je rekao da mu je drag i da ga naravno preferira jer se znaju ohoho godina.

      Low key ovo paše Vettelu jer mislim da i on želi novi izazov u ekipi.



      10
      10

      0
  47. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Ovo je.. ma.. wooow.. mlad, perspektivan vozač, dominantan u nižim kategorijama koji je ponikao upravo u njihovoj akademiji.. pa ne može bolje
    Da mi je netko prije 2 godine govorio da će Ferrari uzeti “malca” rekao bih mu da sanja jer je to ipak Ferrari, ovisan o “starijem” i “izvikanom” mesu
    No izgleda… nešto je novo u zraku ;)



    2
    2

    0
  48. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Odlične vijesti! I jedna i druga. Vesele me jako ovakve promjene jer će pokazati realnu sliku koliki je udio vozača, koliki bolida u nekom timu. Bezbroj puta se pitam kako bi izgledalo prvenstvo kada bi svi vozili potpuno jednake bolide. Sljedeće sezone ćemo sa svim ovim promjenama i dolascima vozača u nove ekipe moći mrvicu preciznije odrediti koliko je netko zbilja dobar vozač a koliko je bolid pomogao u rezultatima. Kimi – Ericsson (?), Vettel – Leclerc, Hulkenberg – Ricciardo, Perez – Stroll, Sainz – Norris
    I drago mi je što Kimi ostaje još u Formuli 1. Čovjek sve što ne postigne na stazi, nadoknadi PR-om i intervjuima ?? Navijam za njega da pojača Sauber i borbu u sredini!



    7
    6

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Da, odlične vijesti, za obje ekipe. Ali ne znam kako će ovo pokazati realnu sliku. Kimi neće sjesti u isti Sauber koji je vozio Leclerc. Leclerc neće sjesti u isti bolid koji je vozio Kimi. Čak i da ostaju ista pravila, bolid će se dosta promijeniti do sljedeće godine, a sa novim pravilima to će biti puno drugačije. I opet ovisi kako će kome neki bolid leći. Kao što Montoya jednom reče.



      1
      1

      0
  49. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Drago mi je zbog Leclerca. Brz, talentiran, ma stazi bezobrazan onoliko koliko treba, a umjeren u izjavama te prizemljen i skroman. Drago mi je da je Max dobio konkurenciju u svojoj generaciji u top bolidu.
    Kimi? S jedne strane mi drago što ne odlazi, a s druge se sjećam da je rekao da će mu Ferrari biti zadnji tim. Tko zna, možda i hoće ako ga vrate iz Saubera. Ali…38 godina…naslov prvaka…karijera milina…karizma…i onda s konja na magarca…zašto, pobogu? Zašto da ga gledamo kao što smo gledali Alonsa, tamo gdje mu nije mjesto? ?
    Čini mi se da je njegov autoritet u Ferrariju ogroman, barem sada, jer očito u Monzi nije htio biti iza, kao da je inat iz njega progovorio i osvojio je pole position…dobivam osjećaj da je ljut na nekoga u Ferrariju i da neće biti wingman Vettelu, koji, ruku na srce i obe godine nažalost previše griješi.
    Naravno, sve ovo su samo subjekitvna mišljenja jednog F1 fana. ?



    5
    3

    2
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      zašto, pobogu?

      Čini mi se da smo mi dosta opterećeni tim statistikama i brojevima, a Kimi voli voziti F1 bolid i za to je dobro plaćen. Prilično jednostavno… Naravno, može se reći “uzima mjesto mladim vozačima blabla”, ali što se mene tiče – prosjek godina u F1 ne mora biti 20 kao što je to trendy u zadnje vrijeme, upravo suprotno, neka malo iskusne krvi na gridu. Neka čovjek gušta.



      17
      17

      0
      • Ayrton Senna
        maurich Donator Prikaži

        Dapače, ništa protiv. Jednostavno, ne mogu zamisliti da se ljudima koji su redovito u top-timovima i na postoljima vozika sredinom grida. Pare? Mislim da mu odavno nisu priorotet.
        Kimi se skućio, postao otac…bit će da stvarno želi uživati u vožnji i usput još nešto zaraditi za penziju i to je sasvim ok. ?



        1
        1

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Ima i to veze, Kimi sad može do tvornice Saubera doći javnim prijevozom za pola sata :mrgreen:



        3
        3

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pa jednostavno se treba zadovoljiti slabijim bolidom, jer više nije u stanju da se bori za vrh. A želi još da vozi. Sauberu će dobro doći njegovo iskustvo. I zašto se nebi oprostio u ekipi gdje je i počeo F1 karijeru.



