Wolff upozorio Liberty: Ako se ne dogovorimo oko zajedničkih ciljeva – odvajanje je realna mogućnost

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 18 komentara

Tik uoči početka prvog ovogodišnjeg GP vikenda Toto Wolff je poslao poruku upozorenja vlasnicima sporta Liberty Mediji rekavši da je odvojena serija vrlo realna mogućnost, kao što je realna i Ferrarijeva prijetnja o odlasku nakon 2020. godine.

Wolff je već nekoliko puta pružio podršku Marchionneu kojeg se sve manje uzima za ozbiljno po pitanju takvih prijetnji. No, Mercedes u ovom slučaju govori istim jezikom kao Ferrari.

“F1 treba Ferrari više nego Ferrari treba F1.”

Toto Wolff

“Mogućnost da radimo nešto drugo je također realna. Moglo bi se dogoditi ako ne uskladimo naše vizije.”

“Marchionne ima jasnu viziju što bi Formula 1 trebala predstavljati za Ferrari, a to je čisti sport koji nije platforma za šoping. Ja bih izričito htio upozoriti sve dioničare sporta da ga ne pokušavaju provocirati.”

“Slažem se s većinom stvari koje Sergio kaže jer Formula 1 ima određeni DNK i to je sport koji se treba držati svojih korijena. Nemojte se igrati sa Sergijom Marchionneom. Formula 1 treba Ferrari više nego Ferrari treba Formulu 1,” upozorava Wolff.

Ovo nije prvi put da je Wolff javno podržao Marchionnea, ali također ističe da želi izbjeći odvajanje u novu seriju.

“Dat ću sve od sebe da uskladimo vizije među sobom, nađemo konsenzus i prihvatimo kompromis.”

Odabir vremena za ovaku poruku je također zanimljiv. Sezona tek počinje, ali političke igre i borbe oko pozicija uoči promjene pravila na kraju 2020. nastavljaju se punom parom.


Odgovor

18 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    svatko bi poželio vuka za druga!



    20
    19

    1
  2. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Toto sa ovom izjavom si sad uvrijedio sve pljuvače Ferraria u Hrvatskoj. Ne bih ti bio u koži kad dođeš na ljetovanje kod nas.
    Pa da netko iz Mercedesa da takvu izjavu da Formula treba Ferrari više nego Ferrari njih NEOPROSTIVO.



    14
    -18

    32
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Zasto bi to bilo tako?
      Ja navijam za Mercedes i nakon ovog Herr Wolf mi je jos drazi, odnosno, potvrdio je jos jednom da kaze ono sto misli. Ja se s njegovim misljenjem ne slazem, imam svoje koje je suprotno. A sad… cije je misljenje “točno” odgovoriti ne moze niko, dok se ne dogodi odvajanje.



      3
      1

      2
      • Ferrari
        ferrari1984 Prikaži

        Totto Wolf je veliki gospodin… Sa ovom izjavom se vidi da cijeni Ferrari i da u duhu sporta i utrkivanja zeli jakog Ferrarija…

        Ferrari je F1. Bez Ferrarija to nebi bilo to i Totto to jako dobro zna…



        2
        2

        0
  3. Charles Leclerc
    reso20 Donator Prikaži

    Čudo kako se drže Mercedes i Ferrari. Koja je to ljubav ?



    14
    14

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa utrkivanje i konkurencija je jedno a interesi drugo. Ako netko nema interesa u onom na sto trosi 400-500mil eura u godini normalno je da razmislja o necem drugom. Oni su proizvodaci koji gledaju da ono sto rade u F1 prenesu na svoju proizvodnju jednog dana. Ako to nije moguce takvo natjecanje im je samo beskorisno opterecenje i utrkvianje za prestiz. U tom slucaju je to malo preskup sport i podrzavam ih u tome.



      10
      8

      2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Zajednički interes je da su proizvođači motora, pa su prema tome zainteresirani za slobodu razvoja motora, a ne put prema standardizaciji.

      Za razliku od njih McLaren, RB, Williams, Sauber, Haas, TR, FI… ne bi imali ništa protiv da su motori standardni – jedna briga manje.



      5
      5

      0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ako Ferrariju i Mercedesu ne budu pasali novi uvjeti moguca je nova serija vrlo lako. I ne kuzim zasto bi itko bio vlasnik nekog sporta. Na taj nacin odrzavanje utrka bi bilo jeftinije a i moguce da bi prijenosi i ulaznice bile povoljnije jer ne bi bilo bernia/liberya koji zele lovu za organizaciju svega vecu nego sto sve ekipe uprihode u sezoni. A da nenapominjem da bi lako mogli povuci pokoju ekipu sa sobom u tu seriju i F1 bi vrlo lako nakon toga bila na rubu opstanka. Bez Ferrarija mozda ali Ferrari u paketu s jos jednom ekipom ala Mercedes Red Bull ili McLaren ovu f1 salje u povjest ako odlice otici. A sami bi vjerovatno i napravili bolja pravila i zanimljivije utrke od ovih koji donose pravila u f1.



    14
    14

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Liberty M je vlasnik komercijalnih prava. Dakle, oni naplaćuju TV prava, reklame uz stazu, naknade od organizatora za organizaciju utrke…. Svu tu lovu stave na hrpu i onda 32% sebi uzmu i ponešto potroše na svoje kompanije koje se time bave, a ostatak vrate momčadima kroz razne nagrade (za usporedbu Apple Store uzima 30% od developera).

      Gdje je tu problem?

      Pa problem je u tome da je F1 skupo prodana, pa se, dakle, očekuje da ima velike profite. Ako počne značajno manje naplaćivati stazama, neće moći podijeliti momčadima puno novaca, jer mora imati profit na svoju investiciju…. Kad bi momčadi dobivale manje novca to bi potpuno zaklalo Sauber, Haas, FI, Williams, a možda i McLaren.

      Nema nikakve potrebe da manje naplaćuje stazama, ovaj svijet je pun onih koji iz raznih razloga mogu potrošiti gomilu tuđih novaca za 15 minuta globalne televizijske slave – broj utrka se ne smanjuje nego samo raste….


      0
      -2

      2
    • Alfa Romeo
      Alfa707 Prikaži

      Sve se vrti oko novca! Berbi je uzeo lovu al on ju je zaradio na sreći i talent da prepozna pravu priliku,a i kad je trebalo malo prodrmat. F1,pa i ulozit bio je tu!
      L.M-i je samo do što više i više i opet još para(moje mišljenje)


      0
      0

      0
  5. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    !!

    Nemojte se igrati sa Sergijom Marchionneom. Formula 1 treba Ferrari više nego Ferrari treba Formulu 1,” upozorava Wolff.



    2
    2

    0
  6. Alfa Romeo
    Alfa707 Prikaži

    Tvrdim da će pravi obožavatelji nadmetanja ubrzo žaliti za Bernijem!!!
    Na žalost brzo.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.