Alonso: Bolid je spreman za novu sezonu

Izdvojeno

Fernando Alonso vjeruje kako je njihov novi MCL33 sto posto spreman za otvaranje sezone u Australiji.

Britanska je momčad ponovno imala vrlo zahtjevna predsezonska testiranja s mnogo tehničkih poteškoća. Dok Eric Boullier tvrdi da su pronašli uzroke za svoje probleme i ostaje oprezan oko starta sezone, Alonso kaže da je bolid spreman za prve kilometre u Melbourneu.

“Mislim da trebamo biti optimistični. Tijekom testova smo imali neke probleme s pouzdanošću, ali sada je to sve riješeno. Momčad je odradila nevjerojatan posao kroz posljednja dva-tri tjedna kako bi bolid  bio sto posto spreman za Australiju.”

“Biti u bodovima i blizu prvih pet  – mislim da je to najbolje što možemo napraviti na početku sezone. Trebamo dobar rezultat kako bi momčad dobila motivaciju i nastavila raditi za ostatak sezone.”

Alonso je zadnji put završio u top tri na VN Mađarske 2014. i trenutno se nalazi na brojci od 97 osvojenih postolja, a na pitanje postoji li mogućnosti da ove godine stigne do magične stotke, Španjolac je odgovorio:

“Mislim da je moguće. Top četiri je naš cilj, znamo da je Mercedes nešto dalje od ostalih i da dominira sportom zadnje četiri godine.”

“Ponovno su veliki favoriti uoči nove sezone. Međutim, tu su i Red Bull i Ferrari, a McLaren mora biti odmah iza njih.”

Alonso se osvrnuo i na domaciju Mercedesa. Kao i u doba velike Ferrarijeve ere krajem 90-ih i ranih 2000-ih, mnogi smatraju da dominacija njemačke momčadi škodi sportu, ali McLarenov vozač misli da ostale momčadi moraju podići svoju razinu.

“Uvijek je važno imati konkurenciju u bilo kojem sportu. Velika konkurencija i bliske borbe privući će više ljudi i učinit će prvenstvo zanimljivijim, ali ne mislim da je Mercedes krivac za trenutno stanje. Odradili su bolji posao od ostalih u zadnjih nekoliko godina i zaslužuju uspjehe.”

“Na nama ostalima je da se poboljšamo i podignemo razinu svoje igre u nadi da ih vrlo uskoro pobijedimo. McLaren je jedna od momčadi koja to može napraviti u budućnosti, u bliskoj budućnosti. Nadam se da je bliska budućnost čak i ova godina,” zaključuje Španjolac.


Odgovor

8 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nadam se da nece biti…

    “One of McLarens has stopped on the main straight. Safety car is going out. Coincidentaly, Toro Rosso just passed by broken McLaren.”



    18
    13

    5
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ja sam tvoj navijač, ali ovo ide u onu domenu……. bla, bla, bla, truć…..

    Vozi i šuti…. nije do tebe, ako su Zak Brown i njegove više sile uhebalu McLaren…..



    16
    11

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.