Gasly: Hondin se motor samo ugasio

Vijesti

Toro Rossov Pierre Gasly bio je razočaran nakon što se njegov Hondin motor ugasio tijekom prve utrke sezone na VN Australije.

Krenula je nova sezona, ali japanski proizvođač pogonskih jedinica nastavlja sa svojim običajima. Ovog puta žrtva je bio Gasly koji je morao odustati zbog defekta na Hondinom motoru.

Gasly kaže da je izgubio svu snagu i da mu je bilo rečeno da ne pokušava vratiti bolid u garažu.

“Nisam imao dobar početak sezone,” komentirao je Francuz.

“Nakon 12. zavoja motor se samo ugasio, zatim se ponovno upalio, ali sam bio spor i nisam mogao promijeniti brzinu. Pokušao sam se vratiti u boks, ali mi je bilo rečeno da se zaustavim.”

“Zaista šteta, pogotovo zato što nismo imali problema na testiranjima. Mislim da su svi u momčadi razočarani zbog ovih poteškoća, ali moramo gledati pozitivne stvari i učiti od negativnih kako bi se vratili jači u Bahreinu.”

Gaslyjev momčadski kolega Brendon Hartley također nije imao utrku za pamćenje, završivši na posljednjem mjestu.

Talijanska je momčad nakon utrke potvrdila da se radilo o problemu s pogonskom jedinicom.

“Možemo potvrditi da je Gasly morao odustati zbog problema s motorom.”


Odgovor

20 komentara

  1. RenaultSport Prikaži

    All systems are NOT Woking :D



    30
    29

    1
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ipak motor.
    Bumerang…… :chill:



    8
    7

    1
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Zasto je MotoGP bolji i oko ovoga pomaze slabjim momcadima trebali bi hondi dati sezonu 2 da imaju pravo na koji motor vise ili bar dati 5 l/h vise Ducatiu je npr u pocetku dali litru vise od ostatka dok ne budu konkurentiji a nakon toga ista pravila za sve.



    4
    2

    2
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Vjerojatno si u pravu, ali ako me memorija dobro služi 2015. dok je još onaj token sustav bio u upotrebi Honda je tada dobila 9 tokena za dodatne nadogradnje (uz to što su bili neograničeni 2013. i 2014. kada su radili na motoru) dok su ostali morali balansirati sa ostatkom tokena jer su ih trošili na regularne nadogradnje prije početka sezone.



      14
      14

      0
    • Nigel Mansell
      The Simpsons Prikaži

      Mogli bi dati svima osim Mercedesu. Danas samo slučajno nisu pobjedili.
      Nek mogu svi primirisat Mercedesovom party-u. I drugi bi se zabavljali.
      I kakva je zabava kad ti na party dođe samo kolega sa posla?



      22
      20

      2
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Znamo da vaša Honda i dalje radi….
    https://youtu.be/8ac0xBIXikQ
    @Zeko oprosti, bilo je jače od mene
    Žao mi je što se nastavlja ova agonija ali moramo se malo šaliti.



    15
    15

    0
  5. kreso Prikaži

    Ma jel moguce…steta sto ih je Mcl ostavio..a mogo je imat divno predsezonsko testiranje a ne katastrofu sa Renaultom..



    42
    40

    2
  6. OnlyAlonso Prikaži

    Evo njih opet u problemima a sezona je tek pocela,e moj Toro roso,naplakat cete se vi…predsezonska testiranja kao odlicna kad je dosla utrka i kad se treba motor odvrnut on kihne ? standardno ali zalosno…i jos DNF i zadnji u poretku…a sta je Alonso govorio ??



