Renault preuzima Manor?

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 4 komentara

Renault

Renault

Iznenađujući dolazak bivšeg Mercedesovog tehničkog direktora Boba Bella u Manor dodao je ulje na vatru spekulaciji oko Renaultovog preuzimanja te ekipe.

Naime, Bell je nedavno bio protagonist priče o navodnom povratku u Renault gdje je radio još 2009. kada je nakon crashgate skandala u Singapuru postao šef ekipe. Nakon toga, momčad iz Enstonea postala je Lotus, a Bell je otišao u Mercedes.

Sada, kada Renault razmatra mogućnost povratka svoje tvorničke ekipe, Bell je opet u centru pozornosti. Usporedno s tim, razvija se i priča o interesu za još jednu momčad. Pa tako njemački Auto Motor und Sport piše da su se u Monaku sastali čelnici Renaulta i Lotusa, a da je tema sastanka bila prodaja momčadi Lotusa.

“Očigledno je da Renault želi natrag u Formulu 1, i to kao tvornička momčad,” kaže dopisnik Michael Schmidt.

Međutim, prelazak Bella u Manor je nešto potpuno neočekivano. Također, vrijedi spomenuti da je u Manor prešao i Gianluca Pisanello, bivši inženjer Caterhama i Toyote.

Schmidt piše da su i Bell i Pisanello povezani s Renaultom koji bi svoj eventualni povratak ostvario pod palicom Cyrila Abiteboula i Alaina Prosta.


Odgovor

4 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    očito se nešto veliko sprema


    0
    0

    0
  2. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Jako zaniljiva situacija. Prvo Toro Rosso, pa Lotus i na kraju Manor. Vjerojatno su ih prethodne dvije ekipe odbile, pa su onda bacili karte na Manor, financijiski slabu momčad koju će lakše kupiti. Ako tako bude, onda nam na Ferrarijevim motorima ostaju tvornička momčad i Sauber.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.