Hamilton: Ferrari skriva brzinu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Mercedesov vozač Lewis Hamilton tvrdi da je Ferrari skrivao pravu brzinu na današnjim slobodnim treninzima, te očekuje znatno bolju formu od njih već sutra na posljednjem treningu.

Mercedes je danas bio uvjerljiv – Valtteri Bottas na prvom, a Lewis Hamilton na drugom treningu. Ferrari je u prošle tri utrke osvojio tri pole positiona sa Sebastianom Vettelom, ali su ovdje bili najsporiji od top 3 ekipe.

Na prvom treningu kasnili su gotovo cijelu sekundu, a na drugom je taj zaostatak bio 3 desetinke sekunde. Ipak, Hamilton se ne da zavarati.

“Još uvijek mislim da je vrlo blizu. Nisam siguran gdje je danas nestala Ferrarijeva brzina, ali vjerojatno je skrivaju. Sutra će se to pokazati.”

“Red Bull je očigledno bio vrlo blizu mog tempa. Mislim da će opet biti tijesno između top 3 ekipe.”

“Zaista ne mogu sad reći tko je najbrži. Ne znamo koliko je tko imao goriva, možda netko nije sastavio idealan krug ili tako nešto. Sutra ćemo dobiti puno bolju sliku o svemu.”

Timski kolega Valtteri Bottas ima slično mišljenje:

“Stvari se zaista vrlo brzo mogu promijeniti od petka do subote. Znamo da će Ferrari biti tu, a i Red Bull izgleda brzo.”

Vettel: Nadogradnje funkcioniraju

Sebastian Vettel kaže da je danas maksimalno pritiskao, te da promjene preko noći neće doći “tek tako”:

“Uvijek pokušavate ići maksimalno brzo koliko možete. Inače možemo pronaći nešto brzine preko noći, pa ćemo to isto pokušati i ovaj put. Međutim, to ne ide tek tako, moramo se dobro namučiti za to.”

“Možemo se poboljšati. Znam da ima još malo u bolidu i još malo u meni da se sve sastavi. Trebalo bi biti OK sutra, a ne znam gdje ćemo završiti. Može biti P1 ili P6.”

Vettel kaže da su donesene nadogradnje funkcionirale, uključujući i sporni retrovizor montiran na halou:

“Bolid je OK, nadogradnje funkcioniraju, mogu osjetiti da je bolid bolji. Najveća promjena je na gumama – one su puno drukčije.”

“Mislim da će utrka biti zanimljiva, ako ništa onda zbog guma. Imamo toliko različitih guma ovog vikenda, a obzirom da imaju tanji sloj – puno više klize po površini i osjećaj je drukčiji.”

[donacija]


Odgovor

2 komentara

  1. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    Ferrari .0,4s brži za pole. 1 i 2 pozicija



    24
    14

    10
  2. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    zanimljivo će biti za vidjeti….stari motor i novi motor u duelu. kimi naprijed ili vettel nije pitanje osim u slučaju momčadskih naredbi. da li je kimi stavljen u drugi plan zbog kraja ugovora ili kimi može postati prvakom ove godine?



    4
    3

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.