    23
    19

    4
  7. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    @SasaSaki

    Prika neznam jeli se sjecas ovoga https://www.f1puls.com/25873/gotov-prvi-dan-vettel-najbrzi-mclaren-u-problemima/

    …ugl, prvi dan drugih predsezonskih testova ono kad se McL pokvario po ko zna koji put, a Torro Rosso na twiteru objavio “All systems WOKING”, ja sam rekao da ce ih McLaren bodovno pomesti svakako na kraju sezone, i da bi se McL mogao sjetiti TR malo na twiteru nakon svega, tu je bilo pljuvanja po meni, cak si ti rekao da bi Red Bull sa Hondinim motorom otresao McL, nasto sam se ja grohotom nasmijao. Vidim nema te danas na portalu znalce ;)



    8
    7

    1
    • Red Bull
      Onomatopeja Prikaži

      Neznam za tog SasaSaki ali evo ja cu ti odgovoriti.Hartli je zavrsio trku bez ikakvih problema sebi je nabio jedno 40 sec. zbog ulaska u boks vise jer je imao kontakt sa nekim.Jeste da je crkao taj Mgu-H kod Gaslija i da je Honda jos daleko od pouzdanosti koja se trazi ali ni Reno nije bas u puno boljem izdanju sto se perfomansi tice plus vidjecemo kolika je tu pouzdanost u nadolazecim trkama.Ipak se Reno motori nalaze u tri vrhunska tima i to je ono sto je ukopalo Hondu jer je radila samo sa jednim timom i moras to priznati.U svijetu automotosporta Honda ima titule i svim takmicenjima u kojim je ucestvovala i ti na ovom forumu pokazujes veliko nepostovanje prema jednom takvom gigantu pricajuci sa druge strane bajke o Renou koji je daleko od Mercedesa i Ferarija tacnije malo je blize njima nego Honda koja bar ako nista drugo zasluzuje respekt za upornost.
      I da i ja vjerujem da bi Red Bul bio brzi od Mclarena sa Hondom jer su daleko spremnija momcad.Mclaren neka zahvali Alonsu na ovoj iskoristenoj sansi koju je ugrabio u ovim okolnostima inace su realno jos daleko od Hasa a kamoli od Red Bula.



      6
      -1

      7
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        Gdje sam ja to pricao bajke o Renaultu, ja sam samo rekao cinjenicu koja ce se vidjeti i na kraju sezone, a to je da se McL i TR nemogu mjeriti, a TR njih sprda po twiteru ko kakve balavce. I mozes ti meni govoriti o Hondi sta oces, meni su isto dragi, a japance obozavam ko narod, ali vec 4 sezone oni nmg sloziti konkurentan motor brate mili. Em se najviše kvari, em je snagom naslabiji. Prika, mozes ti navijacki govoriti sta god hoces, ali Red Bull sa Hondom bi bio u sredini poretka, vjerojatno negdje oko moje najdraze ekipe.



        7
        6

        1
      • Bmw
        Kuki Prikaži

        Evo ti pa usporedi koliko je mocna ta honda s tim da sam namjerno stavio Van. za usporedbu zadnji stint vise od 1sec. po krugu…



        1
        0

        1

      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        Ok nebih se vise prepucavao.Ni Reno nije u stanju sloziti pobjednicki motor jer fakat da nije Red Bula pobjedu vidlo nebi.Evo ide Bahrein pa cemo imati jasniju sliku.Toro Roso je samo razvojni poligon Red Bula i opet ponavljam cujemo se posle Bahreina jedan Toro Roso je radio bez tehnickih problema ako izdrzi opet tako u drugoj trci znaci da ipak ima pomaka.Inace @Kuki tebi da kazem da sam ljubitelj tog znaka koji imas kao logo i da su me razocarali sto nisu usli u duel sa Mercom jer mislim da bi imali itekako sta da pokazu tako da sa te strane Honda je ipak pokazala da se neboji izazova i treba to postovati bez obzira na lose rezultate.



        4
        4

        0
      • Bmw
        Kuki Prikaži

        Ma ni ja se ne prepucavam samo kazem da je honda jos daleko tko je kriv najverovatnije i Mcl i honda nije islo i mozda je bolje ovako…sta se tice bmw nitko sretnije od mene da se opet vrate u f1…inace vozim bmw drugi odabir bi mi bio honda tako da stvarno nemam nista protiv njih…;-))



        1
        1

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.