Renault razočaran jer su ih Ferrari i Mercedes nadmudrili

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Renaultov glavni tehnički inženjer Bob Bell kaže da je razočaran što njegova momčad nije više napredovala preko zime, a razlog tome je jednostavan – nadmudrili su ih u Ferrariju i Mercedesu.

Francuska ekipa je trenutno peta u poretku konstruktora, tri boda iza McLarena koji također koristi njihove motore, ali Bell kaže da napredak Renaulta nije bio onoliki koliki su se nadali.

“Rekao bih da smo razočarani što nismo više u poretku. Nadali smo se da ćemo dobiti malo vremena u odnosu na top tri ekipe, ali nismo.”

“Ako išta – oni su se pomakli još više ispred.”

“Jednostavno nismo napravili dovoljno dobar posao. Nismo bili pametni kao oni preko zime u razvoju i dizajnu bolida.”

Razmak između pole vremena i “najboljeg od ostatka” se povećao u Australiji i u Bahreinu u odnosu na prošlu godinu, ali je u Kini bio manji.

Bahrein je jedina utrka koja se može usporediti do kraja, obzirom da nije bio sigurnosnog automobila. Najbolji od ostatka na toj utrci bio je Pierre Gasly u Toro Rossu koji je bio 7,9 sekundi iza svog ekvivalenta prošle godine.

Renault je očigledno napredovao na početku svoje treće godine u novoj eri Formuli 1, a također imaju i pozitivan trend u kvalifikacijama.

Utkra Zaostatak za pole (2018.) Zaostatak za pole (2017.) Promjena
Australija 2.918% 3.532% -0.614%
Bahrein 1.833% 1.209% +0.624%
Kina 1.577% 2.075% -0.498%

“Renault RS18 je malo teži nego smo se nadali. Ipak, mislim da postoji razumna šansa da sustignemo zaostatak čisto zato jer oni ispred nas ne mogu zavijek napredovati istim tempom.”

Kaže da je “relativno zadovoljan” performansama bolida u odnosu na McLaren koji ove godine ima puno problema u kvalifikacijama. No, život im otežavaju ekipe koje su uskrsnule ove godine poput Toro Rossa ili Haasa.

“Očigledno, brinuli smo se o McLarenu kad su tek uzeli naš motor. Oni su jako dobri u razvoju kroz sezonu da nadoknade bilo kakve eventualne gubitke koje imaju na početku sezone.”

“Bit će zaista, zaista neizvjesna bitka. Nadali smo se da ćemo biti malo više u poretku na početku sezone, ali ovo nije precizna znanost, nikad ne možete znati što će se dogoditi,” zaključuje Bell.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.