Todt podržava proširenje kalendara utrkama u Argentini i Vijetnamu

Vijesti

Zvonko Vasilj

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Predsjednik FIA-e Jean Todt bi bio sretan kada bi se F1 kalendar dodatno proširio s utrkama u Argentini i Vijetnamu.

Liberty Media radi na tome da se trenutni kalendar u budućnosti proširi na čak 25 utrka. Ove sezone prvenstvo će biti održano sa 21 utrkom na kalendaru, i to nažalost bez VN Malezije, ali novost je povratak VN Francuske i VN Njemačke.

Već neko vrijeme slušamo špekulacije o novoj utrci u Vijetnamu koja bi trebala biti ulična utrka u gradu Ho Ši Minu, a govori se i o povratku F1 u Argentinu, prvi put nakon 1998.god. Todt podržava ideju o povratku VN Argentine, upravo zbog njezine povijesti i položaja.

“Čuli smo o potencijalnoj novoj utrci u Argentini, jako bih volio ponovo vidjeti F1 u Argentini, ta zemlja ima jak značaj za motosport. Fangio i Reutemann su heroji utrkivanja u Argentini. U Latinskoj Americi, Argentina je najbolji izbor za održati utrku Formule 1.”

“Volio bih vidjeti novu utrku u Aziji, i to u Vijetnamu. To je zemlja u razvoju, i bilo bi odlično dovesti Formulu 1 u takvu zemlju. Ako možemo posložiti sve stvari – zašto ne.”

Zajedno sa spomenutim utrkama u Argentini i Vijetnamu, spominje se i nova utrka na Floridi u Miamiju, koja bi čak mogla ući u kalendar 2019. godine. Iako se spominje dosta utrka, Todt je zadovoljan ovogodišnjim kalendarom.

“Trenutno imamo 21 utrku, jako dugo smo u kalendaru imali samo 19 ili 20 utrka. Dobra stvar je što se stvaraju spekulacije o novim utrkama, a još bolja stvar je povratak Francuske i Njemačke sigurna stvar. Ove godine kalendar izgleda odlično.”


Odgovor

1 komentar

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Kvantiteta nemora nužno značiti i kvalitetu.. Neznam ali zvuči mi malo prenatrpano sa 25 utrka.. Mislim obožavam utrke naravno ali nisam siguran da je to dobra ideja.. Ali dobro nek rade svoj posao.. Uvjek treba isprobavati nove stvari.. Možda bude dobro…



    6
    4

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.