Druga uzastopna pobjeda u F2 za Russella na glavnoj utrci u Španjolskoj!

ART-ov vozač i Mercedesov junior, George Russell uzeo je pobjedu na glavnoj utrci Formule 2 na Circuit de Barcelona-Catalunya nakon što je prije dva tjedna ostvario prvu pobjedu u karijeri u sprint utrci u Bakuu.

Na podiju mu se pridružio Premin Nyck de Vries, a treći je bio Lando Norris koji je vozio na drugačijoj strategiji od prvog dvojca.

Dobra vijest za vozače Formule 2 je da su problemi s kvačilom koji su na prošle četiri utrke uzrokovali masovna zaustavljanja na startu sada rješeni. Svi koji su bili na startnom gridu uspjeli su pravovremeno krenuti s njega, a tamo je bilo 19 vozača jer Santino Ferrucci koji je trebao biti zadnji nije uspio ni doći do grida.

Polesitter Albon koji je uoči ove utrke napokon dobio ugovor za cijelu sezonu s DAMS-om imao je loš start te je pao na četvrto mjesto. Vodstvo je preuzeo Nyck de Vries ispred Russella i Ghiotta.

Max Gunther odustao je nakon što se izvrtio na izlasku iz drugog zavoja, a zbog tog incidenta imali smo prvi virtualni safety car. Njegov momčadski kolega Fukuzumi također je bio u šljunku u prvom krugu, ali on je uspio nastaviti.

U četvrtom krugu akcija se nastavila, a u šestom krugu vodstvo preuzima George Russell. U istom krugu dolazi i do drugog VSC-a na utrci zbog sudara momčadskih kolega iz MP Motorsporta, Merhija i Boschunga. Boschung je odustao, a Merhi nastavio sa slomljenim prednjim krilom.

Nismo dugo čekali i treći VSC, već u 11. krugu Arjun Maini zaustavlja akciju na stazi odustajanjem nakon izlijetanja.

U 13. krugu nastavila se akcija, a u 14. krugu krenuli su prvi ulasci u bokseve. Prvi od vodećih u boksevima bili su Norris i Aitken, dok su ostali iz vrha čekali desetak krugova duže jer su oni startali na mediumu za razliku od spomenutog dvojca.

U 25. krugu u boks je ušao Albon nakon što su ga na stazi prestigli de Vries i Ghiotto, a u istom krugu u boks su otišli Russell i de Vries. De Vries je bio odmah iza Russella, ali Britanac je uspio zadržati poziciju.

Posljednji incident dogodio se u 28. krugu kada je Louis Deletraz udario u Seana Gelaela na kočenju za prvi zavoj te tako izbacio obojicu iz utrke. Tad smo imali četvrti i posljednji VSC na ovoj utrci, a on je trajao sve do 32. kruga. S obzirom da u F2 vozači ne smiju na obveznu promjenu guma tijekom VSC-a, Artem Markelov i Nirei Fukuzumi morali su dotad čekati na promjenu guma. Markelov je izašao iz boksa kao osmi te je nakon velike borbe s momčadskim kolegom Makinom zadržao tu poziciju i pole position za sutrašnju sprint utrku.

Zbog svih incidenata i virtualnih safety cara tijekom utrke, ona se nije vozila punih 37 krugova, već je odvožen jedan krug manje. Tri minute prije isteka vremena se umjesto broja krugova na prijenosu pojavilo odbrojavanje.

Vrijedi spomenuti da je pobjednik George Russell pod istragom zbog bizarnog incidenta iz sedmog kruga kad je pod VSC-om tijekom vožnje iz bolida bacio bocu s vodom koja se otkinula sa svog mjesta. Momčad mu je kratko javila da je smije baciti, no stigla je obavijest sudaca o istrazi. Bilo bi uistinu bizarno kad bi tako nešto oduzelo pobjedu Britancu.

Sprint utrka vozi se sutra u 11:30!

VozačMomčadZaostatak
1G. RussellART Grand Prix –
2N. de VriesPERTAMINA PREMA Theodore Racing1.036
3L. NorrisCarlin1.760
4L. GhiottoCampos Vexatec Racing5.714
5A. AlbonDAMS6.098
6J. AitkenART Grand Prix8.214
7S. Sette CâmaraCarlin9.830
8A. MarkelovRUSSIAN TIME20.857
9T. MakinoRUSSIAN TIME23.950
10A. FuocoCharouz Racing System25.289
11N. FukuzumiBWT Arden29.150
12R. NissanyCampos Vexatec Racing36.719
13R. MerhiMP Motorsport58.771
14N. LatifiDAMS1 krug
S. GelaelPERTAMINA PREMA Theodore Racing
L. DeletrazCharouz Racing System
A. MainiTrident
R. BoschungMP Motorsport
M. GüntherBWT Arden
S. FerrucciTrident

Komentiraj

2 komentara

  1. Multi 21 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Zasto si Markelov uvijek zasere utrku katastrofalnim kvalifikacijama


    0

    0
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...