Abiteboul: Renault ne može parirati Red Bullu i McLarenu prije 2019.

Renault je prošle sezone zabilježio skok od tri pozicije na ljestvici konstruktora u odnosu na 2016. te je nastavak tog pozitivnog trenda nešto što svi u momčadi očekuju ove godine. Zadatak sigurno neće biti lagan jer Francuzi svoje pogonske jedinice sada isporučuju McLarenu te od britanske momčadi također svi očekuju pomak u sredinu poretka.

Iz Enstonea sada stižu nešto pažljivije izjave te je njihov direktor Cyril Abiteboul rekao da Renault zbog deficita svoje šasije neće moći parirati Red Bullu i McLarenu prije 2019. Stoga u ekipi francuskog proizvođača očekuju da će ove sezone obje ove momčadi biti ispred njihove, ali cilj je svakako smanjivati razliku te naposljetku prestići ih 2019.

“Znamo da imamo značajan deficit u odnosu na Red Bull kada je riječ o šasiji, aerodinamici i mehaničkoj platformi. Jako dobro poznamo Red Bull i oni su fantastično mjerilo. Mislim da imaju jednu od najboljih šasija, ako ne i najbolju ovog trenutka – vidjet ćemo s čim će se pojaviti”, rekao je Abiteboul i nastavio.

“McLaren nam je nepoznanica jer su imali drugačiju šasiju i drugi motor, druge vozače, prema tome jako je teško usporediti. Bit će zanimljivo mjerilo.”

“U smislu ukupnih kapaciteta, tijekom ove godine bismo ih trebali sustići. To su stabilne organizacije, jako dobro strukturirane, vrlo dobro organizirane, dobro financirane. Kod nas su radovi još uvijek u tijeku, i dalje rastemo te smo još uvijek u procesu izgradnje naše momčadi.”

“Mislim da prije 2019. ne možemo biti u poziciji da ih skroz sustignemo, iako bih volio vidjeti jako mali razmak između njih i nas ove godine.”

Na pitanje znači li to da Renault cilja minimalno na peto mjesto ove sezone, Abiteboul je odgovorio:

“Svoje sportske ciljeve ćemo potvrditi kada predstavimo naš bolid, ali jasno je da moramo ići u tom smjeru.”

F1puls je otvorio svoj webshop. Jednostavno, brzo i jeftino do majica s F1 motivima.Fishing and fucking- Pogledaj majice i cijene
- Najprodavanija majica

Komentiraj

3 komentara

 1. Ciki-F1 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Pošteno od prve do zadnje iako moje mišljenje je da bi se Reno, FI i Mcl trebali međusobno borit za pozicije u ukupnom poretku. Kako bude sezna odmicala tako bi se trbao mijenjati omjer snaga između njih troje. Ugl trebalo bi biti zanimljivo.  8

  1
 2. Multi 21 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Meni se cini da Renault to svoje priblizavanje vrhu odgađa svaku godinu  1

  4
 3. Schumi Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Nigdje baš nije rečeno da ne mogu parirati McLarenu. Samo da im je nepoznanica. Dok za Red Bull znaju da imaju značajan deficit…  2

  1
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...