Villeneuve: Verstappen nije dobar kao Ricciardo i točka

Izdvojeno

Prema svjetskom prvaku iz 1997., Jacquesu Villeneuveu, Daniel Ricciardo je bolji vozač od Maxa Verstappena. Kanađanin je usporedio performanse oba vozača na početku nove sezone koja je bila problematična za Nizozemca.

Sa svojih 20 godina, Verstappen prolazi kroz vrlo teško razdoblje, a iako ga Red Bull podržava u nadi da se popravi, Villeneuve ne vjeruje da je najmlađi pobjednik F1 utrke sposoban za to.

Od šest utrka, odustao je u njih dvije, a na postolje se popeo samo u Španjolskoj. Njegov momčadski kolega Ricciardo ostvario je dvije pobjede, treći je u prvenstvu i polako se upušta u borbu za naslov zajedno s Lewisom Hamiltonom i Sebastianom Vettelom.

Verstappenove loše predstave potaknule su priče da bi Nizozemac morao izgubiti mjesto u Red Bullu, a Villeneuve smatra da Verstappen radi toliko grešaka zašto nije na Ricciardovoj razini, što ga tjera da više riskira u svakoj sesiji.

“Verstappen griješi u svakoj utrci, to se događa cijelo vrijeme. To je loš znak. Ricciardo, naprimjer, nije jedini krivac za incident u Bakuu, nije napravio ništa krivo. Vozač koji konstantno radi greške bi se morao smiriti i smanjiti ritam. Kako bi bio na Ricciardovoj razini, mora raditi greške. To može značiti samo jedno: Max nije dobar kao Ricciardo i točka,” rekao je Villeneuve.


Odgovor

27 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ja se ne sjećam kad je Villeneuve nešto tačno predvidio



    8
    -14

    22
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ovo nije predviđanje, ovo je mišljenje. Načelno je u pravu, ako moraš raditi toliko grešaka da bi bio dobar kako kolega koji radi puno manje grešaka onda znači da voziš iznad svojih mogućnosti.

      Možda zvuči blesavo, ali ako pokušaš jako brzo tipkati radit ćeš više grešaka nego ako malo usporiš. Na nekoj brzini tipkanja broj tvojih grešaka počinje naglo rasti. To su zakonitosti motorike.

      Da su panduri radili uviđaj Verstappene nesreće u Monacu, napisali bi “nedovoljna vještina vozača”.



      46
      44

      2
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Kako nije predvidio?
        Čim je stavio tačku, a obojica su još uvijek aktivni vozači, on je predvidio da će na kraju Ricci biti bolji vozač od Maxa.
        Da je rekao u ovom trenutku ili do sada, ja bih se složio sa njim.



        4
        -18

        22
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        baš ne kolega.
        pa nije on rekao da max neće nikad biti bolji od rikija.
        On je baš rekao da max nije dobar kao riki. present tense. sada. now. at the moment. nema predviđanja. nema future tense. neznam kak da još to kažem :D



        22
        21

        1
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        OK.
        Meni i dalje zvuči kao da je rekao:

        Max nije dobar kao Ricciardo i točka

        Slobodna interpretacija čitaoca šta li.



        4
        -12

        16
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Vrlo zanimljivo izlaganje @wapi



        3
        3

        0
      • avalon Prikaži

        Har Kl ……..”Slobodna interpretacija čitaoca šta li.” loše znanje gramatike ? dobro ti zvuči “Max nije dobar kao Ricciardo i točka” samo …. predviđanje bi bilo da je izjavija npr “max neće bit dobar ka ricciardo” . na koji način se može iz rečenice villeneuvea zaključit da on nešto predviđa kad priča o početku sezone zaključno sa zadnjom trkom u MC ( prošlost) , kraj ( sezone valjda , ne karijere :) ) je budućnost i o tome JV ne priča . upravo priča o “učinku” od 25. 03. 2018. do sada sa čime bi se ti složija .. ali nisi jer si “pobrka lončiće” … gramatiku ;)



        16
        13

        3
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Avalon mani se lektorisanja.
        Mislim da gramatiku bolje poznajem od tebe.
        Drži se statistike i LS. :Thumbs:



        5
        -8

        13
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Kad Jacques nešto kaže onda je tako i točka :gandalf: :D



    24
    23

    1
  3. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Pa to vidi svako normalan..jedan ne radi greske a drugi je momcadski mezimac..jedan od njih je najsimpaticniji lik na gridu a drugi je prepotentni balavac..sve je jasno



    55
    50

    5
  4. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Po mom mišljenju je Verstappen brži, no Ricci je trenutno bolji vozač.



    12
    6

    6
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      S tim se slažu svi osim fan boys-a.
      To je očito.
      Samo po meni više prostora za napredak ima onaj koji je brži.
      Hoće li ili neće popraviti svoju vožnju, ni ptice ne znaju, a kamo li Villeneuve koji izjavio za Maldonada da će biti svjetski prvak.



