Stroll bi radije parkirao bolid nego prihvatio savjet oko balansa kočnica [team radio]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 1 min 20 komentara

F1 TV pruža priliku da preslušamo svaki team radio u utrci, uključujući i ono što režija utrke ne odabere za prijenos uživo. Tako smo u Monaku propustili zanimljiv razgovor u Williamsu. Inženjer koji Strollu sugerira balans kočnica je Luca Baldisserri, nekadašnji Ferrarijev inženjer koji je surađivao s Michaelom Schumacherom.

Kanađanin je završio utrku na posljednjem mjestu s 2 kruga zaostatka za vodećima.


Odgovor

20 komentara

  1. F1puls
    Nikola Klobučarić Prikaži

    Zvuči kao razmaženo dijete kojem je tata kupio mjesto u F1, ali ni s tim nije zadovoljan…Oh, wait :bonk:



    15
    14

    1
  2. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Jel se mogu negdje vidjeti svi team radii kao popis i preslušavati? Nije mi još najjasniji taj f1 tv :D



    3
    3

    0
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ja sam razumio da se slaze s tim da je minus 2 bolje nego sto je on htio a ne da hoce parkirat auto…



    6
    4

    2
    • Sebastian Vettel
      sf16-h Prikaži

      Vjerojatno je to i mislio kako si rekao. Nisam siguran, al dvosmisleno je. Ja nebi ovako hrabro objavio članak s tim naslovom. Jel ima neka izjava ili nešto koja potvrđuje naslov?



      5
      5

      0
      • Jenson Button
        Foxi_HR Prikaži

        Obzirom na rezultate i potencijal bolida njega zamijeniti je najmanji problem. Trebao bi Stroll imati velike cojones za ovakvu izjavu (ako je tako mislio) obzirom na sve!
        Williams je loš… koliko loš nije moguće reći dok u njega ne sjedne netko meritorniji.

        Ja bih volio kada bi recimo Liberty uveo za redovna testiranja i jedan dan kada bi sve bolide vozio isti pilot (ili više njih), recimo netko tko se ne natječe u F1 u aktualnoj sezoni. Npr. Rosberg, Button, Massa ili netko treći… Pa da se onda dobije komparativno čišći rezultat za gledatelje gdje je koji bolid. Ovako imamo prekaljene profesionalce i one koji kupuju mjesto u F1. Također, sama činjenica da postoje pay-driveri mi je nakaradna.



        2
        1

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Osim namještanja sjedala za svaki bolid, to opet nebi dalo pravi rezultat. Jer nebi svaki bolid odgovarao recimo Rosbergovom stilu vožnje. Tako da nebi mogao izvući maksimum iz svakog bolida u koji sjedne. Može on sjesti u Ferrari pa da mu ne odgovara, a znamo da je Ferrari jedan od najboljih bolida. Neko se tamo čudio kako neki mladi vozači na testiranju imaju dobre rezultate. Taj neko je spominjao Giovinazzija. A razlog tome je što ti vozači voze te bolide u simulatoru, i poznaju ih jako dobro. Evo ti primjer Fisichelle, kada je iz Force Indije sjeo u Ferrari. Bolje rezultate je imao u Force Indiji…



        1
        1

        0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Ne, ostavio je balans kočnica kako je htio, kasnije ga inženjer opet upozorava (i ima novo puknuće gume nakon toga), i nakon puknuća gume ga opet moli da učini to jer riskiraju dodatnu štetu.



      1
      1

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ježi ga majstore, izvučeš stvari iz konteksta i onda se čudiš što nam nije jasno. A gdje je taj drugi team radio?



        2
        2

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Ne čudim se, samo pojašnjavam zašto naslov nije pogrešan. Sav team radio je na F1 TV, tamo se može čuti da ga je inženjer nakon ovog još 3 puta pitao da podesi BB prema natrag. Na kraju mu je javio da je pitanje sigurnosti i da to mora učiniti.


        0
        0

        0
  4. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Kad san ja govoria da ova dva nisu sposobna razvit bolid jer bi samo sili i vozili dobiva san minuse, jeli i dalje mislite da je ovo dobar vozac a bolid los, dok oni daju 110% od sebe?



