Wolff: Ocon će nam biti u središtu pozornosti tijekom cijele sezone

Izdvojeno

Bez sumnje, Force Indijin Esteban Ocon prošle je godine odradio izuzetnu sezonu. Nakon što je s Manorom stigao u Formulu 1 sredinom 2016., Francuz je cijelu prošlu sezonu vozio za indijsku momčad i uspio nas iznenaditi svojim predstavama.

Ocon je kroz 2017. imao mnogo odličnih utrka, a mogli smo vidjeti i okršaje s iskusnijim momčadskim kolegom Sergijem Perezom u kojima se mladi Francuz nije libio pokazati zube. Force Indijin vozač je dio Mercedesovog programa mladih vozača već godinama, a iz njemačke momčadi uvjeravaju uoči Oconove druge pune sezone u Formuli 1 kako će pomno pratiti svaki njegov korak ove godine.

Potrebno je napomenuti kako Mercedes trenutno nema potvrđenog vozača za 2019. Od Lewisa Hamiltona se očekuje produljenje ugovora, ali Valtteri Bottas nije siguran pa bi priliku mogao dobiti Ocon. Stoga će, prema Toto Wolffu, ove godine biti zanimljivo pratiti performanse francuskog vozača.

“Estebanova prva puna sezona u Formuli 1 zajedno s Force Indijom bila je vrlo dobra, a sada ćemo vidjeti što ustvari može napraviti zbog toga što je upoznat sa svim stazama i dobro je integriran u svoju momčad. Mislim da će biti osobito zanimljivo pratiti ga ove godine,” objasnio je Wolff.

Još jedan vozač koji bi mogao pokucati na vrata Mercedesa sljedeće godine je Pascal Wehrlein koji je na kraju prošle godine izgubio mjestu u Sauberu. Wolff tvrdi da je šteta što je Nijemac napustio Formulu 1 zbog toga što je bio dobar kroz posljednje dvije sezone. No, šef Mercedesa vjeruje kako će Wehrlein dobiti priliku za povratak ukoliko odradi dobru sezonu u DTM-u.

“Formula 1 je vrlo okrutan svijet. Pascalu je išlo vrlo dobro zadnje dvije sezone. Jedini je osvajao bodove za Manor i Sauber, ali on je vozač koji gubi “vidljivost” kada se bori na začelju poretka. Ovo je težak sport, no imat će još jednu priliku u DTM-u ove godine. Još uvijek je naš rezervni vozač, igra važnu ulogu u našoj momčadi i s nešto sreće ponovno će dobiti priliku za pokazivanje svog talenta u Formuli 1,” zaključio je Austrijanac.


Odgovor

13 komentara

  1. Jenson Button
    the_HD Prikaži

    Ja mislim da će Bottas otići u Ferrari na kraju godine, a Wehrlein u Mercedes ili Ocon. Ali sljedeće godine ako se desi ovo ja mislim da je ovo Kimiu zadnja sezona u formuli 1



    11
    6

    5
    • Ayrton Senna
      FerrariF1 Prikaži

      Bottasov odlazak u Ferrari ovisi o Leclercu.. Ako Leclerc odradi dobru sezonu u Sauberu i rasturi Ericssona (u što sam uvjeren da hoće samo da se malo bolje uklopi u F1 bolid) mislim da će on biti zamjena za Kimija..



      11
      7

      4
      • Lewis Hamilton
        Alan Prikaži

        A kada je to Ferrari kroz povijest uzimao mogu reći “novaka” ?



        3
        1

        2
      • Jenson Button
        the_HD Prikaži

        Ili da ga stave u Haas da se još u fora u F1 bolid zato što je preveliki rizik ali ako se dokaže onda stvarno može otići u Ferrari. A onda će stvarno postati gusto na tržištu. I ako Ocon ili Wehrlein otiđu u Mercedes ili Leclerc u Ferrari onda diće Bottas.



        1
        1

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        što se tiče novaka uferrariju…hm…pada mi na pamet villeneuve, pa alesi.



        7
        7

        0
      • avalon Prikaži

        kad je alesi doša u ferrari ima je iza sebe 23 trke u tyrrell – u ;) “pravi” novaci koje je ferrari “uzima” su bili ascari , villeneuve , regazzoni , phil hill . moglo bi se reć da je i ickx bija novak jer je 1967. odvozija 2 trke za cooper da bi 1968. vozija za ferrari pa i hawthorn koji je 1952. vozija 5 trka za cooper da bi 1953./54. vozija isključivo ferrari . isključivo … zato jer je 1955. 2 trke vozija vanwall , a 3 ferrari . to angažiranje kako kaže Alan ( i pita se kad je to kroz povijest ferrari radija ) novaka se isplatilo jer je ascari donija ferrariu prve 2 titule ( 1952./53. ) , hawthorn 1958. donija ferrariu 4. vozačku titulu . e da i spomenuti novak phil hill 1961. donija ferrariu 5. vozačku titulu … i prvu konstruktorsku . od kroz povijest 15 vozačkih naslova 4 ( skoro 27 % ) su im ostvarili “novaci” koje ferrari nije uzima … valjda :) :)



        3
        3

        0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Okon -> Mercedes
    Werhlein -> Force India
    Ako dodje do toga da neko iz njihove skole zamjeni Botasa.

    Ako u ovoj sezoni padne Perez, vrlo velike sanse da Okon zavrsi u 2019 u Mercedesu.



    2
    -1

    3
  3. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Da, F1 je okrutan sport. Ako Bottas ove godine ne zadovolji u Mercedesu mogao bi izletiti iz F1 kompletno. Zamjena za Bottasa na žalost neće biti niko od mladih Mercedesovih vozača, ako Ricciardo odluči napustiti Red Bull. Tada bi se u Red Bull vratio Sainz, a Ferrari će vjerovatno uzeti Leclerca, ili ponovo produžiti sa Kimijem. Renault bi onda mogao uzeti Ocona umjesto Sainza. A Wehrlein bi možda imao mjesta u Force Indiji (a do tada bi Force India mogla pasti daleko izvan osvajača bodova…).

    Naravno Vuče, da će Wehrlein biti neprimjetan kad mu je dobri manager u dvije sezone uspio naći mjesto u dvije najslabije ekipe… Nađi mu bolje mjesto i pokazat će šta zna. Mislim, već je pokazao, ali ko obraća pažnju na ove zadnjake…



    7
    3

    4
  4. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Lako cemo mi za Ocona, Wehrleina a i Bottasa…
    Kad ce neko napokon reci da mu je Maldonado u fokusu? ☠



    6
    6

    0
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Mislim da ce Bottas odradit dovoljno dobar posao da ga zadrze na dulji periodi time ne vidim povratak Wehrleina, a niti skori izlazak Ocona iz FI. U RB i Ferrariju ce bit zanimljivo pratit sto ce bit s vozackom postavom u sljedecih par sezona



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.