Sainz se nada nastavku dobre forme u Monaku

Izdvojeno

Renaultov Carlos Sainz kaže da želi produljiti svoju seriju utrka u bodovima sljedećeg vikenda u Monaku. Španjolac je završio u prvih deset u Šangaju, Bakuu i prošlog vikenda na domaćoj utrci u Barceloni. Dobra forma dovela ga je do desetog mjesta u poretku vozača.

[vozac broj=”55″ ime=”Carlos Sainz” momcad=”Renault” sezona=”2018″]

“U Barceloni smo ostvarili još jedan dobar rezultati, ali bilo bi pogrešno da sada izgubimo fokus. Sigurni smo da je naš pristup ispravan i da napredujemo. Bitno je da nastavimo s ovim trendom i napornim radom,” rekao je Sainz.

Nastavak dobre forme na jednoj od najpoznatijih utrka bilo bi vrlo posebno za 23-godišnjaka. Kao i za svakog F1 vozača, utrkivanja na ulicama Monaka za Sainza je posebno uzbuđenje.

“Uvijek se osjećamo dobro dolazeći u Monako, a to uzbuđenje raste još i više tijekom vikenda. Ovaj vikend je jedinstven u svakom pogledu. Monako je glamurozan, nevjerojatni automobili su posvuda, a impresivne jahte u luci stvaraju dodatnu atmosferu.”

“U Monaku ne možeš voziti kao i na ostalim utrkama. Staza je posebna i zahtjeva sasvim drugačiji pristup. Stalno si svjestan zidova i moraš biti vrlo koncentriran za svaki zavoj tijekom cijelog vikenda.”

“Povjerenje u sebe i svoj bolid ključ je uspješnog vikenda. To povjerenje gradiš malim koracima sve do kvalifikacija kada želiš biti 100 posto spreman.”

Sainz je ove sezone na svakoj utrci startao kao deveti, osim Bahreina gdje je bio deseti. Slična forma u Monaku mogla bi mu biti podloga za dobar rezultat u utrci.

“Kvalifikacije u Monaku su od ključne važnosti, obično je vrlo napeto. Rekao bio da je to jedna od najtežih sesija tijekom cijele sezone, ako ne i najteža.”

“Potrebna je dodatna doza predanosti, a osjećaj kada odradiš dobar krug na ovoj stazi je nevjerojatan,” zaključio je Sainz.

Francuska momčad je u Španjolskoj došla do četvrtog mjesta u poretku konstruktora s 41 bodom.Odmah iza njih s bodom zaostatka je McLaren.

[donacija]


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.