Stroll uvjeren da može predvoditi Williams ove sezone

Vijesti

Lance Stroll osjeća da je spreman za iskorak, odnosno predvođenje momčadi Williamsa nakon što se umirovio Felipe Massa, a stigao rookie Sergej Sirotkin.

Stroll je u Formulu 1 stigao prošle godine nakon dvije sezone u Formuli 3 i u svojoj debitantskoj sezoni je završio 12. u poretku vozača, a na tom putu je stigao do jednog postolja.

Kanađanin će ove sezone biti iskusniji vozač u britanskoj momčadi pošto Sirotkina tek očekuje prva utrka, a rezervni vozač Robert Kubica će čekati svoju priliku.

Najmlađi vozač u povijesti koji je startao iz prvog startnog reda te najmlađi rookie koji je stigao do postolja na pitanje je li spreman voditi momčad je odgovorio:

“Naravno, vjerujem da svi zajedno možemo dati svoj doprinos, uključujući i Roberta. Ima puno iskustva, a sada je i nekoliko puta vozio novi bolid. Mislim da ima dobru predodžbu gdje se možemo poboljšati i koje su naše slabosti.”

“Dakle, vjerujem da sa zajedničkim radom možemo pomoći momčadi na najbolji mogući način.”

Stroll je isprobao novi FW41 tijekom prošlotjednog testa u Barceloni, ali još uvijek ne predviđa gdje se momčad nalazi u odnosu na ostale momčadi.

“Vidjet ćemo gdje se nalazimo. Ako će bolid biti sposoban boriti se za bodove svakog vikenda, onda je sve moguće.”

“Postolje je uvijek moguće ako ste na pravom mjestu u pravo vrijeme. Očito je da postoje razlike između bolida i momčadi, to nije tajna. Sve se svodi na to gdje ćemo biti u poretku i odande ćemo onda krenuti dalje.”

“Ako je bolid sposoban za osmo mjesto, onda želim izvući najviše iz njega i završiti osmi. Ako će bolid na početku sezone biti sposoban samo za 13. mjesto, onda to mora biti naš cilj.”

“No, bilo bi fantastično da možemo biti kompetitivni i da se ponovno mogu boriti za postolje. Ali, kao što sam već rekao, prvo moramo vidjeti gdje se nalazimo,” izjavio je Stroll.


Odgovor

27 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Više sam ja uvjeren u snagu tatinog novčanika…..



    7
    7

    0
  2. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Vidim da ljudima nije bas sjeo Stroll ali nije samo tatin novčanik zaslužan za njegovo mijesto. On ima poprilično dobre rezultate u nižim kategorijama čak i bolje od Verstspeena i mnogih boljih/iskusnijih kolega, a ako uzmemo u obzir par pehova za koje stvarno nije kriv ni statistika u f1 utrkama mu nije ništa lošija ili gora od drugih u svojim debitantskim sezonama.



    2
    -7

    9
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Koji su to pehovi bili?
      Isto tako rezultati u nižim kategorijama ništa ne znače…moraš se dokazati u F1…nisi došao tu učiti već pokazuješ što si naučio.

      Statistika govori da je bio miljama daleko od Masse…osim super sretnog podijuma u Bakuu on nije ničim oduševio.



      8
      6

      2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Odi gledaj sezonu od pocetka pa ces vidjet za koliko odustajanja je kriv a za koliko ne. I nisam rekao da je dobar u formuli vec da nije dosao u nju jer je totalni debil vec je imao dobre rezultate. Kako nista ne znace nize kategorije? Pa valjda je to glavni rooster i poligon da se proberu talenti? Sve u svemu njegova prva sezona u F1 nije nista gora ni losija od vecine drugih debitanata ali ljudi ga i dalje pljuvaju najvise zbog tatinog novca. Ljubomora cini cuda….



        4
        -1

        5
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        ne bi se ni ja složio da rezultati iz nižih kategorija ništa ne znače.
        naslov u evropskoj f3 je vrijedna titula…. a s druge strane vozio je svoju drugu sezonu za najbolji tim, maksimalno testirao. a što se tiče konkurencije…pa samo ću reć da je 2016. bila (barem) duplo jača.
        ali slažem se da mu prošla sezona nije bila nešto. u vrh glave osrednja. vidit ćemo je li se popravio.



