Bottas: Novi dijelovi su odlično funkcionirali

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 1 min 1 komentara

Valtteri Bottas, Williams

Iza Valtterija Bottasa je još jedna sjajna utrka. Nakon što je u Bahreinu uspio zadržati Ferrari Sebastiana Vettela iza sebe, danas je to uspio nad Kimi Raikkonenom, koji nije uspio naći načina kako preteći svog sunarodnjaka. Bottas je ovim četvrtim mjestom preskočio svog momčadskog kolegu , Felipea Massu, te zasjeo na 5. mjesto u ukupnom poretku. Sada ima 10 manje od četvrtoplasiranog Raikkonena. Nakon 5 prvenstvenih utrka, Williams je treća momčad u poretku, s 50 bodova manje od Ferrarija, ali i 50 više od Red Bulla.

“Novi dijelovi na bolidu su odlično funkcionirali. Mislili smo da nam ova staza neće odgovarati, no upravo nam je njena konfiguracija pomogla da zadržimo Kimija, ali i unaprijeđenja su dosta poboljšala auto. Sada mnogo bolje iskorištavamo mekane gume, dok smo se s tvrđom mješavinom mučili. No, i ostali su timovi imali problema s njima, tako da nas to ne zabrinjava. Krećemo se u dobrom smjeru. Mercedes i Ferrari su brži od nas, ali nadamo se da ćemo biti konkurentniji u drugom dijelu sezone.”


Odgovor

1 komentar

  1. Kush Prikaži

    To znači da Smedley dobro radi svoj posao, on je prelaskom u Williams unaprijeđen u voditelja odjela za performanse.
    Bio mi je simpatičan još kao Massin trkaći inženjer, i bilo mi je drago kad je s prelaskom dobio i višu funkciju, i to vrlo odgovornu, stoga mi je drago da je moj instinkt bio ispravan, jer je u Ferrariu bio u dijelu garaže koja je uvijek dobivala manje pažnje, ali i tada je u svakom intervjuu bio odmjeren i realan, ali pozitivan, što reći, osim da kvaliteta prije ili kasnije mora isplivati, a Frankovoj momčadi se sve posložilo – dobar sponzor, izbor motora, dobra vozačka i kadrovska postava, pa nečudi da su tu gdje jesu, i teško da će ih itko stići ove godine, iako imaju više novca, ali isto tako je teško da će oni još napredovati u poretku, ali biti ispred dvije od 4 tvorničke momčadi je izvrsno, a bježe im samo timovi koji imaju sve pod jednim krovom.
    I kao šećer na kraju – imaju estetski najljepši auto otkad je Martini došao, a dokle god su često u kadru nema razloga otići, i mogu birati vozače po svom nahođenju, a to je ogroman bonus, zapravo kako to obično i biva – jedno povlači drugo, a oni su pogodili dobro u ovoj novoj eri, vjerujem i više nego su se mogli nadati, iako je tu zasluga i na velikim igračima koji su zabrljali :)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.