Sainz: VSC je spasio moje bodove

Izdvojeno

Carlos Sainz vjeruje da je virtualni sigurnosni automobil kojeg smo vidjeli na kraju VN Francuske spasio njegove bodove nakon što je na njegovom Renaultu otkazao MGU-K.

Španjolac je bio na putu da osvoji šesto mjesto na Paul Ricardu, a na početku utrke je kroz kratak period držao treću poziciju.

Nekoliko krugova prije kraja utrke na team radiju je prijavio nedostatak snage. Ubrzo zatim je izgubio mjesta od Kevina Magnussena i Valtterija Bottasa. Posljednji krugovi utrke bili su voženi pod virtualnim sigurnosnim automobilom i to je spasilo Sainzovo osmo mjesto.

Krug prije kraja utrka se vratila u normalu, ali Renaultov vozač je zadržao osmo mjesto, bez obzira na, kako on kaže, izgubljenih 160 konja.

“VSC nam je spasio bodove. Teško je probaviti ovo osmo mjesto. Rezultat je dobar, ali kad si cijelu utrku šesti, lako, bez problema, a onda se odjednom pet krugova prije kraja dogodi ovakvo nešto. Žao mi je zbog momčadi i zbog sebe.”

“Zaista šteta, vikend je bio savršen. Šesto mjesto nakon savršenih kvalifikacija, savršen start, jako dobar tempo tijekom cijele utrke. A onda su me snašli ti problemi. Znajući koliko je teško osvojiti bodove, zaista šteta. Šteta je i za momčad zato što smo zaslužili to šesto mjesto,” izjavio je razočarani Španjolac.

Sainzov MGU-K je odrađivao svoju posljednju utrku, pa bi svejedno bio zamijenjen za VN Austrije ovog tjedna.

Sainz je na početku utrke bio među vodećima, ali znalo se da će prije ili kasnije izgubiti pozicije.

“Zadnji put se ovakvo nešto dogodilo u Barceloni 2016., gdje sam imao dobar start i bio među prvom trojicom. Puno je prošlo otkad sam bio na tim pozicijama. Uživao sam. Nije potrajalo, ali dao sam sve od sebe,” zaključuje Sainz.


Odgovor

2 komentara

  1. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Šteta da nije došao prav SC jedno 10-15 krugova prije kraja, bilo bi frke na vrhu.



    8
    7

    1
  2. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Pa mislim da nebi ispao iz bodova ni da nije bilo VSC-a. Možda bi ga prešli Hulk i Leclerc, i to bi bilo 10 mjesto. A možda bi rekli Hulku da mu zaštiti leđa i da zadrže pozicije…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.