Druga uzastopna pobjeda u F2 za Russella na glavnoj utrci u Španjolskoj!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 4 min 2 komentara

ART-ov vozač i Mercedesov junior, George Russell uzeo je pobjedu na glavnoj utrci Formule 2 na Circuit de Barcelona-Catalunya nakon što je prije dva tjedna ostvario prvu pobjedu u karijeri u sprint utrci u Bakuu.

Na podiju mu se pridružio Premin Nyck de Vries, a treći je bio Lando Norris koji je vozio na drugačijoj strategiji od prvog dvojca.

Dobra vijest za vozače Formule 2 je da su problemi s kvačilom koji su na prošle četiri utrke uzrokovali masovna zaustavljanja na startu sada rješeni. Svi koji su bili na startnom gridu uspjeli su pravovremeno krenuti s njega, a tamo je bilo 19 vozača jer Santino Ferrucci koji je trebao biti zadnji nije uspio ni doći do grida.

Polesitter Albon koji je uoči ove utrke napokon dobio ugovor za cijelu sezonu s DAMS-om imao je loš start te je pao na četvrto mjesto. Vodstvo je preuzeo Nyck de Vries ispred Russella i Ghiotta.

Max Gunther odustao je nakon što se izvrtio na izlasku iz drugog zavoja, a zbog tog incidenta imali smo prvi virtualni safety car. Njegov momčadski kolega Fukuzumi također je bio u šljunku u prvom krugu, ali on je uspio nastaviti.

U četvrtom krugu akcija se nastavila, a u šestom krugu vodstvo preuzima George Russell. U istom krugu dolazi i do drugog VSC-a na utrci zbog sudara momčadskih kolega iz MP Motorsporta, Merhija i Boschunga. Boschung je odustao, a Merhi nastavio sa slomljenim prednjim krilom.

Nismo dugo čekali i treći VSC, već u 11. krugu Arjun Maini zaustavlja akciju na stazi odustajanjem nakon izlijetanja.

U 13. krugu nastavila se akcija, a u 14. krugu krenuli su prvi ulasci u bokseve. Prvi od vodećih u boksevima bili su Norris i Aitken, dok su ostali iz vrha čekali desetak krugova duže jer su oni startali na mediumu za razliku od spomenutog dvojca.

U 25. krugu u boks je ušao Albon nakon što su ga na stazi prestigli de Vries i Ghiotto, a u istom krugu u boks su otišli Russell i de Vries. De Vries je bio odmah iza Russella, ali Britanac je uspio zadržati poziciju.

Posljednji incident dogodio se u 28. krugu kada je Louis Deletraz udario u Seana Gelaela na kočenju za prvi zavoj te tako izbacio obojicu iz utrke. Tad smo imali četvrti i posljednji VSC na ovoj utrci, a on je trajao sve do 32. kruga. S obzirom da u F2 vozači ne smiju na obveznu promjenu guma tijekom VSC-a, Artem Markelov i Nirei Fukuzumi morali su dotad čekati na promjenu guma. Markelov je izašao iz boksa kao osmi te je nakon velike borbe s momčadskim kolegom Makinom zadržao tu poziciju i pole position za sutrašnju sprint utrku.

Zbog svih incidenata i virtualnih safety cara tijekom utrke, ona se nije vozila punih 37 krugova, već je odvožen jedan krug manje. Tri minute prije isteka vremena se umjesto broja krugova na prijenosu pojavilo odbrojavanje.

Vrijedi spomenuti da je pobjednik George Russell pod istragom zbog bizarnog incidenta iz sedmog kruga kad je pod VSC-om tijekom vožnje iz bolida bacio bocu s vodom koja se otkinula sa svog mjesta. Momčad mu je kratko javila da je smije baciti, no stigla je obavijest sudaca o istrazi. Bilo bi uistinu bizarno kad bi tako nešto oduzelo pobjedu Britancu.

Sprint utrka vozi se sutra u 11:30!

Vozač Momčad Zaostatak
1 G. Russell ART Grand Prix  –
2 N. de Vries PERTAMINA PREMA Theodore Racing 1.036
3 L. Norris Carlin 1.760
4 L. Ghiotto Campos Vexatec Racing 5.714
5 A. Albon DAMS 6.098
6 J. Aitken ART Grand Prix 8.214
7 S. Sette Câmara Carlin 9.830
8 A. Markelov RUSSIAN TIME 20.857
9 T. Makino RUSSIAN TIME 23.950
10 A. Fuoco Charouz Racing System 25.289
11 N. Fukuzumi BWT Arden 29.150
12 R. Nissany Campos Vexatec Racing 36.719
13 R. Merhi MP Motorsport 58.771
14 N. Latifi DAMS 1 krug
S. Gelael PERTAMINA PREMA Theodore Racing
L. Deletraz Charouz Racing System
A. Maini Trident
R. Boschung MP Motorsport
M. Günther BWT Arden
S. Ferrucci Trident

Odgovor

2 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Zasto si Markelov uvijek zasere utrku katastrofalnim kvalifikacijama


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.