      11
      3

      8
    • Charles Leclerc
      F12000 Prikaži

      Da, brži je no to uopće nije presudno. Sirova brzina je samo jedna od aspekata koji čine dobrog vozača. Ricci je puno bolji u pretjecanju, branjenju pozicije, a da ne govorimo o mentalnoj snazi. I Bugatti Veyron ili motoGP motor su brži od F1 bolida na ravnini ali to je samo pola priče.



      7
      2

      5
  5. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Dobro kaže, da su ranijih godina Maxu zatvarali vrata i da nisu ispravljali njegove greške do ovih rasprava ne bi ni došlo, da ga Kimi nije izbjegao i popustio u Belgiji isto danas ovakvih priča ne bi bilo, možda ne bi bilo ni Kimija.



    31
    31

    0
  6. Haas
    trivette Prikaži

    pa naravno da nije dobar ka Ricciardo… to je svima jasno, a price o Max-ovoj brzini… a sta mu vridi brzina kad je telac



    28
    26

    2
  7. Mclaren
    KERS Prikaži

    Žak neznam ko tebe sta uopce i pitao, koji si ti faktor da komentiras (sad sam bezobrazan jer mi taj lik oduvijek ide na zivce) pa makar i istinu govoris.



    5
    -29

    34
  8. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Rosberg je to rekao prvi zapravo.To je to, svjetski prvaci ga javno prozivaju za loše rezultate i ponašanje.
    Ako je budala i imala sponzore izgubit će ih u narednim mjesecima.
    Osim svjetskih prvaka i sama ga momčad javno upozorava da tako više ne ide.

    Na kraju svega on jednostavno kvari sport, zamislite Lecler-ka na njegovom sjedištu.



    21
    20

    1
  9. Formula 1
    1883 Donator Prikaži

    Fascinantni su F1 fanovi :)
    Sada je JV dobar i dobro zbori, poklopilo se njegovo misljenje s mišljenjem većine. Inače (često) je budaletina i nema veze s vezom ako priča o nekom ili nečem. Biće da i ćorava koka ponekad ubode zrno ;)



    22
    19

    3
  10. Jenson Button
    Foxi_HR Prikaži

    Za RB bi bilo najpametnije da uvedu balavcu 2nd driver etiketu i zaprijete se da leti van ako se skuca ponovo jer se prvenstva ne dobivaju tako da letiš ko muha bez glave koliko ide pa ko živ ko mrtav! Bilo je tu još vozača koji su vozili beskompromisno i sa stavom, ali bitna je razlika u tome što su ti isti završavali utrke! Na kraju se mrtvi broje… kada to Maxonja shvati onda će postati bolji vozač.
    To je skoro kao ona basna o zecu i kornjači…

    U svakom slučaju, mišljenja sam da Max nije bitno bolji ili lošiji vozač, nego jednostavno još nije dovoljno kompletan, u odnosu na Riccija koji zaista u ovom trenu ima svoj labuđi pjev! Max ima jednu crtu nepredvidivosti koja se najbolje ocrtava osim u tome da je vrlo brz i što je nepredvidiv. Ponekad bljesne i pokaže da može preteći na mjestu na kojem se ne bi čovjek nadao. To je odlika koju nemaju mnogi. No, u svjetlu njegova karaktera ne mogu se oteti dojmu da nije dostojan biti u takvom društvu jer je opasan po “zdravlje”. Baš iz tog razloga bih volio Riccija vidjeti brzog i kompetentnog do kraja sezone, pa s tim na umu se nadam da mu se prosuti bodovi iz Bakua neće pokazati presudnima, jer bi uz malo vjetra u leđa iz Renaulta, u RB-u ove godine mogli imati vrlo izglednu šansu za biti tu, pred vratima prvenstva kako vozačkog, tako i timskog.
    Osobno mislim da im je vozačka postava u totalu kompetentnija od Ferrarijeve (malo sam razočaran sa Kimijem koji nikako da se probudi) i tu negdje tek možda malo lošija od Mercove, dok su po pitanju brzine bolida iza Ferrarija i rekao bih tek minimalno iza Merca! Sve u svemu vrlo blizu.



    7
    -1

    8
  11. Mclaren
    wilson Prikaži

    Max izgleda želi pošto, poto pokazati da je brži od bolida. Karun Chandok, budimo realni nije bio dobar vozač, ali dobro kaže da nije uvijek potrebno izvlačiti maksimum iz bolida a sve zato da bi opravdao epitet brzi vozač. Vjerojatno i ono, brži od Riccija. Dovoljno je to uraditi u Q3 i uz malo strpljenja u utrci konstantno biti u vrhu. Ako ništa ne promijeni u svom pristupu utrkama, može biti i pol sekunde brži od svih no to mu uz tolike greške nikad neće donijeti ništa više od pokoje pobjede i epiteta nevjerojatnog talenta.



    10
    9

    1
  12. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Izgleda kao bauštelac. Neka poradi na izgledu pa ce ga mozda netko ozbiljno shvatiti. Pa čak i Bernie u 150- toj izgleda kao gospodin ?



    9
    -11

    20
  13. Fernando Alonso
    AlOnSoF14 Prikaži

    Kad god vidim Žaka pomislim da iste greške pravi Alonso kao i on, iako je uspjesniji Nando :(



    3
    0

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.