        9
        9

        0
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Imao je i onaj britanski panj(Palmer) rezultate u nižim kategorijama pa niš od njega nije bilo.
        Glavni adut za dolazak u F1 danas je jaki sponzori i da te neko ime gura ako več nemaš sreće da nisi dio nečije trkaće akademije iako i to baš puno ne znači a to što si bio dobar u nekoj nižoj klasi je samo bonus.



        4
        3

        1
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        drugo mjesto u mrtovj (tadašnjoj) f2 i gp2 titula u četvtoj sezoni i nisu neki rezultati.



        3
        1

        2
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        I nisu neki rezultati a opet se probio do f1 ali je imao nekoga tko če ga gurati prema f1 (jaki britanski lobi).
        I to je to možeš imati tone talenta ako nemaš nitkoga iza sebe možeš se lagano jeb…
        PS: Još je čovijek imao jebenu klauzulu u ugovoru po kojoj su mu isplatili nekih 5 miliona da ga se riješe a čovijek nije bio ni za što kao vozač. Jebem ti logiku.



        3
        3

        0
      • avalon Prikaži

        07drogo .. uzalud ti trud da objasniš jer većina misli kako je samo tatin novčanik zaslužan za strollov ulazak u F 1 . vidiš da ni rezultati u nižim kategorijama nisu bitni ( sic ! ) za ulazak u F 1. da ih nije ima ( ka npr max ) pljuvali bi ga kako je u nižim kategorijama bija loš , a kad ih ima ( lance ima 3 od 3 = 100 % ) …. nisu važni . “fanovi” ne znaju ni za probleme na samom početku rookia koji su mu vjerovatno pomogli za samopouzdanje . jer nečeš ti problema … australija ( prva trka ) – kočnice , kina ( druga trka ) sudar za koji nije kriv isto ka i u bahreinu ( 3. trka ) , MC ( 6. trka ) kočnice … prvih 6 trka 4 odustajanja bez krivice vozača odlično za moral početnika . u 3. trci koju je završija je osvojia prve bodove ( neki su momčiću od 18 zamjerali šta se veselija PRVIM bodovima karijere i to pred svjom publikom !?!? ) , a u 4. ( baku ) u Q 8. na kraju 3. … kažu srića . naravno , on je kriv šta su se LH i SV “pokoškali” na stazi dok su kružili pod SC . znači u prve 4. završene trke u karijeri F 1 2 X je osvaja bodove da bi u sljedećoj ( austrija ) opet osvojia bod = u 3 uzastopno je osvaja bodove . italija , singapur , malezija su ponovno 3 u nizu i na kraju meksiko sa osvojenim 6. mistom = 8 bodova . 4 X u bodovima i to u vrime kad je williams počeja padat u formi .. pa neko drugi bi u tim okolnostima i pobjeđiva :) :) :) rezime … istina , zaostaja je za massom “masu” u Q ali … omjer iskustva kad je stroll u pitanju je nebitan jer stroll 0 sezona , 0 trka ( Q ) ,massa 15 sezona , 269 trka ( Q ). LS je u svojih završenih 15 trka osvaja bodove u njih 7 , razvikani max u 10 , odlični carlos takođe u 7 ( oba u rookie sezoni ) s tim šta je carlos ima 2 odustajanja više od strolla pa je zbog toga možda izgubija poneki bod . sirotkin nije dočekan blagonaklono ( jbg … uletija je umisto omiljenog kubice ) i srića šta mu je kolega LS kojeg se uz pereza ponajviše omalovažava …



        1
        -2

        3
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      @07drogo
      Dali iskreno misliš da bez tih silnih novaca bi dobio vozačko mjesto u ekipi? Čisto sumljam. Plus što su mu novci omogučili prednost pred drugim debitantima kroz povijest a to su privatna testiranja po stazama na kojima nije nikada vozio sve zahvaljujuči tatinom novčaniku. Jel to fer pa baš i nije.
      Para vrti gdje burgija neče uvijek bilo i uvjek će biti tako.



      2
      2

      0
      • Sebastian Vettel
        sf16-h Prikaži

        Mene ubije kad netko napise sumLJam. ??
        …I kad kaže JEL umjesto jer ?