        2
        2

        0
  50. Nando
    Lux14 Prikaži

    Alonso i Leclerc su imali dosta dvoboja na stazi, u kojima je Leclerc pokazao veliki talent i pamet. Uči iz pogrešaka, nije prepotentan i pretjerano agresivan.Vjerujem da će jednog dana biti velikan, kao i Alonso (već vidim triggerane neke članove :) ). Ne želim ispasti bandwagoner, ali ima i imati će moju punu podršku u narednim sezonama.
    Što se tiče Kimija, mislim da je bilo vrijeme. Ovim 2. stintom u Ferrariju se nije proslavio i iako je među najomiljenijim vozačima na gridu, ne treba dizati hype zbog zadnjih par dobrih utrka Kimija, jer su ga kolege (Vet i Alo) razmontirale otkako se vratio u Ferrari.



    11
    10

    1
  51. OnlyAlonso Prikaži

    I jedno i drugo je odlicno,mislim da ce sljedeca sezona biti itekako dobra,zao mi je naravno sto Alonsa za sad nece biti u cijeloj prici…svaka cast Leclercu



    3
    2

    1
  52. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Priželjkivao sam ovakvu odluku, ove ili sljedeće godine. Ovo pokazuje da Ferrari ozbiljno misli sa Sauberom. Odličan posao i za Ferrari i za Sauber. A Kimiju se očito još vozi, ali nije dorastao borbi za sam vrh, u ovom periodu svoje karijere. Zato će biti od velike pomoći ekipi u razvoju. Možda ćemo za 2 godine imati Alfa Romeo Sauber u borbi pri vrhu, sa Mickom Schumacherom za volanom. :)



    5
    5

    0
  53. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Drago mi je za malog Leclerca jer se cini prva liga i bravo za Ferrari na potezu.
    A Kimi, po meni ovime potvrduje da je istinski trkac u dusi… ne vjerujem da mu fali love, eventualno mozda stvara temelje novog buduceg izazova tipa suradnje/investiranja ili neceg sa Sauberom/Alfom…
    Vjerujem nekako da ga cisto boli briga sto drugi reci, ne pati od nekog ega, velicine… on ocito jednostavno gusta u brzini i utrkivanju i to je to…



    5
    5

    0
  54. Kimi Raikkonen
    tmajnari Prikaži

    Na prvu koma, ali sad kad je malo sjelo – pa realno nije loša opcija. Kimija gledamo još 2 god. a Leclerc će biti prvak – pitanje samo vremena. Svi su mislili da je ferrari dogovorio zamjenu vozača, a ferrari nije imao pojma da Kimi ide Sauber, navodno. Šuška se da je Liberty M podmazala da Kimi ne ode kao Alonso.
    Svakako ce biti dobra sezona!


    0
    -1

    1
  55. Nigel Mansell
    dusko Prikaži

    Meni se ova zamjena sviđa, štoviše mislim da ima smisla.
    Na stranu da mi je Kimi ljubimac. Je, ljubimac mi je, ali sam svjesan da je u 39. godini života i da više nije pretendent za naslov… vidjeli smo da može biti brz, štoviše i najbrži, ali…
    Svašta ste ovdje izrekli o njemu, ali on je car. I još nešto posljednji prvak iz Ferrarija… to koliko vidim nije uspjelo niti Alonsu, niti Vettelu (za sada). Teško je uspoređivati vozače jer oni nikad nisu u istom naponu snage, godinama, bolidi nisu prilagođeni svima isto,…

    Ali da se vratim na temu…
    Leclerc je budućnost i dečko je pokazao veliki potencijal. Dobit će sad priliku i nadam se da će je iskoristiti, ali treba mu dati vremena. Teško je očekivatio da odmah uzme mjeru Vettelu jer se bolid ipak razvija s mišlju da je Vettel prvi vozač…

    Što se tiče Saubera, najviše me zanima kako tu Ferrari/Fiat misli odigrati. Meni je za očekivati da je njima plan, ako misle ostati s Alfom unutra, da postanu druga najbolja ekipa s Ferrari motorom (tj da prestignu Haas). Za to im treba još neke komponente od Ferrarija i naravno jedan iskusniji vozač. Pa di ćeš boljeg izbora za to… Dodatno, ako ima nešto istine u pričama da Kimi misli ući u suvlasništvo Saubera… prilika je to za Sauber imati jednog vozača ranga Kimija besplatno (može očekivanu plaću pretvoriti u dionice tima)…



    1
    1

    0
  56. Alfa Romeo
    Alfa707 Prikaži

    Kimi je još uvijek jedan od najbržih ali već ima godina i nije više konstantan,a zna sve i o bolidima i igru okolo! Upravo to i treba Zauberu!
    Sjećam se kad je njega mclaren izabrao umjesto Masse koja je to zbrka tad bila!
    Svi se čudom čudili zašto njega pored Brazilca al povijest pokaza da su vidjeli nešto što mi nismo?


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.