Vozači o stazi u Bahreinu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Marcus Ericsson

“Ova staza ima drukčije izazove, a jedan od njih je pijesak oko staze. Ovisno o vjetru i vremenskim uvjetima to može biti ključni faktor.”

“Po sredini kruga imamo jedan vrlo tehnički lijevi zavoj koji je jedan od najtežih u sezoni. Također pruža priliku za pretjecanje kojoj se radujem.”

Sebastian Vettel

“Većina staze je mješavina pravaca i jakog kočenja. Prvi zavoj je jako uzak i morate stisnuti bolid u drugi zavoj. Peti, šesti i sedmi zavoj su zapravo jako lijepi, to je zahtjevna sekcija.”

Esteban Ocon

“Ova staza može biti užitak kad vam je bolid dobar. Posebno su mi dragi peti, šesti i sedmi zavoj jer su tako brzi i onda ste odmah u zoni jakog kočenja za 8. zavoj. Teško je jer dođete s velikom brzinom i lako je napraviti pogrešku, otići preširoko.”

Max Verstappen

“Staza je vrlo tehnički zahtjevna. Imate neke sporije zavoje i onda završite u nekim jako brzim, što ju čini zabavnom stazom. Uvijek je lijepo voziti pod noćnim uvjetima jer nemamo puno prilike za to tijekom godine.”

Romain Grosjean

“Volim voziti u Bahreinu, ovo je jedna od onih staza na kojima postoji puno prilike za pretjecanje, što je sjajno. Očigledno, tu su zavoji 1, 3, 11, 15 – svi od njih čine ovu stazu jednom od najboljih za utrkivanje.”

“Definitivno je lakše naći točke kočenja u Bahreinu nego u Monaku ili Singapuru. Znate da ćete imati izletnu zonu ako promašite kočenje i jednostavno ćete otići ravno i pokušati opet u idućem krugu. Neke ulične staze nemaju tu mogućnost i završite u zidu. To je malo lakše kad se naviknemo i pronađemo limit.”

Carlos Sainz

“Staza može biti teška za kočnice, a neke točke kočenja se čak i mijenjaju tijekom vikenda. Uvijek je cool utrkivati se noću pod svjetlima.”

Sergio Perez

“Staza u Bahreinu često pruži dobro utrkivanje. Još se sjećam bitke s Jensonom Buttonom dok smo bili kolege 2013. godine. Konfiguracija staze omogućava bitku kotač uz kotač. Ako izgubite poziciju u prvom zavoju, možete se boriti kroz drugi, treći i četvrti.”


Odgovor

5 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Među dražim Tilkedromima



    10
    10

    0
  2. Kimi Raikkonen
    bobo Prikaži

    Kimi, Vaš komentar na stazu: Blaah….



    11
    9

    2
  3. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Bahrein – staza koja nikad ne razočara..
    tu sigurno nećemo gledati 4 pretjecanja.. Max će zbog toga najviše biti sretan :D



    7
    7

    0
  4. OnlyAlonso Prikaži

    Meni osobno jedna od boljih staza u kalendaru,jako dobra za pretjecane i duele…



    1
    1

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.