        3
        1

        2
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Ako mogu neki saborski zastupnici pisati tako onda valjda mogu i ja :)



        3
        -1

        4
      • Sebastian Vettel
        sf16-h Prikaži

        Ma nisam neki grammar freak ali ovo me zapeče :D A naši zastupnici… jel nas čudi? :D



        1
        1

        0
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Nekad kad mi je dosadno upalim malo saborsku tv. To ti je nešto posebno. Imaš zabavu – komediju/tragediju -satiru žal-jad -palč sve u jednom.
        Kazališno-koncertna dvorana Lisinski je za njih kišna glista šta tamo svega možeš viditi, čuti i pročitati.
        Preporučam od srca.
        Hahahahaha.


        0
        0

        0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Iskreno ne… ali i drugi su imali poguranac… npr Verstapen je imao gore rez od njega a isto je imao veze… bio je nedavno neki tip objavio statistike i usporedbe krugova debitanta Strolla u odnosu na momcadskog kolegu i mnoge druge poznatije od njega i ispada po tome da uopce nije los. Ponavljam pogledajte i udporedite njegovu debitantsku sezonu i npr Raikkonenovu, Vettelovu i ostalih i usporedite razliku u brzini i osvojena mijesta pa cete i sami vidjet. Mislim da ga se najvise radi para pljuje a ima mnogo gorih koji su opstali i napravili nesto… da li ce to biti i slucaj sa njim ne znam



        1
        -1

        2
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Pa o tome i pričamo nema veze koliko si dobar ako nemaš poguranac što u vidu novca ili nekoga ili nečega trečeg šanse su ti gotovo nikakve.
        Jednostavno se sve svodi na i koliko jake veze imaš na marketing,reklame….. i tako je svugdje.
        Pogledaj Miočića i UFC nije im reklama i rade sve da ga skinu sa trona.


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        stroll je imao najveći zaostatak od svih momčadskih kvala duela.



        4
        4

        0
      • Sebastian Vettel
        sf16-h Prikaži

        Upravo to. Njegovi rezultati kad ih ovako laički gledaš djeluju sasvim u redu za debitanta, ali on u kvalifikacijama zaostaje konstanto sekundu iza masse. Ej, sekundu? I dok je massa na početku sezone završavao uredno u bodovima, ovaj je bio 10 mjesta iza. Kasnije ni bolid nije bio tolko konkurentan, pa massa približio plasmanima strollu, ne obrnuto.



        3
        3

        0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        U krivu si kad mislis da je to velik zaostatak za nekog tko ima 0 utrka i 0 sezona naspram Masse od 250+ utrka iskustva … ok ne volite ga a ni ja ali zeznuo bis se jer kad bis izracunao postotak vremena i zaostatka za kolegom naspram drugih debitanata kroz povijest vidio bis da nije tako los… necemo vise o njemu jer i meni dopizdi ovo naprijed nazad


        0
        -1

        1
      • Jenson Button
        the_HD Prikaži

        Ja se nebi bunio da meni netko plati da vozim u Formuli 1i tako mislim za sve vas.


        0
        0

        0
  3. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Stroll je truba od vozača, i sve dobro piše i objašnjava @blejky……

    @07drogo

    Di ćeš Strolla uspoređivati sa prvom sezonom Raikkonena i Vettela!? :facepalm:
    Dobro da nisi za usporedbu uzeo i prvu Alonsovu godinu u Minardiju….. po toj komparaciji Stroll bi ispao budući 10-struki svjetski prvak.

    Treba biti realan i spustiti se na zemlju.



    3
    3

    0
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Ti uopce ne kuzis sta sam ja htio rec… i zasto ne ga usporedit sa ostalima? Pa zato i postoji statistika… kad po vremenima ispadne da je bolji od nekog od njih kao sta i je to ne znaci da ce bit ko oni


      0
      -4

      4
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        …..statistika je banana, druže 07drogo….. da ne kažem goru usporedbu….. ti pomoću statistike uspoređuješ prvu F1 godinu super F1 finskog talenta sa Kanađinom dubokog džepa, tatinim sinom!?

        :facepalm:



        1
        1

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Usporedi onda i auta i konkurenciju u kojoj su debitirali. Ovaj je debitirao u četvrtom najboljem autu. I jedini uspjeh mu je sretno postolje u Bakuu.



        4
        3

        1
  4. Fernando Alonso
    AlOnSoF14 Prikaži

    Frajer sebe ne može predvoditi, kamoli da bude prvi vozac…



    2
    1

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.