    20
    14

    6
  5. Williams
    kiseli6 Prikaži

    Ne vidim ništa sporno ( osim činjenice o kvaliteti vozača :) ) Stroll je mišljenja da će mu +2 donijeti mirniji auto, a Luca mu govori da mora ići na -2 zbog zdravlja auta…



    3
    3

    0
  6. Formula 1
    filip.levacic Prikaži

    Žalosno u što se zadnjih 10 godina pretvorila legendarna Williams F1 ekipa. Kažem zadnjih 10 godina – jer većod razlaza sa BMWom počinju financijski problemi, koji su i doveli do toga da moraju imat pay drivere. Još su nekako drzali do 2010e kad su bili Rubens i Hulk ali nakon toga kreću prvo sa Maldonadom (koji je ipak nešto kvalitetniji vozač), a sada ovo je totalno dokaz da su financijski u vrlo losem stanju. Bilo bi jako jako zalosno da ekipa koja je stvarala istinske legende, ekipa koja je jedna od temelja moderne f1, ekipa za koju su se trgali top vozači završi kao Tyrell… Ali f1 je postala daleko preskupa, prekorporativna (zato se to događa i McLarenu) i nisam siguran da će pravila za 2021 pomoci.
    Uvijek je bilo pay drivera u f1- ali to su obicno bili cirkus vozaci, i to u ekipama tipa Minardi, koji su imali viska love, pa su znali odvoziti par utrka pa bi ih ekipa zamijenila sa pravim vozačem.. Takav vam je bio Alex Yoong, Tarso Marques, Zsolt Baumgartner je cak bio solidan.. Pedro Paulo Diniz koliko u 25god pratim opsesivno f1 je cak bio i najsolidniji, vozio za Sauber, bio iz vrlo imućne brazilske familije, mislim da lanac trgovina imaju il tako nesto… Bilo je , ali to su vise manje bili povremeni 1,2 takvih…



    4
    4

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ako je razlog finansijskih problema to što je F1 postala preskupa, zbog čega su se onda sve te slavne ekipe prije gasile? Ako je prije F1 bila manje skupa…



      2
      2

      0
  7. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Luca: minus dva balans kočnica
    Lance: Ma neee, ja bi išao na plus dva
    Luca: Ako odeš, ako odeš na plus dva možeš parkirati auto jer ćeš ga uništiti
    Lance: Čini se da je bolje….

    Meni se čini da se nije slagao s Lucom, ali ga je poslušao i vidio da je bolje.
    U svakom slučaju, kako se iz ovog razgovora može izvući ono što stoji u naslovu ne znam. Možda da netko tko razumije engleski posluša ton prije nego stavite naslov.



    5
    5

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Slažem se apsolutno bez uvrede ikome , ali ovdje mi se malo čini da su htjeli ocrniti Strolla zbog izjave ali nije nista krivo rekao. Auto je bio toliko los da je valjda ga bilo bolje unistiti i odustati jer su bili kriminalno losi u Monacu. Neopravdavam takav potez ali mi ovo djeluje kao frustracija na los bolid nego da ne zeli poslusati savjet svojeg inzinjera. E sad drugi par opanaka je Stroll kao vozac i Williams kao ekipa a o tome mi se bas i neda pricati.



      6
      6

      0
  8. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Što se tiče moguće dvosmislenosti odgovora, treba uzeti u obzir kontekst. Baldisserri je ovako neobično direktan jer mu je Stroll upravo rekao “brakes are completely fucked”. Osim toga, Stroll ga nije poslušao nego je zadržao balans kočnica kako je htio, tako da je definitivno ovo značenje iz naslova.



    5
    0

    5
  9. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Naslov je u redu. Ovo je rekao baš u tom kontekstu, da je bolje da unište bolid nego da on promijeni na -2…



    2
    0

    2
  10. Rover
    zjurina Prikaži

    @Ante Vetma
    “… na F1 TV, tamo se može čuti da ga je inženjer nakon ovog još 3 puta pitao da podesi BB prema natrag. Na kraju mu je javio da je pitanje sigurnosti i da to mora učiniti. ”

    Razlog više što ovakvim “talibanima” nije mjesto F1.

    Ako Glavni Inženjer kaže nešto, valjda ima opravdanog razloga da daje takvu naredbu ili prijedlog…
    & vozač treba poslušat i napraviti što mu je rečeno… ili otprdi iz ekipe i bok, a oni si to nemogu dozvoliti radi love koju klinac donosi…. žalosno, ispada da je taj bolid privatno vozilo Lancea Sttrolla, a ne Williams F1 !!!!!

    U klinac i takva ekipa…



    4
    4

    0
  11. Marlboro
    F1 Dk Prikaži

    Ma mali preumisljen 5. Liga vozača neupotrebljiv za utrkivanje



    2
    0

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.