Sainz: Strategija od jednog zaustavljanja bit će puno teža nego što smo očekivali

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Carlos Sainz tvrdi da će vozači puno teže odraditi utrku s jednim ulaskom u boks nego što su to predviđali prije slobodnih treninga u Monaku.

Pirelli je također najavljivao da očekuju kako bi hypersoft gume mogle biti vrlo trajne. Štoviše, Mario Isola je tvrdio da bi hypersoft mogao odraditi cijelu utrku bez zaustavljanja da je to potrebno. Međutim, obzirom da se više puta ove sezone ispostavilo da Pirelli ni približno ne vlada svojim proizvodom – ne čudi ova Sainzova tvrdnja.

“Mislim da je prilično sjajno da je rekord staze srušen već u četvrtak. To pokazuje da smo bili u pravu kad smo pretpostavili da će hypersoft biti jako brz.”

“Ali, tu je puno više degradacije nego smo očekivali, da vam budem iskren. Očekivao sam da gume traju malo duže, ali imamo jako puno degradacije.”

Ipak, Sainz ne vjeruje da će degradacija biti tolika da bi omogućila pretjecanje po tijesnim ulicama Monaka.

“Mislim da će ova utrka biti sa samo jednim zaustavljanjem jer je tu teško pretjecati. Međutim, bit će puno teže nego smo očekivali.”

Također je otkrio da je u jednom trenutku dodirnuo ogradu dok je pokušavao odraditi duži stint na najmekšim gumama.

“Bio je to duži stint. Uglavnom, mali pad koncentracije, možda sam otišao preširoko i dodirnuo barijere. Čuvao sam gume i dodirnuo ogradu, to je bio poziv na buđenje.”


Odgovor

1 komentar

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.